Prasarita Padottanasana – Sådan gør du og fordele

Prasarita Padottanasana eller den bredbenede fremadgående bøjning asana eller yogastilling er en af ​​de mest effektive og komplicerede yogastillinger nogensinde. Denne yoga -øvelse er god for benene, lysken og også for lænden. Prasarita padottanasana har været praktiseret af en række mennesker siden aldre og har positive virkninger på en række skadelige sygdomme.

Prasarita Padottanasana Sådan gør du og fordele

Det er velegnet til både mænd og kvinder og bør øves hver morgen. Denne halv omvendte asana- eller yogastilling anbefales hovedsageligt til mennesker, der har problemer med depression eller usikkerhed. Mennesker, der forfølger kursus i personlighedsudvikling, anbefales også at udføre denne asana to gange om dagen.

Det anses for, at denne særlige kropsholdning på en eller anden måde bygger sammenkoblingen mellem sindet og kroppen og forbedrer udøverens koncentrationsevne. I denne særlige asana holdes fødderne og hovedet på gulvet, mens resten af ​​kroppen assisteres af hofterne og rygmusklerne. Sirsasana, som er en anden effektiv yogastilling, kommer efter denne kropsholdning, og dette betragtes som en god opvarmning eller den bedste start for inden du hopper ind i Sirsasana.

Gennem denne omvendte yogastilling er hamstring og lændemusklerne strakt og styrket. At øve denne asana korrekt vil effektivt afkøle kroppen og vil give kroppen æstetiske egenskaber. Korrekt praksis med Prasarita Padottanasana vil afkøle sindet og give følelsen af ​​ro og ro.

Sådan gør du Prasarita Padottanasana:

Først skal du stå med hænderne hvilede på taljen. Hvis det er nødvendigt, skal du strække lidt, før du udfører denne omvendte yogastilling. Spred nu benene vidt fra hinanden, mens du inhalerer. Nu, ånde ud og strække rygsøjlen og bringe hofterne fremad.

Det andet trin kræver, at du slipper hænderne og placerer dem på gulvet ved kun at røre jorden med fingerspidserne. Hvis du har en kort højde, kan du blot bruge mursten til at røre ved i stedet for det almindelige gulv. Hænderne skal placeres skulderbredde fra hinanden.

Nu forlænges benene og langsomt løftes brystet. Prøv at se op ved at holde ryggen stiv. Tag hovedet til gulvet ved at bøje albuerne for at understøtte din torso. Hvil hovedkronen på gulvet, og prøv at lægge hånden ind med fødderne. Bevar denne kropsholdning i 30-40 sekunder. Læg ikke meget pres på armene. Prøv at holde så meget tryk som muligt på benene.

Kom nu langsomt op ved at løfte dit hoved og rette albuer og arme. Hvis du er nybegynder, vil dine arme være ømme nu.

Fordele:

Denne yoga -øvelse har masser af fordele. Nogle af de bedste fordele diskuteres nedenfor.

  • For det første vil denne omvendte yogastilling reducere depression og øge dit selvtillidsniveau.
  • For det andet forynges nervesystemet af denne kropsholdning, og hjertet og lungerne elektrificeres. Mennesker, der lider af blodtryksproblemer, finder denne yoga -øvelse meget gavnlig, da den effektivt vil reducere blodsukkerniveauet.
  • Prasarita Padottanasana harmoniserer også mavemusklerne og lindrer også hovedpine forårsaget af overdreven stress.
  • Da der er meget stretching forbundet med denne yogaøvelse, vil den brede ben fremadgående bøjning af yogastilling med succes reducere smerter i lænden.