Sådan udføres Eka Pada Raja Kapotasana og dets fordele.

Yoga har været en integreret del af den indiske kultur og gør hurtigt et sted for sig selv på verdensplan. Eka Pada Rajakapotasana er en fremragende yoga asana, der hjælper med at lindre stramme hofter, ischias og rygsmerter. At øve denne asana hjælper med at åbne dine hofter naturligt. Derudover er der mange fordele forbundet med at udføre Eka Pada Rajakapotasana, såsom at reducere angst, frygt, traumer og opbygget stress.

Eka Pada Rajakapotasana

Lad os gennemgå denne artikel for at vide mere om Eka Pada Rajakapotasana og hvordan du udfører den.

Hvad er Eka Pada Rajakapotasana Yoga ?:

Eka Pada Rajakapotasana eller king due pose er en tilbagebøjt siddende asana, der giver enorme fordele for din krop. Betydningen af ​​navnet på denne asana er eka = en, pada = fod eller ben, raja = konge, kapota = due. Det hedder også svanestillingen i yin yoga -formen. Det følgende afsnit diskuterer alle de fordele, du kan få ved at øve denne asana.

Fordele ved Eka Pada Rajakapotasana:

Vi præsenterer dig for fordelene ved at udføre Eka Pada Rajakapotasana regelmæssigt.

1. Øger hoftefleksibilitet:

Udførelse af Eka Pada Rajakapotasana øger blodcirkulationen i hofteområdet og øger dets bevægelsesområde.

2. Lindre smerter i lænden:

Eka Pada Rajakapotasana, også kaldet dueform, lindrer smerter i lænden ved at støtte musklerne i ryggen og rygsøjlen. Derudover hjælper det med at tone og styrke din ryg og mavemuskler.

3. Hjælper med urinproblemer:

Eka Pada Rajakapotasana masserer dine indre organer, hvilket hjælper dig med at håndtere urinproblemer effektivt.

4. Strækker skuldre, bryst, hals, mave, lyske, Psoas og lår:

Eka Pada Rajakapotasana giver dig flere fysiske fordele som at forlænge lysken, psoas, lår, gluteal muskler. Det hjælper også med at forlænge hoftebøjeren og åbner hofteleddene. Derudover hjælper det med at forlænge psoas-musklerne med krydsning af benene.

5. Forbedrer din kropsholdning:

Øvelse af Eka Pada Rajakapotasana forbedrer justeringen, siddepositionen og øger fleksibiliteten i dine hofter. Så øv denne asana så regelmæssigt som muligt for at forbedre din kropsholdning effektivt.

6. Frigiver negative følelser:

Fordelene ved Eka Pada Rajakapotasana ender ikke kun med fysiske, men forbedrer også psykiske fordele. Denne asana hjælper med at udnytte din positive energi ved at frigive negative følelser som stress, frygt, traumer og angst.

Trin til udførelse af Eka Pada Rajakapotasana:

Her er enkle trin, du skal følge for at udføre Eka Pada Rajakapotasana effektivt:

 • Kom i bordplacering med dine hænder på gulvet, lidt væk fra skulder og knæ lige under hofterne.
 • Skub nu din højre fod ind, mens din hæl vender mod venstre knæ, og tag dit højre knæ bag det højre håndled.
 • Skub nu samtidig dit venstre ben tilbage og slip din højre hup på gulvet.
 • Mens dit venstre ben forbliver lige for at slå posen op, skal du rette dit venstre knæ. Sænk din torso, mens du ånder ud. Bevæg dig derefter fremad, mens du strækker dine arme og derefter tilbage til torso -forberedelsen.
 • Løft nu din torso væk fra låret, mens du trykker fingerspidserne ned i gulvet. Forlæng nu samtidig din lænd ved at skubbe halebenet i en retning fremad.
 • Lad derefter brystbenet vende mod loftssiden ved at løfte din torso gennem brystkassen. Mens du tager hovedet i baglæns retning, skal du bringe en svag indadgående kurve i nakken.
 • Tag fat i dit venstre knæ med din hånd, mens du bøjer det og rører dit hoved med det. Påmind i denne position i nogle sekunder, og lad derefter din venstre fod langsomt stå på gulvet.
 • Ret derefter hovedet og læg hænderne på gulvet, mens torsoen bringes frem.
 • Skub nu din højre fod tilbage ved at løfte dine højre hofter fra gulvet, mens du bringer dit venstre ben på knæet.
 • Kom langsomt tilbage til bordplaceringen, mens du slapper af.

Forholdsregler og hvem der skal undgå Eka Pada Rajakapotasana?

Her er listen over de få forholdsregler, du skal tage, og folk, der skal undgå at udføre Eka Pada Rajakapotasana.

 • Det tilrådes at lægge et fast fundament for denne pose for at absorbere vægtændring, mens du løfter dit højre knæ bag dit højre håndled, fordi vægten forskydes mod højre side.
 • Hold venstre ben bag kroppen og lige. Sørg for, at benplaceringen er det rigtige sted for at undgå chancerne for muskelskader.
 • Det er bedst at fokusere på at placere hælen, når man glider benet tilbage for at lande bækkenet på gulvet. Udfør denne stilling med tålmodighed, fordi trykket på højre knæ kan, hvis der er desorientering i placeringen på venstre hofte.
 • Øvelse af denne asana bør undgås af mennesker, der har skader i skulder, knæ, ankel, lyske og bækkenregion.
 • Lad være med at udføre Eka Pada Rajakapotasana, hvis du er i de sidste stadier af graviditeten. Kontakt i stedet en læge for at udføre denne asana i de første stadier af graviditeten.
 • Personer med iskiasnerver bør undgå at udføre denne asana, da det kan forværre situationen.

Hvis du planlægger at indarbejde en træningssession, der både er effektiv og ikke så trættende for din krop, er yoga en effektiv måde. Eka Pada Rajakapotasana hjælper med at åbne dine hofter og tilbyder et utal af fordele for din krop. Vi håber, at denne artikel har givet dig en idé om denne asana, og hvordan du udfører den. Glem ikke at give os besked, hvis du fandt denne artikel nyttig!

Ansvarsfraskrivelse: De tips og forslag, der er nævnt i denne artikel, er til informationsformål og ikke en erstatning for professionel lægehjælp. Det er altid sikkert at konsultere en læge eller diætist, inden du prøver noget nyt.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Hvad er de forberedende stillinger, før du kan udføre Eka Pada Rajakapotasana?

Svar: Følgende er de asanas, du skal have i praksis for let at udføre Eka Pada Rajakapotasana.

 • Surya Namaskar (solhilsner).
 • Baddha Konasana (Bound Angle Pose).
 • Ado Mukha Svanasana (nedadvendt hundestilling).
 • Tri Pada Adho Mukha Svanasana (trebenet nedadgående hundestilling).

2. Hvem skal ikke udføre Eka Pada Rajakapotasana?

Svar: Denne yogastilling kan forårsage meget stress i hofte, knæ og fod. Derfor bør folk, der har alvorlig osteoporose, undgå at udføre denne yogastilling for at undgå yderligere stress.

3. Er det sikkert at udføre Eka Pada Rajakapotasana under graviditeten?

Svar: Medmindre du har dyrket yoga, selv før du blev gravid, er det bedst at konsultere en professionel. I graviditetens andet og tredje trimester betragtes den modificerede duestilling som sikker. Stop dig selv fra at udføre en hvilken som helst kropsholdning, hvis det forårsager ubehag ved at lytte til din krop. Inden du tilmelder dig et fitnessprogram, skal du kontakte din læge, især hvis du er gravid.