Tittibhasana – Sådan gør du og dens fordele

Den mest praktiserede træningsform i verden er yoga. Det hele begyndte i den pre-vediske tid i Indien og er kommet så langt siden da. Folk i dag foretrækker yoga frem for anstrengende gymnastiks rutiner, fordi ikke kun yoga behandler mange problemer relateret til vores krop, men også gør underværker for sindet og ånden. Yoga har mange forskellige stillinger, og sværhedsgraden varierer. Hver nybegynder bør starte fra de helt grundlæggende arbejdsstillinger, men for dem, der har lykkes med det grundlæggende og prøvet nogle komplekse, bør de prøve Tittibhasana.

Tittibhasana

Tittibhasana er et sanskritudtryk, der betyder ildfluestilling. Det er en ret vanskelig kropsholdning, som kræver den største tålmodighed og omhu. Det tilrådes ikke at skynde sig at få det gjort perfekt ved første gang. Vi skal tale om, hvordan Tittibhasana hjælper os, men før det, lad os lære at gøre denne kropsholdning trin for trin.

Hvordan gør man det:

Man skal være konsekvent, mens man praktiserer Tittibhasana, fordi det kræver tid. Da dette er en avanceret holdning til yoga, er det kun dem med erfaring, der skal prøve at få denne kropsholdning udført. Kom nu i en hukommelsesposition med dine fødder i mindre afstand end dine skuldre. Dit bækken skal vippe fremad, mens din bagagerum skal være mellem dine ben. Hold din bagagerum lav, ret dine ben for at bringe bækkenet på højde med knæhøjden.

Prøv derefter lige over dit knæ og under dit venstre lår at bringe din skulder og venstre overarm. Med fingrene pegende fremad, placer dine hænder på jorden. Løft nu langsomt din krop op af gulvet. Bring langsomt vægten til dine hænder og væk fra dine fødder. Placer dine inderlår så højt som muligt langs dine arme. Tag en dyb indånding og ud med dine ben til siderne. Prøv at holde det lige. For at holde dine ben parallelle med jorden, skal bækkenet være højt.

Dine store tæer skal trækkes tilbage til torso. Ret dine arme og udvid dine skulderblade. Løft nu dit hoved op for at se fremad uden at spænde nakken. Hold stillingen i 15 sekunder, mens du inhalerer. Slip dine fødder til gulvet, mens du ånder ud.

Fordele ved Tittibhasana

Fordelene ved Tittibhasana eller Firefly -stillingen er som følger.

1. Strækker hamstrings, ryg Torso og indre lyske:

Øv Tittibhasana, og det vil strække og styrke dine hamstrings, rygkrop og indre lyske.

2. Bringer en kerneforståelse for balance:

Tittibhasana hjælper med at bringe en central følelse af balance ind i din krop. Da dette er en kompleks kropsholdning, er balance meget integreret. Det forbedrer også kernestyrken.

3. Beroligende sindet:

Ildfluestillingen har den mest nødvendige effekt på sindet. Det beroliger og styrer det. Sammen med det hjælper det også med at lindre angst, stress og spændinger.

4. Styrker håndled, arme og inderlår

Da der kommer et stort pres til håndleddet, hjælper Firefly -holdningen med at styrke dem. Sammen med det hjælper trykket dannet på armene også med at styrke musklerne i armene og inderlårene.

5. Toner din mave og mave:

Frygt ikke længere, hvis du har en fremspringende mave eller bare vil have din mave og mave i god form. For dem, der ønsker at tone området i maven, bør de øve Firefly -holdningen, da den forbedrer og strammer området omkring maven. Sammen med det toner det også mavemusklerne.