Amla til vægttab: Hvordan fungerer det?

Amla eller indisk stikkelsbær er en af ​​de mest anvendte ingredienser i ayurvedisk medicin. Det er kendt at tilbyde en overflod af sundhedsmæssige fordele for en menneskelig krop. Mange undersøgelser har foretaget Amlas rolle for vægttab, hvilket har vist nogle interessante resultater. Lad os finde dem ud i denne artikel.

Amla er en almindeligt dyrket frugt i asiatiske og mellemøstlige lande, og det videnskabelige navn er “Emblica Officinalis”. Det kaldes også “Amalaki” på sanskrit, “Usirikaya” på telugu, “Nellikai” i Kannada og Tamil. Den har den blandede smag af sur, sød og bitterhed og er kendt for sine kulinariske og medicinske egenskaber.

Indholdsfortegnelse:

 • Er Amla god til vægttab?
 • Næringsstoffer i Amla
 • Fordele ved Amla til vægttab
 • Sådan bruges Amla til vægttab?
 • Amla opskrifter til vægttab

Amla til vægttab

Er Amla god til vægttab?

Amla er et kraftcenter for mange vigtige næringsstoffer som C -vitamin, kostfibre og andre vigtige vitaminer og mineraler. Det er også en kaloriefattig mad, som et tilbud på kun 44 kalorier pr. 100 gram servering. Dette gør den til en ideel mad til at indtage den som en del af vægttabskosten. Stikkelsbær er også en rig kilde til mange antioxidanter, som er effektive til at bekæmpe fedme. (1)

Næringsstoffer i Amla:

Her er en opdeling af Amlas ernæringsprofil for at forstå dets vigtigste tilbud:

 • Portionsstørrelse – 100 gram
 • Kalorier i alt – 44
 • Kostfibre – 4,3 gram
 • Protein – 0,9 g
 • Kulhydrater – 10 gram
 • A -vitamin – 6%
 • C -vitamin – 31%
 • Calcium – 2%

Fordele ved Amla til vægttab:

Læs med for at forstå, hvordan stikkelsbær bidrager til vægttab og fedtreduktion i maven:

1. Rig på kostfibre:

I henhold til undersøgelser er fødevarer, der har et højt indhold af opløselige kostfibre, kendt for at bekæmpe fedme. Amla indeholder en god mængde af dette middel, som hjælper med at fremme bedre fordøjelse og forøgelse af stofskiftet. Også forbrug af hele frugter sammen med fiberen kan endda regulere skadelige kolesterolniveauer i kroppen (2).

2. C -vitaminets kraft:

Amla er fyldt med C -vitamin, som spiller en afgørende rolle i kropsfedtreduktion. Ifølge en undersøgelse kan en kost, der er rig på C -vitamin, øge fedtoxidationsprocessen med 30% (3). Dette næringsstof styrker også dit immunsystem og fremmer sundt velvære.

3. Forsyninger Nøgle næringsstoffer:

Sammen med C -vitamin tilbyder Amla også mange afgørende næringsstoffer. Ligesom antioxidanter for at forhindre oxidativ skade, vitamin B6 for at øge omdannelsen af ​​mad til energi, kobber til at støtte stofskifte osv. Alle disse faktorer er vigtige for at understøtte dine vægttabsmål.

Sådan bruges Amla til vægttab?

 1. Frisk frugt
 2. Tørret Amla
 3. Amla Juice
 4. Amla Candy
 5. Jam Of Amla
 6. Amla Churna eller pulver
 7. Amla Pickle

Effektive anvendelser af Amla til vægttab:

Her er nogle af de bedste måder at bruge Amla til at tabe sig og mavefedt på:

1. Frisk frugt:

Indtagelse af Amla i sin friske form kan give dig kompromisløs ernæring fra denne frugt. Du kan vaske og rengøre det grundigt og bide i det. En anden måde at nyde dens godhed på er at blande dem i salater eller krydre den afskårne frugt med lidt lyserødt salt og koldt pulver.

2. Tørret Amla:

Tørret Amla er en anden version af Amla, som tilberedes ved soltørring af frugten. Vandindholdet fjernes for at skabe tørre stykker, som kan opbevares til fremtidig brug. Tørt stikkelsbær kan fås som en “Supari” efter måltider for at give bedre fordøjelse. Du kan endda få det med en lille smule honning for at øge fordelene ved vægttab.

3. Amla Juice:

At drikke Amla -juice på tom mave til vægttab kan skylle toksinerne ud i kroppen og give en bedre fordøjelse. Det kan også øge dit stofskifte for effektiv kalorieforbrænding. Koncentreret stikkelsbærjuice kan dog være hård ved en følsom mave, og derfor anbefales det at fortynde det med lidt vand. Dette produkt er let tilgængeligt på markedet (KØB NU) eller du kan tilberede en frisk version derhjemme.

Skær det nødvendige antal frugter i stykker og kassér frøene. Blend dem i en juicer til de er glatte. Si blandingen og saml væsken i en skål. Tilsæt lidt vand og drik det med det samme.

4. Amla Candy:

Også kaldet “Amla Murabba”, denne kandiserede version af stikkelsbær, der hjælper med vægttab. Den tilberedes ved at bevare Amlas i krydret sukkersirup, som giver den en tydelig smag. At spise Amla Candy hver dag er kendt for at stimulere dine fordøjelsesenzymer og give din krop energi efter fysisk aktivitet. Du kan forberede det derhjemme eller købe en god kvalitet købt slik.

5. Jam Of Amla:

Hvis du leder efter en sund måde at starte din dag på, skal du udskifte dine færdige syltetøj med Amla -marmelade. Det er meget let at forberede derhjemme og er fyldt med lækker godhed. Du kan få det med dit brød, rotis, dosa eller endda med mælk. Hold dog øje med den mængde, du indtager, da denne marmelade består af masser af sukker.

6. Amla Churna eller pulver:

Amla Churna er en populær ayurvedisk medicin, som fremstilles ved at pulverisere de tørre amla -stykker. Det anbefales stærkt til vægttab og virker ved at behandle forstoppelse og hjælpe med bedre fordøjelse. Du kan også tilberede Amla -vand ved at blande 1 spsk af dette pulver med varmt vand og drikke det på tom mave for bedre resultater.

7. Amla Pickle:

Bejdsning er en velsmagende måde at konservere sæsonbestemt Amla -frugt på. Amalaki Pickle forbereder sig ved at nedsænke Amla -frugter i en saltopløsning og senere tilsætte eddikeolie, koldt pulver og andre krydderier. Du kan få en lille portion af denne krydrede version med Chapatis, Dosa eller ris for at nyde den fantastiske smag. Spis det ikke for meget, da pickles har et højt saltindhold og kan vende fordelene ved vægttab.

Amla opskrifter til vægttab

Prøv disse nemme Amla -baserede metoder, der kan fås som en del af din kost:

1. Amla og Aloe Juice:

Amla Aloe -blanding er den bedste drink til at starte en lang og hård dag. Tilføjelse af Aloe vera til Amlas godhed kan øge effektiviteten sammen med ernæringsværdierne. Denne Aloe Amla -drink er også kendt for at reducere fedtophobning i kroppen. Det kan også tilbyde detox -fordele og rense din mave for at fremme en sund tarm.

Du får brug for:

 • Aloe vera pulp – ¼ kop
 • Stikkelsbær (Amla) – 2 store
 • Sort salt – 1 knivspids
 • Spidskommen – ½ tsk
 • Vand – 500 ml

Sådan forbereder du dig?

 • Vask og rengør Amla -frugter grundigt. Skær dem i stykker og fjern frøene.
 • Tilsæt nu Amla stykker og Aloe vera papirmasse i en blenderglas
 • Blend godt til en glat pastaform
 • Tilsæt vand til denne pasta og bland godt
 • Krydr den med sort salt og spidskommen
 • Server frisk

Hvor ofte skal jeg gøre dette? Tag det en gang hver dag for forbedrede resultater.

2. Amla honningblanding

Tilføjelse af honning til Amla -juice tilbyder en række sundhedsmæssige fordele. Det er særligt gavnligt for dem, der er på en vægttabsrejse, da det kan muliggøre hurtigere fordøjelse af mad. Honning kan også forbedre leverfunktionen sammen med at have detox -effekter på kroppen.

Du får brug for:

 • Amla stykker – 1/2 kop
 • Vand – 500 ml
 • Honning – 1 spsk

Sådan forbereder du dig?

 • Skær og frø Amla -frugter grundigt.
 • Ekstraher saften og bland vand
 • Tilsæt honning og bland godt

Hvor ofte skal jeg gøre dette? Du kan få det en gang dagligt.

Vi håber, at denne artikel har hjulpet med at få en bedre forståelse for at bruge Amla til vægttab. Selvom denne fantastiske frugt giver masser af sundhedsmæssige fordele, skal du bemærke, at den alene ikke kan klare arbejdet. Du skal tage det regelmæssigt sammen med en afbalanceret kost og træning med moderat intensitet for at bemærke forbedring.

Amla til vægttab