Parivrtta Trikonasana (Reverse Triangle Pose) – Sådan gør du og fordele

Parivrtta Trikonasana eller omvendt trekant er en af ​​de mest populære yogastillinger og har vist sig at være gavnlig for at fjerne rygsmerter. Dette er ikke en let kropsholdning. Det er snarere en smule udfordrende i forhold til de andre yogastillinger. Denne positur involverer en række kropsdele som rygsøjlen, benene, brystet og lungerne.

Parivrtta Trikonasana (reverse Triangle Pose) Sådan gør du og fordele

På sanskrit betyder ‘Parivrtta’ ‘at løbe rundt’ og ‘trikon’ betyder ‘tre forskellige vinkler’. Først udføres Trikonasana, der er trekanten. Først derefter udføres den omvendte trekantede pose. For begyndere kan denne kropsholdning være lidt udfordrende, men de vil elske den. At øve denne pose hver dag får dig let til det professionelle niveau.

På det tidspunkt vil dit fokus og koncentrationsniveau være øverst på diagrammerne. Bevægelse er den vigtigste del af denne kropsholdning. Kun med korrekt bevægelse vil denne kropsholdning være gavnlig, ellers vil det bare være spild af tid og kræfter. Denne kropsholdning er også effektiv til at øge din kropsbalance, da benene er ved at tage meget stress. Det vil styrke ryg og ben og øge elasticiteten i disse portioner. Lad os gå igennem en lille detalje om denne fremragende stående kropsholdning.

Sådan gør du den omvendte trekant?

Først skal du komme til den nedadvendte hundestilling eller Adho Mukha Svanasana. Flyt derefter din højre fod lidt foran dig selv. Hold hænderne parallelle med foden foran, og lad den forreste fod bære kropsvægten. Løft overkroppen, indtil ryggen er lige, og behold den sådan.

Nu, forsigtigt uden at bryde denne kropsholdning, vrid din venstre fod på hælen til gulvet diagonalt. Hold undersiden af ​​dit underben eller din ankel med din højre hånd, så lænden bærer vægten, og der ikke er for meget pres på højre hånd, ellers kan det bryde holdningen.

Forlæng det forreste ben uden at vride din krop eller bøje ryggen. Ryggen skal være stiv næsten i hele stillingen. Brug nu din hofte og bøj ryggen lige og begynd at inhalere og udånde korrekt. Skub nu venstre hånd mod benet og vrid din overkrop til højre.

Igen skal du ikke lægge for meget pres på hånden og lade din ryg støtte din kropsvægt. Begyndere er muligvis ikke i stand til at vride deres krop længere, så på dette tidspunkt kan de strække deres højre hånd ud mod loftet. Vrid nu dit hoved op til højre og stræk nakken op. En trekant dannes mellem dine sider med dine arme og ben spredt foran.

Når du er færdig, skal du føre dit venstre ben fremad og udføre denne øvelse igen.

Fordele ved omvendt yogastilling:

Der er visse betagende fordele ved Reverse Triangle Pose, som diskuteres nedenfor:

  • For det første kan denne yogastilling strække og styrke elasticiteten i anklerne, benene såvel som i lårene.
  • For det andet er den omvendte trekant yogastilling også meget god for rygsøjlen, brystet, skuldrene, lysken, hamstrings, hofter og kalve..
  • For det tredje fremmer denne yogastilling korrekt vejrtrækning og tilstrækkelig iltstrøm gennem hele kroppen.
  • For det fjerde stimuleres maveorganerne ved kraftig strækning af denne kropsholdning.