Bhujapidasana (armpressende kropsholdning) – Sådan gør du og fordele

Bhujapidasana eller skulderpressende stilling er en yoga asana eller træning. I sanskrit betyder ‘Bhuja’ skulder eller arm ‘,’ Pida ‘betyder’ pres ‘og’ Asana ‘betyder’ positur eller kropsholdning ‘. Dette er en armstøttet asana, som er fremragende til at opbygge styrke i armene såvel som i skulderen.

Bhujapidasana (arm, der trykker på kropsholdning) Sådan gør du og fordele

Det vil slappe af overkroppen og vil forbedre blodstrømmen i den. Håndfladerne bruges til at understøtte overkroppen, da benene strækkes fremad og samles efter at have været passeret langs skuldrene. Du vil kræve tålmodighed og disciplin for at mestre denne yogastilling. Balance er et af de vigtigste krav, når det kommer til at overvinde Bhujapidasana.

Denne yogastilling udføres generelt efter at have praktiseret Malasana. Indtil og medmindre du udfører Malasana yogastilling, vil du ikke være i stand til at overvinde Bhujapodasana. Det er meget vigtigt at stabilisere skulderen og opbygge en ordentlig balance i torso. Denne yoga øvelse vil også strække hoftemusklerne og vil styrke musklerne i lænden. Åndedræt er også en af ​​nøglekomponenterne, hvis du vil udføre denne øvelse korrekt.

Sådan gør du Bhujapidasana:

Bhujapidasana eller skulderpressende yogastilling skal udføres på følgende måde.

Denne pose skal udføres efter at have været udført med Malasana. Da du allerede har udført Malasana, vil dine hænder være ømme nu. Så det første du skal gøre er at placere dine hænder på jorden og bøje albuerne langsomt. Prøv at etablere lige pres på begge sider. Du bliver også nødt til at stabilisere skulderbæltet og løfte hofterne opad.

Nu skal du tage fødderne langsomt rundt om skuldrene og bringe dem foran og lægge næsten hele kroppens vægt på dine hænder, så torsoen er korrekt afbalanceret, mens benene er strakt ud foran.

Fortsæt med at flytte fødderne mod hinanden og slutte med dem. Du kan også krydse ben ved at lægge den rigtige vinkel over venstre, men glem ikke at bevare bøjningen i albuerne. Bevar den rette balance, ellers falder du på ryggen, hvilket vil være smertefuldt på dette tidspunkt. Bevar denne position i fem vejrtrækninger.

Nu hvor benene er krydset, kan du løfte dem. Skub jorden med dine håndflader, saml kræfter og løft langsomt de krydsede ben på jorden. Dette er den vigtigste del af denne asana, hvor dine hænder tager vægten af ​​din torso og de forhøjede ben. Hvis du tror, ​​at dine hænder ikke orker mere, så bøj albuerne lidt, men lad hofterne altid være løftet. For et yderligere greb om din balance skal du bruge de nederste bækkenmuskler og de nedre mavemuskler for at holde lænden og hofterne løftet.

Fordele:

Bhujapadasna har følgende sunde fordele.

For det første vil det styrke armene og tone håndleddet, som vil opbygge grebstyrken i fremtiden. Denne kropsholdning toner også den nedre mave og forbedrer fordøjelsesprocessen.

Ligesom andre yogastillinger øger Bhujapadasna tillidsniveauerne og giver praktikeren mulighed for at fokusere bedre på nogle spørgsmål. Det beroliger sindet såvel som hele kroppen. Denne kropsholdning er velegnet til teenagere såvel som gamle mennesker, der er i stand til at udføre den.