Hanumanasana (Monkey Pose) – Sådan gør du og fordele

Hanumanasana er blot en af ​​de mange yogiske stillinger, der hjælper dig med at forynge din krop. Yoga har været en kunst at holde os sunde gennem en langsom proces med at gå igennem stillinger, nogle lette de andre svære, mens du trækker vejret dybt, og mens dit sind genlyder af fred og struktur, går din krop igennem en træningsproces. I dagens artikel skal vi tale om Monkey Pose, fordelene og et indre blik på, hvordan man udfører denne yoga på den rigtige måde.

Fordele ved Hanumanasana:

Hvordan gør man det?

Hanumanasana (abe Pose) Sådan gør du og fordele

Navnet Hanumanasana i gadeord kaldes også abe pose yoga. Dette er dybest set intet andet end en splittelse udført i et langsomt tempo med vejrtrækning indskåret i øvelsen. For at starte, skal du placere yogamåtten og knæle på knæ, så du kan få kropsstillingen i gang. For begyndere kan dette være lidt svært at håndtere, men med øvelse ville man lette ind i stillingen.

Når du har knælet, skal du strække det ene ben ud, sige det højre, mens det andet forbliver stillestående. Stræk det ud foran dig, og stræk det nu med det venstre ben på en lige måde. Du vil måske bruge dine hænder i de tidlige stadier, men med praksis hersker perfektion. Snart vil du finde dig selv udstrakt på hver side. Når den er erhvervet, skal du fjerne din håndstøtte og bringe dine hænder helt til brystet og folde dem, mens du går.

Et eller andet sted i midten kan du mærke et let hamstring. Et lille træk er godt for strækningen, men lad det aldrig gå over bord, hvilket kan resultere i muskelsmerter eller nervetræk. Balancer ligeligt din kropsvægt, før du fjerner din håndstøtte, og ret derefter ryggen ud, så den flugter med din hals.

For proffer, der har gjort dette før, kan du endda vælge en lille hældning tilbage på overkroppen for at skabe trykket ved at vippe nakken tilbage og bringe din arm op, så den matcher dit øjenhøjde. Når du kommer til din ønskede position, skal du holde posen og sørge for at du kan trække vejret ordentligt. Et par dybe indåndinger og et sind tæller, og du kan slippe stillingen og gå tilbage til den oprindelige holdning.

Hvordan hjælper det os?

Abe stiller et stort pres på dit maveområde, området lige midt i din splittede og overkrop. Dette er en god øvelse til at styrke dine mavemuskler og gøre den robust og hårdfør.

For de damer, der ofte lider af menstruationsproblemer, er dette en god måde at styrke dit underliv og derved hjælpe dig med at arbejde igennem smerterne. Men vælg ikke dette, mens du gennemgår din menstruationscyklus.

Denne yoga hjælper også med at styrke dine underkropsmuskler, herunder rygmarven. Det sker så, at de nedre lemmer, der oplever tryk, øger blodgennemstrømningen i dem. Den lille hældning får din marv og talje til at gennemgå en twist og stretch proces. Sammenfattende dem sammen er dette en god hjælp til muskelstyrkning.

Kinesere troede på fri strøm af qui (chi) eller kropsenergi i hele kroppen for at opretholde ligevægt i dit sind og din krop. Ofte ville et forstyrret sind kun opbygge søvnløse nætter og trætte morgener. Hanumanasana lindrer din krop for de toksiner, der senere ville blive til stress- og depressionsfaktorer, grunden til at en tidlig yogasession om morgenen kan hjælpe dig med at genoprette søvnløshed.