Svastikasana – Sådan gør du og dens fordele

Svastikasana er nok de mest praktiserede og populære yogastillinger nogensinde. Denne særlige yogastilling giver praktikeren mulighed for at sidde roligt, men holde kroppen oprejst. Det er godt for lænden, benene samt lysken. For at udføre den perfekte vellykkede yogastilling skal man holde sine venstre fødder under højre lår og bøje det højre ben og beholde fodens højre og tvinge det til at passe ind i mellemrummet mellem kalvene og venstre lår.

Svastikasana

Det vil være lidt svært for begyndere, men denne kropsholdning vil effektivt strække ben og kalve i deres maksimale omfang. Ifølge sanskritlitteratur er denne yogastilling blevet betragtet som den ideelle meditationsstilling i mange aldre og er stadig på mode. Mens du udfører denne yogastilling, vil hagen hvile på brystet, og armene vil hvile på knæene. Dette vil give dig ro i sindet og også slappe af nervesystemet.

Denne kropsholdning vil øge fleksibiliteten i hoftemusklerne og også styrke dem.

Sådan gør du Svastikasana:

  • At udføre denne kropsholdning vil slet ikke være svært, hvis følgende trin følges.
  • Først skal du sidde på gulvet eller på yogamåtten med dine ben forlænget foran dig. Læg hænderne på siderne, hold håndfladerne nede og hold fingrene spidse fremad. For at få strikket ud skal du ryste benet op og ned i et stykke tid, før du sætter dig ind i savastikasana -stillingen.
  • For det andet skal du bøje venstre knæ og lægge pres på din venstre fod og holde din hæl tæt på din lyske.
  • For det tredje trin skal du bøje det højre knæ mod dig selv. Brug nu dine hænder til at holde din rigtige mad (begge hænder, hvis det er nødvendigt).
  • Hold nu forsiden af ​​din højre ankel. Brug venstre hånd til at holde den midterste del af tåen og skub din højre fod mellem venstre lår og læg. Tving den, indtil den er synlig. Klem også venstre fod mellem højre lår og læg.
  • Nu, tag dine hænder tilbage på dine knæ, hold håndfladerne nede. Slap af med dit sind og træk vejret ordentligt.
  • Stræk også rygsøjlen opad, men hold torsoen stiv. Hold dit hoved lige og fast blik foran. Hvis du udfører denne asana ved at sidde foran et maleri, eller hvis der er en anstændig udsigt foran dig, så vil hele denne kropsholdning være mere gavnlig for dig.

Håndposition:

Håndpositionen er meget vigtig i denne kropsholdning. Jnana Mudra eller ‘visdomsseglet’ er en af ​​de mange håndstillinger, der kan bruges, mens du udfører denne kropsholdning. For at gøre ‘visdomsseglet’ skal du bringe enden af ​​din pegefinger til enden af ​​din tommelfinger.

Hvis du slutter begge fingre som dette, dannes en cirkel og hjælper dig med at slappe meget mere af, mens du udfører Svastikasana. Forlæng de resterende fingre og hold dem i tæt kontakt. Det er blevet bevist, at denne ‘visdomssegl’ håndbevægelse danner et godt kredsløb og skjuler livsenergien eller ‘prana’ i din krop.

Fordele:

Fordelene ved Svastikasana er ubegrænsede. Stadig er der nogle store fordele ved denne storslåede asana, som er blevet diskuteret nedenfor.

Det strækker rygsøjlen og benene og bringer smidighed til din krop og forbedrer elasticiteten i benmusklerne.

Den vigtigste og mest prestigefyldte fordel ved denne asana er, at det er den ideelle meditationspose, der praktiseres af mennesker over hele verden. Denne asana, når den kombineres med Pranayam, vil helbrede en række større sygdomme, som medicin ikke har haft effekt på indtil nu.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80