Bhekasana (Frog Pose) – Sådan gør du og dens fordele

Hvis du lider af knæsmerter eller smerter i leddene, så prøv bare at lave Bhekasana. Navnet stammer fra sanskritord Bheka, der betyder frø og asana, der betyder stillinger. Bhekasana er opkaldt som Mandukasana, som har forskellige variationer. På grund af vores stillesiddende livsstil og dårlige arbejdsstilling negligeres fysiske aktiviteter.

Bhekasana (frø stiller) Sådan gør du og dens fordele

Det fører ofte til stramme hofter og træthed. Inkludering af frøpose i din daglige aktivitetsliste hjælper ikke kun med at helbrede problemet med ømhed og lyskesmerter, men øger også kroppens kernemuskler.

Sådan gør du Bhekasana i enkle trin:

1. Sid først i en let kropsholdning. Hold dine ben krydsede og løs din krop, bare vær i en behagelig zone. Begynd nu langsomt at bringe dine hænder bag dig, begynd at løfte dit bryst og være lige ved hånden. Bare lad dine kraveben blive større. Begynd at udvide dine brystmuskler og forlæng din nakke.

2. Læg dig nu på hovedet, læg vægten på din mave og modificer din krop til bhandasana -kropsholdning. Hold dine fødder flade og hofter afstand fra hinanden. Sørg for, at tæerne holdes spidse mod loftet.

3. Begynd nu at strække dine arme bagud og spænd begge dine fødder med dine hænder.

4. Start nu forsigtigt med at løfte dit bryst så højt som du kan. Begynd at trække vejret langsomt. Begynd også at klemme dine skuldre med hinanden, mens du løfter. Bare husk på, at jo højere du løfter dit bryst, jo lettere vil det blive for dig at holde dine fødder.

5. Hold dig selv i denne stilling i cirka 1 minut. Start derefter langsomt med at frigive din krop. Når du er klar over, at din krop bare ligger på jorden og slapper af i et stykke tid

Mange mennesker i den tidlige fase starter med Ardha bhekasana -pose eller halv frøer, fordi det måske ikke er let at komme ind i en fuld frøstilling. Du kan også variere din asana ved at forstærke under brystkassen. Det gør asanaen lettere.

Denne asana bør helt undgås, hvis du står over for nogen form for ryg eller skal justeres. Selv mennesker, der lider af knæundersøgelse, bør prøve at undgå denne stilling. Under denne pose skal du bare prøve at indånde og ånde ud så meget som du kan. Det hjælper virkelig med at opretholde en sund balance.

Fordele:

Yoga praksis er meget godt for dit helbred. At øve vanskelige stillinger som Bhekasana forlænger helt sikkert vores hverdag. Selv for mennesker, der har praktiseret denne pose i mere end 25-30 år, får de opleve noget nyt og udfordrende. Denne pose øger ikke kun din krops fleksibilitet, men udvikler også din krops fleksibilitet, hvor det er nødvendigt.

Bhekasana er meget kendt for at stimulere din energi. Hvis du er en sportsperson, bør du øve denne asana hver dag. Det hjælper ikke kun med at strække dine muskler, men udrydder også kroppen fra alle former for stivhed. Denne asana anses for at være meget effektiv til at lindre stress og angst. Det anses også for at være terapeutisk for menstruationskramper.

Bhekasana styrker ikke kun, men stimulerer også underlivets organer. Du må have hørt, at forynger knæleddet og også øger blodgennemstrømningen til livmoderen og æggestokkene. Det forbedrer din rygsøjles justering og forbedrer dermed den samlede kropsholdning.

Så hvis du leder efter et sundt og stressfrit liv, skal du begynde at lave yoga fra i dag. Men hvis du vil aktivere og styrke dine kernemuskler og gøre det mere alsidigt dengang, er Bhekasana den bedste asana for dig. Udsæt ikke yderligere, bare kom i gang.