Upavistha Konasana -fordele og hvordan man gør det rigtigt! (Åben vinkel)

Yogaens verden er virkelig en stor acre af fredfyldte kropsbevægelser som strækning og vridning, der kommer med et drys kontrolleret vejrtrækning og dermed ved blot at forkæle denne fitnessform mange fordele kan være på en hånds afstand. Af mange grunde opfattes yoga simpelthen som en fitnessteknik, men virkeligheden er meget dybere.

Upavistha Konasana fordele og hvordan man gør det rigtigt

Yoga er ikke kun en healer af kroppen, men også en plejer af det urolige sind. Yoga er ikke kun en favorit for den sunde krop, men en rolig flugt til ro og derfor skal vi i dagens artikel tale om en sådan yoga, kaldet Upavistha konasana.

Sådan gør du det:

Upavistha Konasana er i populære vendinger også kendt som Seated Wide Angle Pose, hvor ‘Upavistha’ betyder at sidde. Som nævnt før fokuserer de fleste yoga på kropsstrækninger som en del af træningen med nogle lejlighedsvis twist ned ad banen. Et andet vigtigt aspekt af yoga er kontrolleret naturlig vejrtrækning, hvor du bliver opmærksom på din vejrtrækning og styrer den uden at gøre tingene for ubehagelige.

I mellemtiden vil du måske også følge nogle tips, der vil være nyttige, når du øver.

1) Hvis du er nybegynder, kan det være svært at bringe torso på gulvet frem. Hvad du kan gøre er at tage et tykt rullet tæppe og lægge det foran dig, og sørg for at den lange akse er vinkelret på dit bækken. Nu kan du lægge din torso ned på dette.

2) Sørg for, at din tarm og mave er tom, når du begynder at lave asana. Det anbefales at tage dine måltider mindst 4 til 6 timer før. Dette vil sikre, at maden fordøjes og levere nok energi til at gøre.

3) Det er altid bedst at lave asana om morgenen. Men hvis du går glip af det, kan du også gøre det om aftenen.

Asana Upavistha konasana forklares nedenfor. Tag et kig på, hvordan du kan gøre det.

 • Sid i dandasana eller personalet udgør.
 • Læn din torso tilbage, lidt på dine hænder og løft og åbn nu dine ben, groft i en vinkel på 90 grader.
 • Du kan trykke dine hænder mod gulvet. Skub balderne fremad. Prøv at udvide benet lidt mere, mere i en vinkel på 20 grader.
 • Drej dine lår udad, og pres dem mod gulvet, så knæhætterne vender lige op.
 • Når du er i denne position, skal du bringe dine hænder fremad mellem benene og holde dine arme stærke.
 • I alle dine fremadgående bøjninger skal du lægge vægt på at flytte hofteleddene og fastholde længden af ​​den forreste torso.
 • Fortsæt skub fremad for hver udånding, indtil du er komfortabel med strækningen i ryggen af ​​dine ben.
 • Bliv i stillingen i et minut.

Dette kan forårsage en strækning i dine hamstrings eller lægmuskler, men med tiden letter det.

Indånder dybt, mens du nu løfter dine arme højt op over dit hoved og retter ryggen, mens du bøjer dig ned for at røre tæerne med fingrene. En ekstra hjælp på dette tidspunkt kan hjælpe dig med at udvide eller strække dine ben mere. Lås positionen inde, mens du holder vejret.

Ånd nu ud og sæt dig op igen, og gå tilbage på dine trin.

Parsva Upavistha Konsana:

Her er en trin for trin guide til at gøre det rigtigt.

 1. Sid i personalestilling og stræk dine ben ud så bredt som muligt. Sørg for, at dine tæer og knæhætter peger opad.
 2. Vrid fra din talje for at få det til at vende mod højre ben. Pust langsomt ud. Mens du ånder ud, skal du gå dine hænder mod din højre fod og bringe panden til dit knæ.
 3. Hold højre fod fremad og bøj albuen let. Dette vil slappe af din skulder og nakke.
 4. Fordyb langsomt din strækning i ryggen ved forsigtigt at trykke ud gennem hælen og trække tæerne til din krop.
 5. Hold nogle vejrtrækninger.
 6. Når du slipper, går du hænderne ind og ruller ryggen op.
 7. Gentag nu det samme på den anden side.

Upavistha Konasana Fordele:

 • Dette er en god strækøvelse for din krop, direkte relateret til højdevækst. Eksperterne siger, at hvis du strækker dine underekstremer ordentligt og derefter prøver at indeholde dem i dine håndflader, bliver hele din krop strakt ud i prøvelsen. Derfor er der en stor chance for, at du kan tilføje dig et par centimeter gennem denne øvelse.
 • Denne øvelse tegner sig også for en god fasthed af de nedre lemmer, hvor strækningen toner musklerne til at stå for stærkere lemmer.
 • Når du bøjer dig ned og strækker din krop, brænder din mave alt det ekstra fedt, der er samlet omkring dit maveområde, hvilket hjælper med vægttab. Bortset fra en flad mave får organerne i maven også en god massage, hvilket resulterer i en sundere tarm.
 • Mange mennesker siger, at denne øvelse er et roligere sind. Når du strækker dig ud til det maksimale, beroliger den lette tilfredsstillelse af dine udstrakte muskler, dit sind.

Men hvad skal du være forsigtig med? Tag et kig på de forholdsregler, du bør være opmærksom på, mens du laver upavistha konasana.

 1. Hvis du har en lændeskade, kan du sidde på et højt foldet tæppe. Hold din torso oprejst.
 2. Sørg for at undgå at afrunde lænden. Dette hjælper med at forhindre diskproblemer.
 3. For dem med kroniske rygsmerter, undgå at lave asana eller sørg for at gøre det under strengt tilsyn.

Kontraindikationer:

 1. Upavistha Konsana kommer med et stort pres på lårene og også på bagsiden af ​​knæet. Hvis der er for meget stress omkring disse områder, skal du undgå at lave asana. Fleksibilitet kommer med tid og øvelse.
 2. Gå ikke dybere ind i stillingen ved at anvende kraft på ryggen, da musklerne i nedre ryg og gluteus muskler er strakt maksimalt.

Husk dog, at du kun vil høste fordelene ved det, når du øver dig oprigtigt og dagligt. Pas på kontraindikationerne, og hold dig væk fra at gøre det, når du oplever det mindste ubehag. Strækøvelsen er rettet mod at øge din højde og er også nyttig til at tonere dine muskler. Begynd at gøre det i dag, og se, hvordan det påvirker din krop positivt.