Siddha Yoga Asanas og fordele

Siddha Yoga er en åndelig vej grundlagt af Swami Muktananda. Baseret på de østlige filosofier og lærdomme fra de indiske yogiske skrifter som Vedanta, Bhagavad Gita og Kashmir Shaivism, udvikles traditionen og vejen for Siddha Yoga. Det centrale element i Siddha Yoga er ShaktipatDiksha, hvilket betyder initiering ved nedstigningen af ​​den guddommelige kraft, hvor Kundalini for den, der søger, vækkes af guruen. Der er ashrammer, hvor du kan bo og dyrke Siddha Yoga.

Yoga og meditation er blevet praktiseret af indianere i lang tid. Siddha Yoga er en særlig form for yoga, der blev opdaget og udviklet af Muktananda.GurumayiChidvilasananda er den nuværende åndelige leder af denne sekt. Det har to hovedashrammer afsat til dets lære. Disse er nemlig Gurudev Siddha Peeth og Shree Muktananda Ashram. Den første er placeret i Indien i Ganeshpuri og sidstnævnte i upstate New York.

Siddha Yoga Asanas og fordele

Guru Muktananda:

Siddha Yoga er navnet på en åndelig transformation af din sjæl. Det er en vej til indre transformation og disciplin. Øvelsen af ​​Siddha yoga løfter din sjæl til et højere niveau af vibrationer. Det første trin i at mestre denne kunst er shaktipat-diksha, bogstaveligt oversat som “initiering ved nedstigningen af ​​guddommelig magt.” Denne indledning udføres af guruen, der guider eleverne gennem de forskellige lærdomme og skrifter i Siddha yoga.

For at mestre Siddha -yoga skal du have en stor disciplin og være ekstremt seriøs med denne indsats, for eleverne i Siddhi -yoga er nødt til at bruge meget tid på at studere læring og praksis i denne yoga i lang tid for at hjælpe dem genopbygge dens principper. Når du er blevet indledt, bliver du mere bevidst om dig selv.

Missionerklæringen for Siddha -yogierne er: “At konstant formidle viden om selvet.” Mens Siddha yogavisningserklæringen er: “For alle, overalt, at indse guddommelighedens tilstedeværelse i sig selv og skabelsen, ophør af alle elendigheder og lidelser og opnåelse af højeste lyksalighed.”

Muktananda, grundlæggeren af ​​Siddha Yoga, blev initieret af hans guru Nityananda. Nityananda blev født i Maharashtra og kom til Ganeshpuri, en lille landsby i 1936. Der etablerede han et lille tempel dedikeret til Shiva. Hans hengivenhed og meget principielle karakter tillod hans popularitet at stige til en sådan højde, at hans tempel snart blev et ashram.

Det var her, Muktananda modtog sin indvielse og opnåede moksha efter yderligere ni års sadhana eller meditation og discipelskab.

Skrifterne efterfulgt af Siddha yogier omfatter Vedaerne, Upanishaderne, Bhagavad Gita, VivekaChudamani fra Shankaracharya og Yoga Vasistha. De henter inspiration fra læren om filosofien fra Maharashtrianske digterhellige og Kashmir Shaivisme.

Siddha Yoga sigter mod at gøre en bedre bekendt med omfanget af sin egen sjæl. Dens praksis er således rettet mod at hjælpe dig med at åbne dit indre øje. Det indebærer meditation og chanting af mantraer som de altid berømte – ‘Om Namah Shivaya.’ I det hele taget er der to hovedtyper af chanting, der bruges af Siddha Yogis. Disse er ‘NamaSankirtana’ og ‘Swadhyaya.’NamaSankirtanachantings er lyriske lærdomme fra Vedaerne og andre tekster. Swadhyaya læser derimod mere komplicerede sanskrittekster.

Muktananda etablerede SYDA -fonden i 1974 for at beskytte, bevare og lette formidlingen af ​​Siddha Yoga -lære. I dag tilbyder det en række kurser i løbet af året, der tiltrækker flere ivrige meditatorer.

GurumayiChidvilasananda var en af ​​Muktanandas tidligste disciple. Hendes oprindelige navn var MaltiShetty. Før hans død udnævnte Muktananda hende og hendes bror til medguruer og åndelige ledere af Siddha Yoga-stien.

Gurumayi:

Tilhængerne af Siddha Yoga -stien mødes og praktiserer meditation i satsangs, gruppemøder. Deres praksis omfatter sangmantraer bedre kendt som Japa, dyb fordybelse og Dakshina eller at give gaver og mad til sadhus og andre mennesker, der har brug for sådanne ting.

Gurumayi har startet flere Siddha yoga filantropiske bevægelser. Disse inkluderer PRASAD -projektet, der er designet til at levere livets grundlæggende bekvemmeligheder som mad, uddannelse, sundhedstjenester osv. Til de trængende og MuktabodhaIndological Research Institute, som bevarer de indiske skrifter og gamle vediske traditioner.

Hvad skal du vide, før du begynder Siddha Yoga?

Siddha Yoga er en teknik i praksis, hvorigennem man kan røre og udvide den indre mystiske tilstand, indtil man kan føle enheden med Gud. Det er en sund undersøgelse og omfatter meditationer, sang, service, tilbagetrækninger og meget mere. Hver af disse fremgangsmåder er vigtig og hjælper os med at give en anden forsmag på vores virkelige natur, som er fred og enhed med det guddommelige. Øvelserne er blevet vækket og genoplivet af guruens energi, og derfor, når vi dyrker Siddha Yoga, bliver vores egen praksis forstørret.

Sådan laver du Siddha Yoga:

Siddha Yoga kan opdeles i 6 væsentlige dele, som er – Meditation, Service, Chanting, Tiende (Dakshina) Study and Contemplation og Hatha Yoga. Følgende er en detaljeret beskrivelse af hver del, der skal øves i Siddha Yoga:

 • Meditation – Når man mediterer sansernes stilhed, vækker bevidstheden om Guds tilstedeværelse indeni. Vores iboende kraft til at meditere, når den antændes gennem Shaktipat, vi er dybt tiltrukket af vores mål om selvrealisering. Gennem meditation kan man afsløre livets største mysterium, som er – selvom vi i menneskelig form stadig er guddommelige.
 • Service – Det er gennem Seva eller Service, at den søgende sadhana accelereres og oplyses med vejen til Gud.
 • Chanting – Efter et bestemt punkt kan vores almindelige ord ikke føre os til det sted, hvor vi er bestemt til at gå, og derfor er det vigtigt at synge. At synge de hellige mantraer sammen med musik kan hjælpe os med at gå i dialog med det guddommelige.
 • Tiende (Dakshina) – Det er ved at give, at du modtager, og derfor er det meget vigtigt for en studerende på oplysningens vej at være en vej til denne naturlige cyklus, der findes i universet.
 • Undersøgelse og kontemplation – Jo mere du overvejer i studiet, jo dybere får du den viden fra det. Ord, uanset om de er positive eller negative, har en indflydelse på os, så naturligvis når vi engagerer os i vismændenes og guruernes ord, er vi faktisk i gang med de oplyste. Deres ord minder os hele tiden om vores eget højere selv og løfter vores tilstand.
 • Hatha Yoga – Vores krop er et tempel for Gud og huser guddommeligt lys. Hver del af vores væsen, vores krop, sind, energi er guddommelig, og når vi dyrker Hatha Yoga, er vi i stand til at genkende det guddommelige lys, der skinner over os.

Fordele ved at lave Siddha Yoga:

Følgende er nogle af fordelene forbundet med Siddha Yoga:

 • Forbedring i koncentration
 • Øger indre lykke
 • Reducerer stress og angst
 • Reduktion af smerter fra kroniske sygdomme
 • Et bredere og positivt livssyn
 • Selvrealisering
 • Opnåelse af enhed med Gud

Siddha Yoga er en kraftfuld form for Yoga, der hjælper en til at opnå selvrealisering og enhed med Gud. Hvis du planlægger at dyrke Siddha Yoga, skal du kontakte Siddha Yoga Practitioner. Bare dyrk Siddha Yoga og kom et skridt tættere på at opnå enhed med Gud og opleve indre fred og ro.

Ofte stillede spørgsmål:

Spørgsmål 1: Hvad er Siddha Yoga?

Svar 1: Siddha Yoga er en åndelig vej grundlagt af Swami Muktananda. Det er blevet udviklet baseret på de forskellige filosofier i øst og skrifterne i Indien. Vejen, hvis man følger med dedikation, kan man blive oplyst og opnå enhed med vores højere væsen og guddommelige selv. Denne vej ledes nu af Gurmayi.

Spørgsmål 2: Er Siddha Yoga og Kundalini Yoga det samme?

Svar 2: Kundalini er den uendelige energikraft, der vikles i vores basechakra. Ved at lave Kundalini -meditation kan man vække Kundalini -energien, som er den guddommelige energi og få den til at rejse til Sahasrara Chakra. Kundalini Yoga er kongen af ​​alle yogas, og det kan også kaldes Siddha Yoga.