Jathara Parivartanasana – Sådan gør du og fordele

Yoga er ældgammelt, men dille efter det er nyligt skabt af fitnessalderen, hvor hvert enkelt individ nu omfavner forskellige teknikker for at gøre deres krop til en ønskelig. I denne endeløse kamp for tendenser og stilarter har de voldsomme sundhedsspørgsmål også taget deres vej på hver enkelt, og derfor har yoga været et kendt navn i de sidste par år og mere. Normalt langsom og indsamlet, kan yoga udføres inden for rammerne af dit værelse, der passer til din komfort, tid og evne. I denne artikel taler vi om kun en af ​​grenene af Yoga, almindeligvis kendt som Jathara Parivartanasana. Selvom navnet kan give dig et indtryk af, at det er en hård pose, er det nødvendigvis ikke det.

Den første Asana, der blev introduceret for begyndere af Yoga, er Jathara Parivartanasana, populært kendt som Abdominal Twist Pose. Denne asana er især målrettet mod toning af hofter, øvre lår og maven og dens sider. Ved regelmæssigt at øve denne asana vil rygsøjlen i sidste ende blive fleksibel. Ordet Jathara Parivartanasana er hentet fra sanskrit, hvor Jathara betyder “mave”, mens Parivarta betyder “cirkuleret eller loopet”, og Asana betyder “kropsholdning”. En yogastilling siges at være mest effektiv, når den kan give din krop maksimalt udbytte med minimal risiko, og Jathara Parivartanasana gør netop det.

Jathara Parivartanasana (Revolved Abdomen Pose):

Jathara parivartanasana

Først og fremmest, for at kunne udføre denne pose effektivt, skal du have en solid kerne og være meget præcis med bevægelsen. Denne særlige stilling bør praktiseres enten i nærvær af en certificeret yogalærer eller med en troværdig hjælp, da stillingen har brug for benudnyttelse, og det kan forårsage ubalance i nakke, ryg, lænd eller hofter, hvis det ikke udføres korrekt. Der er chancer for, at du kan ende med et stabilt hamstring -træk, en forstuvningstilstand. Så vi bør opretholde ekstrem omhu, mens vi praktiserer denne yogastilling. Der er hovedsageligt to almindeligt praktiserede versioner af Jathara Parivrtiti, og i begge prøver vi at holde begge knæ bøjet og sammen, eller også holder vi et knæ bøjet og et andet ben lige. I denne version af posen fungerer Jathara Parivartanasana glimrende til at rotere rygsøjlen og strække musklerne i lænden. Du kan målrette øvre ryg, skuldre og nakke ved at ændre bevægelsen af ​​dine arme. På samme måde, hvis du ændrer benstilling og bevægelse, kan du arbejde med bortførere, rotatorer, hoftebøjere og hamstrings.

Se mere: Hanuman yogastilling

Hvordan gør man det:

 • Læg dig ned på en yogamåtte. Sørg for, at din ryg rører jorden, mens du ligger med forsiden opad og danner alfabetet T med din krop.
 • Hold din rygsøjle lige som dine ben, mens hænderne skal strækkes udad på hver side. Dette markerer yogaens begyndelsesstilling.
 • Bøj nu et af dine knæ og prøv at løfte din hofte op, mens du drejer dig selv til venstre. Hvis du bevæger dig mod venstre side, skal det højre ben være bøjet og omvendt.
 • Nu mens du holder din overkrop lige, skal du vride, mens du bøjer benet til den yderste venstre kant, så det nærmer dig dit bryst.
 • For at holde tingene mere behagelige for begyndere foretrækker vi, at du starter med begge dine ben, men med øvelse gå videre til et ad gangen.
 • Dette ville dybest set bede dig om at vride din underkrop til siderne, mens du holder forsiden oprejst.
 • En af de mange variationer af Jathara Parivartanasana inkluderer også at vende nakken til siden, men overkroppen, bryst til mave, skal forblive oprejst.
 • En anden variant af denne yogastilling kan være glat for begyndere, hvor de ikke længere skal bøje lemmerne. Alt du skal gøre er at strække dem ud til siden, så dine ben er lige, men vridningen er tydelig.
 • Når du gør det, skal du ikke glemme at inkorporere dyb vejrtrækning med hvert trin. Efter det første ben vender du tilbage til startpositionen og tager et sekund for at få vejret, fortsæt med det næste.

Fordele ved Jathara Parivartanasana:

 • Den første og fremmeste hjælp, du opnår ved denne yoga, er lindring af smerter i lænden. Typisk taler vridningen for sig selv, mens du vrider din underkrop og frigør din muskel for enhver stivhed. Alle de genstridige underkropssmerter kan nu kysse dig farvel.
 • Når vi taler om smerter i lænden, er en anden sådan hjælp, der stammer fra yogastillingen, lindring af smerter i ryg eller ryg. De forlængede kontortider har belastet din ryg og nakke, og nu med denne kropsholdning kan du befri dig fra stivheden og gøre dig selv mere fleksibel.
 • Mens du vrider og vender, går ingredienserne i din krop også gennem vridning og vridning, hvilket sikrer, at dine organer fungerer perfekt. Det er derfor, fordøjelsesbesvær eller andre maverelaterede problemer kan holdes i skak. Denne yoga hjælper dig med at styrke din mave.
 • Denne yogastilling er kendt for sine kropsafgiftningsevner, hvor det siges, at denne kropsholdning frigiver kropstoksiner, mens den arbejder på at øge dit stofskifte.
 • Hvis vi henviser til punktet før, uden toksiner og urenheder i os, går vi allerede mod en meget fredelig vej. Yoga er en god stressfrigivelse og vil altid fungere for at bringe harmoni i dit sind og din krop.

Forholdsregler og kontraindikationer:

Den sikre og effektive praksis med Jathara Parivartanasana kan sikres ved at undgå disse almindelige fejl.

 • Lad ikke dine knæ flytte sig under bækkenområdet. Dette kan lægge unødigt pres på lænden og efterlader lændehvirvlerne sårbare over for belastning.
 • Lad ikke din venstre arm og skulderblad løfte fra jorden, så din skulder, nakke og rygsøjle ikke kommer under pres.

De betydelige kontraindikationer omfatter dem med eventuelle rygmarvsskader, kvinder, der har menstruation og damer, der er gravide, da denne yogastilling kræver mavestyrke og stramning af mavemusklerne. De mennesker, der lider af nylig eller kronisk skade på knæ, hofter eller ryg, kan øve Jathara Parivartanasana ved at holde knæene på gulvet. Det anbefales at bruge bolster til disse personer, så de kan hvile den nederste del af benene; da dette er mere genoprettende.

I denne generation med mennesker, der er besat af lange trættende sessioner foran tv og computer, kommer denne øvelse til os som en lettelse og en velsignelse. Denne yogastilling er stærkt anbefalet og virkelig gavnlig. Håber du praktiserer denne yogastilling og siger hurra for et lykkeligt, sundt og stressfrit liv.