Trikonasana (Triangle Pose) – Sådan gør du og fordele

Trikonasana er en populær asana- eller yogastilling, der effektivt reducerer mange indre krops- og muskelsmerter. Denne berømte asana praktiseres siden aldre og er faktisk en af ​​de mest effektive stillinger til forbedring af vejrtrækningsproceduren internt. Navnet stammer fra to sanskritord, hvor ‘Trikona’ betyder ‘Trekant’ og ‘asana’ betyder ‘kropsholdning’ eller ‘sæde’.

Denne asana kan udføres i en række forskellige stillinger, der vender mod venstre eller mod højre osv. Trekantestillingen er ulig enhver anden yogastilling, da du bliver nødt til at holde øjnene åbne for at bevare din kropsholdning. For at udføre denne asana korrekt skal du overveje følgende trin.

Sådan gør du trekanten:

For at udføre trekanten yogastilling skal du først stå lige og læg dine fødder vidt fra hinanden, indtil du føler dig utilpas. Balance er en af ​​de mest afgørende ting i denne asana. Så glem ikke at lægge samme kropspres på begge dine ben. Drej nu din højre fod ud, så den skaber en 90-graders vinkel, og drej den venstre fod også ud for at danne en passende 15-graders vinkel. Korrekt indånding og udånding er påkrævet for at gøre denne kropsholdning vellykket. Sæt nu midten af ​​højre fod i korrekt justering med midten af ​​din bue. Du bliver nødt til at sikre, at begge dine fødder presser jorden lige meget, og at din krop er afbalanceret.

Tag nu en dyb indånding og bøj din krop til højre ved at holde taljen lige ved at lade venstre hånd komme op, så din hånd kommer ned mod gulvet. Husk at holde dine arme lige, mens du udfører denne asana. Hænderne skal hvile på din ankel, gulv eller din skinneben og talje bør ikke bryde holdningen. Lås ikke dit hoved. Hold den i en neutral position, så du kan dreje den, når det er nødvendigt. Hold øjnene åbne og blik på din håndflade for at opretholde den nødvendige kropsholdning.

Du bliver også nødt til at sikre, at din krop er bøjet sidelæns, ikke fremad eller bagud. Sørger også for, at dit bækken og din talje er vidt åbne. Stræk så meget som muligt, men hold dig stabil på samme tid og fortsæt med at indånde og udånde kraftigt. Nu, tag dine arme op til siderne, mens du indånder og retter dine ben og fødder.

Tips – Vær med kroppen. Mærk bevægelsen. Had ikke det, nyd strækningen. Disse tankegange giver dig mulighed for at udføre denne asana nøjagtigt.

Fordele ved Trikonasana:

Trekantestillingen retter ben, arme, hofter, bryst, ankler osv. Op. Det vil gøre kalve, lårben, bryst og rygsøjle fleksible. Din mentale og fysiske balance og kontrol over kroppen vil stige. Hvis du er villig til at fjerne fordøjelsesbesvær og mavebesvær, skal du udføre denne asana hver morgen. Denne yogastilling kan også reducere angst effektivt og hjælper også iskias i ryggen.

Mange præster og gamle guruer har hævdet, at denne trekantyoga -holdning kan stimulere nervesystemet og fjerne nervøs depression. Det vil styrke bækkenområdet og gøre det fleksibelt. Sammen med det vil denne kropsholdning tone de reproduktive organer. At udføre denne yoga kan også aflaste dig fra en række større sygdomme.