Matsyasana (Fish Pose) Yoga – Sådan gør du og dens fordele

Verden går fremad med hurtige hastigheder, og med et øjebliks øje sker der så mange ændringer. For at holde trit med tempoet har vi en tendens til at ignorere vores krops sundhedsmæssige forhold. De fleste af os er nu sofa -kartofler, ironisk nok. Dette fører til en lang række lidelser og sygdomme; nogle af dem, når de ignoreres, kan lamme krop og sind, eller kan også være dødelige. Takket være yogaens kunst og videnskab kan man nu lære et væld af asanas for at hjælpe kroppen med at holde sig i form og fin i det lange løb. I dag er vi her for at forklare en af ​​de bedste yoga asanas, som er Matsyasana yoga (fiskepose), der har masser af sundhedsmæssige fordele.

Matsyasana (fiskestilling) Yoga Sådan gør du og dens fordele

Lær mere om Matsyasana Yoga (Fish Pose):

Lær mere om Matsyasana Yoga (Fish Pose)

Udtrykket “matsya” på sanskrit betyder fisk. Derfor ligner personen, der udfører asanaen, som navnet, ligesom en fisk. Posen i sin enkleste form forventer, at du ligger på ryggen med et buet bryst. Asana er kendt for at have mange fordele for forskellige dele af kroppen. Asanaen udføres mest i Padmasana, men udføres stadig på en enkel måde med strakte ben.

Matsyasana (Fish Pose) Yoga, trin, fordele, ændringer og forholdsregler:

Denne artikel forklarer, hvad trin -for -trin instruktionerne i matsyasana yoga er, fordele, ændringer og forholdsregler sammen med variation billeder, og hvad er tipsene for begyndere til at udføre med lethed og enkelhed.

Matsyasana (Fish Pose) Yoga, trin, fordele, ændringer og forholdsregler

Matsyasana Yoga trin:

Matsyasana udføres traditionelt med ben i padmasana. At udføre denne asana, fra en padmasana, er lidt vanskelig, og derfor ville en enklere være bedre at udføre.

 • Start med at ligge på ryggen, på gulvet med bøjede knæ og fødder, der rører gulvet.
 • Når du nu indånder, skal du forsigtigt løfte bækkenet ned fra gulvet og glide dine hænder under dine balder med håndfladerne nedad.
 • Hvil din bagdel på bagsiden af ​​dine hænder. Løft ikke din bagdel af dine hænder, før denne pose er færdig.
 • Mens du er i denne position, skal du sikre dig, at underarmene og albuerne er tæt på siderne af din torso.
 • Tryk dine albuer og underarme fast mod gulvet. Indånder mens du gør dette.
 • Nu skal du også trykke skulderbladene ind i ryggen.
 • Inhalering igen, løft dit hoved og overkrop væk fra jorden. Bring nu dit hoved ned på gulvet. Afhængigt af din rygbue ville ryggen på dit hoved eller kronen alene hvile på gulvet. Undgå overdreven vægt på dit hoved, da det kan knuse din nakke.
 • Du kan enten vælge at rette dine ben på gulvet eller holde knæene bøjede. Hvis du gør det første, skal du sørge for, at dine lår er aktive, og at dine ben er presset ud til hælene.
 • Bliv i denne position i mindst 15-30 sekunder. Og sænk derefter brystet og hovedet forsigtigt og bring dine lår ind i din mave og klem.

Fysiske fordele ved Matsyasana Yoga (Fish Pose):

1. Asana hjælper med at åbne mavemusklerne og nakkemusklerne.

2. Fiskepose lindrer kroppens thorax- og midterrygsspænding.

3. Rygmuskulaturen og musklerne i nakken og styrket.

4. Det stimulerer også organerne i maven og halsen.

5. Matsyasana yoga hjælper med at strække intercostals muskler mellem ribbenene, øvre del af psoas muskler i hofterne og intercostals muskler mellem ribbenene.

6. Det hjælper med at strække og stimulere organer og muskler i maven og halsen.

7. Ved regelmæssig praksis hjælper asana også med at forbedre kropsholdningen.

Fysiske fordele ved Matsyasana Yoga (Fish Pose)

Terapeutiske fordele ved fiskestilling:

Matsyasana er kendt for at være “ødelæggende for alle sygdomme”. Folk, der lider af følgende forhold, vides at have gavn af denne asana:

 • Rygsmerter
 • Træthed, angst og stress
 • Menstruationsproblemer
 • Åndedrætsproblemer
 • Forstoppelse

Terapeutiske fordele ved fiskestilling

Matsyasana Yoga ændringer:

1. Hvis du gerne vil reducere arbejdet på dine rygmuskler, kan du placere en bolster eller et sammenrullet tæppe vinkelret på din rygsøjle. Læg bolsen under skulderbladene og læg den forsigtigt tilbage. Dette ville tillade hovedet at komme i blød kontakt med gulvet.

2. Du kan undertiden opleve belastning i nakken, mens du gør denne asana. I så fald er det bedre at flytte din vægt mere til dine hofter og underarme. Forøg længden af ​​din rygsøjle og danner en større rygbøjning.

3. Du kan placere en bolster eller et tæppe under hovedet, næsten tættere på bunden af ​​dit kranium, hvis du vil opleve bedre styrke i rygbøjningen uden at belaste nakken. Gør dette, før du udfører stillingen, og lad dit hoved hvile på rekvisitten end på jorden.

4. Tag ikke hjælp af rekvisitten i længere tid, da den kun må bruges til at komme dybere ind i denne asana.

5. Også asanaen anses for at give bedre fordele, hvis den gøres med ben i padmasana. En næsten tættere mulighed er at løfte benene fra gulvet til næsten 45 grader i forhold til gulvet.

Matsyasana Yoga ændringer

Forholdsregler for Matsyasana Yoga:

Asanaen er velegnet til mennesker med visse tilstande som:

 1. Højt blodtryk, som er uden for kontrolniveauer
 2. Glaukom
 3. Migræne
 4. Søvnløshed
 5. Nedre rygproblemer (men mennesker med denne tilstand kan udføre denne asana ved hjælp af bolster og holde knæene bøjede.)
 6. Nakkeproblemer (selv i dette tilfælde kan det stadig gøres ved hjælp af en forstærker. Men det er tilrådeligt at konsultere en ekspert)
 7. Lavt blodtryk – da det sandsynligvis vil forårsage svimmelhed efter afslutning

Forholdsregler for Matsyasana Yoga

Tips til startere:

Begyndere kan undertiden belaste nakken, mens de udfører denne stilling. Hvis du oplever belastning, mens du udfører denne stilling, skal du sænke brystet lidt til jorden eller som tidligere nævnt bruge en prop som en bolster eller et sammenrullet tæppe.

Forberedende og opfølgende stillinger:

De forberedende stillinger, der ville hjælpe med at udføre matsyasana, ville være Baddha Konasana, virasana, Bhujangasana, sputa virasana, dhanurasana Opfølgningsposerne ville være sputa virasana, setu bandha sarvangasana, gomukhasana.

Nogle generelle fordele ved Matsyasana eller Fish Pose:

Blandt de bedste fordele ved matsyasana yoga eller fisk er de fakta, at det bliver ved med at fokusere på skjoldbruskkirtlen og biskjoldbruskkirtlerne, hvilket igen hjælper med blodcirkulationen. Det er kendt, at med den regelmæssige praksis med denne asana forhindrer kroppen blod i at nå benene og øger dermed strømmen mod reproduktive og bækkenorganer, hvor det er mere nødvendigt. Også problemerne med stillestående blod og mindre bevægelse af det helbredes med den perfekte øvelse af denne yogastilling. Jalandhara Bandha er en anden yogisk kropsholdning, der kan øves for at modvirke balance mellem hovedstillingen. Øvelsen af ​​matsyasana yoga forbedrer også blodgennemstrømningen til hjernen og ansigtet, hvilket får din hud til at gløde og din hjerne fungerer også bedre.

Øvelsen af ​​matsyasana -trin er også meget god for reproduktionssystemet. Det er derfor, kvinder bør øve denne kropsholdning, selvom de måske synes det er ret svært i begyndelsen. Sindets styrke og megen koncentration kan være nøglerne til sådanne fordelagtige yogiske stillinger. Denne kropsholdning hjælper også med at tonere lår, intercostals muskler samt mavedelen af ​​kroppen. Intercostale muskler har brug for meget toning og perfektion, fordi det hjælper med korrekt vejrtrækning, hvilket igen er meget godt for astma og bronkitis. Det åbner alle blokeringer af lungerne og brystet over det hele.

Nogle generelle fordele ved Matsyasana eller Fish Pose

Hæmorider øger blodgennemstrømningen til ryggen, og det hjælper mod ondt i ryggen og alle former for cervikal spondylitis og andre sådanne rygsygdomme. Denne samme matsyasana eller fiskepose har mange gode virkninger på thymus -delene og tjener dermed i høj grad til forbedring af det overordnede immunsystem for en person. Det hjælper også med at løsne rygsøjlen og forhindrer dermed runde skuldre. Du kan gøre dette asana, før du laver meditation, fordi øvelsen af ​​dette også løsner musklerne i dine ben, hvilket yderligere hjælper med meditation.

Fordele i en opsummeret version:

Øvelse af matsyasana yoga eller fiskepose er især nyttigt for kvinder, fordi som diskuteret tidligere er blodcirkulationen afbalanceret og mere blod reguleres til bækken og reproduktive organer, som er væsentlige dele af en kvinde, ikke kun for at føde, men også for deres kroppe . Bortset fra at øve denne pose hjælper også med at komme sig efter andre lidelser og problemer som astma, bronkitis, cervikal spondylitis, hæmorider og rygsmerter også.

Frigør stillingen:

Ligesom det er vigtigt at vide, hvordan man holder posen, og hvordan man kommer ind i den perfekte kropsholdning, er det lige så vigtigt at vide, hvordan man slipper stillingen, og hvordan man trækker vejret i løbet af tiden. Den første del er allerede blevet diskuteret ovenfor. I dette afsnit taler vi om frigivelsespositionen. Det skyldes, at en forhastet frigivelse kan resultere i farlige nerveproblemer samt smerter og belastninger. For at slippe denne pose er det bedst at først slippe tæerne ved hjælp af albuerne. Efter dette kan du slippe din hals og derefter returnere dit hoved til den oprindelige position, hvor du startede. Tag lidt tid og vende tilbage til liggende stilling. Følg praksis med matsyasana -trin med savasana og chakrasana.

Dette er en af ​​yogaens avancerede arbejdsstillinger, og den har haft mange mange variationer fra selve de gamle perioder. Vi kender nu fordelene ved matsyasana, og derfor bør vi hver især praktisere dette regelmæssigt.