60 Modern Sravana Nakshatra babanév lányoknak és fiúknak

A hindu mitológia szerint kedvezőnek tekinthető, ha a kicsiket az állatöv jele és csillaga alapján nevezi el. A baba nakshatrája a holdcsillagképektől függ a szülés során, és ha a baba a Sravana csillagban született, akkor ez a Sravana nakshatra babanevek útmutatója hasznos lehet.

Fedezzünk fel mindent a Sravana nakshatra jellemzőiről, a névtagok kedvező kezdéséről és egyebekről. Az egyablakos útmutató keresése itt ér véget.

sravana nakshatra baba nevek

Mik a Sravana Nakshatra és jellemzői??

A Sravana Nakshatra a 22. sorrendben van a 27 összes nakshatra jel közül. Ez a csillag a Bak állatöv körül van. Makara Rashiban 10,00 és 23,20 fok között alakul. A naksatra szimbóluma három lábnyom, amelyek az uralkodó istenséghez, Lord Vishnuhoz kapcsolódnak. Ennek a csillagnak az uralkodó bolygója a Hold.

A Sravana nakshatra vagy csillagjegy alatt született csecsemők gazdag, a művészetben és a kreativitásban gazdag tulajdonságaikat mutatják, és hatalmas tudással rendelkeznek a területükön. Szorgalmasak, szakmájukban és szakértelmükben őszinteséggel rendelkeznek. Intelligensek és elkötelezettek a magasabb célok elérése iránt, amelyekre az életben törekszenek. A Sravana nakshatra születettek túl jól ismertek ahhoz, hogy barátságosak legyenek, melegek másokkal, és perfekcionisták. Ezek a sztárgyerekek is vonzóak és egészségesek.

Most menjünk be és fedezzünk fel többet a Sravana Nakshatra nevekről újszülöttek számára.

Sravana Nakshatra nevek kezdőbetűi:

Ha a kicsi a Sravana nakshatra vagy csillag alatt születik, kedvező és jövedelmező, ha a baba neve a következő szótagokkal kezdődik:

Khi, Khu, Khe, Kho, Ju, Je, Jo, So.

Ha inkább az újszülöttet az adott padák szerint szeretné elnevezni, itt vannak a Makar Rashi shravana nakshatra nevek kezdőbetűi:

  • A Shravana nakshatra 1. pada név Khi -val kezdődik.
  • A Shravana nakshatra 2. pada nevei Khu -val kezdődnek.
  • Sravana nakshatra 3. pada nevek Khe -vel kezdődnek.
  • A Shravana nakshatra 4. pada név Kho -val kezdődik.

Egyedi és értelmes babanevek Sravana Nakshatra számára:

Lássunk mindent a szép és elbűvölő aranyos babanevekről a Sravana Nakshatra babák számára ebben a generációban. Essünk neki!

Sravana Nakshatra Baby Boy nevek:

1. Jebin:

Jebin egy gyakori kisfiú név India déli államaiban. A helyi dél -indiai nyelvekből származik, és imádságfiút jelent. A név arra is utal, aki hűséges az istentiszteletben. Ez egy egyedülálló kisfiú név.

2. Jeet:

A Jeet gyakori, népszerű, mégis kedves rövid kisfiú név. A Jeet név többnyire India északi részén található. A Jeet név hindi nyelven szó szerint győzelmet, sikert és győzelmet jelent.

3. Jeev:

Jeev, ismét hindi nyelven, szó szerint az élőt, a létezést és a lelket jelenti. A név egyedülálló és nem gyakori választás az indiai gyerekbaba nevek listájában. Szeretjük ezt a nevet; kiejtésében is rövid és imádnivaló.

4. Jeevansh:

A Jeevansh név a két szóból ered, Jeev és ansh. Ez az élőlény egy részét jelenti. A név lefordítja és magában foglalja valakinek az életének egy részét vagy a szívének szerepét. Jelentésében is elég intenzív.

5. Jogesh:

Abban az esetben, ha a hagyományos és hagyományos kisfiú nevet részesíti előnyben, de anélkül, hogy gyakran észrevennék, Jogesh jó üzlet lehet. Jogesh azt jelenti, hogy Lord Siva vagy az Úr Shiva jelképe. Ezek a híres Sravana Nakshatra férfi nevek.

6. Joyel:

Szeretjük a Joyel nevet. Joyel jelentése: Isten Ura. A név egyedi és nem gyakori, és hagyományos és jelentős szimbolikával rendelkezik. Ideális azoknak a modern szülőknek, akik intenzív és kecses nevet szeretnének, egyediséggel.

7. Juhit:

A Juhit fényességet jelent. A név a jázmin színét is jelképezi. A szó másik helyesírása Juhith. Ritka kisfiú névválasztás, és szeretjük ezt a Sravana Nakshatra nevet egy fiú számára.

8. Khilesh:

Khilesh szó szerint azt jelenti, hogy virágzik. A név a hindi és a szanszkrit nyelvből származik, és ritka új kisfiú névválasztás az új évezredes kisfiúk számára.

9. Khushwanth:

A Khushwanth egy gyakori és ősi kisfiú név évtizedek óta. Boldogsággal teli embert jelent. Általában az észak -indiai részeken található, és értelmes és elbűvölő név.

10. Khusmit:

A Khusmit vagy Khusmith név azt jelenti, hogy boldog barát. India hindi nyelvéből származik, és szép és ritka kisfiú névválasztás. Teljesen szerelmesek vagyunk ebbe a Shravana nakshatra kisfiú névválasztásba.

11. Khiansh:

Khiansh szó szerint fordítja Lord Vishnu szemére. Ez kifejező szemeket vagy kreatív, intenzív szemeket is jelent vagy utal. Új és ritka fiúnevek a Sravana Nakshatra számára.

12. Khemchand:

A szülőknek, akik szeretik a művészi és bájos ősi babaneveket, a Khemchand mindent megkap. A Khemchand jólétet jelent. Bár nem gyakran észlelik vagy találják meg, a névnek minden hagyományos, értelmes és egyedi szimbolikája van.

13. Juvas:

Juvas alacsony és aranyos kisfiú, modern névválasztás. Ez gyorsaságot jelent, vagy valakit, aki mindig gyors. A név egy gyors gondolkodású személyt vagy valakit is szimbolizál, aki még úton van. Mit gondolsz róla?

14. Jothiraj:

Azoknak a szülőknek, akik a nagyon hagyományos babanevet választják, a Jothiraj az egész. A Jothiraj a szanszkrit nyelvből származik, és azt jelenti, hogy a világosság királya vagy Isten tüze. A név ismerős és hagyományos, mégis nagyon intenzív jelentésű és szimbolikus.

15. Joshi:

A Joshi tipikus kisfiú név, amely szintén modern és értelmes. A Joshi név azt jelenti, hogy Vishnu Úr vagy valaki, aki fényt hoz. Ez egy nagyon intenzív és kedves, bájos kisfiú névválasztás a mai napig. Ez egy gyakori, mégis értelmes és imádnivaló Sravana Nakshatra férfi baba neve.

16. Jogindra:

A Jogindra egy másik gyakori és hagyományos kisfiú névválasztás. Azt jelenti, Lord Indra. A név magában foglalja Lord Sivát is, és nagyon klasszikus választás a Shravana csillagjegyben szereplő baba nevére.

17. Jivandeep:

Jivandeep neve két hindi szóból ered, nevezetesen a Jivan és a Deep. A Jivan életet jelent, a mély pedig fényt vagy lámpát. Ez egy szép és értelmes, mégis modern névválasztás.

18. Jeyaram:

Mindannyian találkoztunk már ezzel a híres névvel, Jeyaram. A név Lord Ram győzelmét jelenti.

19. Jeshith:

Jeshwith vagy Jeshwit azt jelenti, lángoló. A név a hindi nyelvből származik, és modern választás, főleg Észak- és Dél-Indiában. A kifejezés a tüzet is szimbolizálja, valakit, akinek lángja van.

20. Jenil:

Szeretjük a Jenil nevet. Ez egy rövid és aranyos kisfiú neve. A név a Kék Győzelmére utal. Ez egy modern és kortárs, értelmes kisfiú névválasztás Sravana Nakshatra számára.

21. Jegan:

Jegan azt jelenti, aki egészséges vagy van ereje. A név ősi és értelmes következménnyel jár, mégis modern kiejtéssel és hangzással. Szeretjük ennek a kisfiúnak a nevét.

22. Jeshan:

Jeshan valakit jelent, aki mindig világos. A név egy egyszerű, egyszerű és egyszerű embert is magában foglal. Ez egy új nap, és ritkán találtak baba nevet a fiúk számára.

23. Khian:

A Khian egy kedves és ismét kortárs választás, amely rövid és értelmes. Ez a terror királyát vagy uralkodóját jelenti. A név császárra is utal. Nem szereted ezt az aranyos és kifejező nevet?

24. Khashan:

A Khashan név nem Indiából származik, bár az eredete nem teljesen ismert. A név népszerű városokat vagy híres városokat jelent. A név nagyon ritka és nem gyakori, ezért ideális a modern szülők számára, akik szeretik az egyedi, elbűvölő és aranyos neveket.

25. Khushal:

Khushal vagy Khusal valakit jelent, aki mindig vidám vagy vidám. A név egy boldog vagy elbűvölő embert is magában foglal, mint mindig. A Khusal a helyi hindi nyelvből származik.

Sravana Nakshatra kislány nevek:

26. Jeena:

Jeena egy szép és modern, mégis tartalmas, intenzív kislány névválasztás. Azt jelenti, aki él vagy létezik. A név másfelől Lord Vishnu -t sejteti. Szeretjük ezt a modern, mégis hagyományos értelmes nevet.

27. Jeenal:

Jeenal egy gyakori kislány név Észak -India oldalán. Ez azt jelenti, intelligens vagy Lord Vishnu. A név egy szerető lényt vagy szerető lelket is magában foglal.

28. Jeevana:

A jeevana név számos indiai nyelvben azt sugallja, hogy valaki élettel teli. Ez egy szép és mégis bájos kislány névválasztás Sravana nakshatra női nevekhez.

29. Jeevitha:

A Jeevita vagy Jeevitha már Indiában elterjedt és híres név. Életet vagy létezést jelent több indiai nyelven, például hindi és szanszkrit nyelven. A Jeevitha mégis klasszikus és időtlen névválasztás. Ez is híres Sravana Nakshatra nevek telugu nyelven.

30. Jeiya:

Jeiya egy rövid és aranyos kislány név, ami azt jelenti, hogy kedvesem vagy élni kell. Ez a kedvenc kortárs kislány név ötletünk. Szeretjük ezt az egyedülálló Sravana Nakshatra nevet egy lány számára.

31. Jenisha:

A Jenisha egy modern névválasztás a csecsemők számára. Mára azonban már híres. Jenisha azt jelenti, aki hisz Istenben vagy dicséri Istent. A név felsőbbrendű vagy csúcskategóriás személyt és lelket is jelent.

32. Jenya:

Jenya ismét egy kedves rövid kislány név. Bár a név eredete még nem ismert, Jenya igazságot vagy nemes embert jelent. Ez egy modern Sravana Nakshatra indiai lánynév ötlet.

33. Jenika:

Jenika jelentése: Isten ajándéka. A név szép választás, és ideális azoknak a szülőknek, akik intenzív, értelmes és hagyományos hangzású nevet szeretnének.

34. Jeshna:

A Jeshna azt jelenti, hogy Győzelem. A név arra is utal, hogy valaki mindig nyer vagy győz. Mit gondol erről a kedves indiai kislány névválasztásról Sravana Nakshatra kislányoknak?

35. Jesmitha:

Jesmitha vagy Jesmita valakit jelent, aki mindig mosolyog vagy boldog arccal rendelkezik. A Jesmitha név egyedülálló és mégis imádnivaló és aranyos névválasztás; végtelenül szeretjük.

36. Jodha:

Jodha hercegnőt jelent. A név egy hagyományos és nagyon ősi kislány névválasztás, ideális azoknak a szülőknek, akik királyi és elit nevet keresnek.

37. Jothi:

A Jothi jelentése lámpa vagy tűz. A név tipikus és hagyományos névötlet. Ez egy nagyon népszerű és híres hindu kislány neve Sravana Nakshatra számára.

38. Joshvi:

Szeretjük a Joshvi nevet. Joshwi néven is ejtik és írják, a név azt jelenti, hogy érzékeny vagy érzékeny vagy átgondolt mások iránt. Szeretjük a név intenzív és értelmes szimbolikáját.

39. Khusbu:

A Khusbu vagy a Khusboo egy elterjedt észak -indiai babanév, amely a hindi nyelvből származik. Ez illatot vagy illatot jelent. A név parfümöt is jelent.

40. Khushi:

A Khushi azt jelenti, hogy boldogság. A név a szó szerinti hindi szóból származik, ami boldogságot jelent. Ez egy általánosan megtalálható észak -indiai baba név, szép és imádnivaló mind kiejtésében, mind jelentésében.

41. Khatira:

Ha szereted a költői név jelentését, ami ritka és egyáltalán nem ismert, Khatira mindent megkap. Ez értékes emléket vagy valakit jelent. A név vágyat is jelent.

42. Juhi:

A Juhi név ismét népszerű választás, de ez egy négybetűs rövid és édes baba név. A Juhi jelentése virág vagy jázmin. A név virágot is jelent.

43. Kayla:

A Kayla név az arab nyelvből származik, de jól ismert, és most híres a csodálatos jelentéséről. Kayla bölcs gyermeket jelent.

44. Joufi:

A Joufi név indiai eredetű baba név, de ritkán fordul elő. A Joufi örömteli, vagy valakit, aki tele van örömmel és boldogsággal.

45. Josthna:

A Joshtna ismét jól ismert és népszerű név. A Joshtna a Hold fényét jelenti. Ez egy kedves és édes, imádnivaló kislány névválasztás. Ez egy népszerű Sravana csillag kislány nevek tamil.

46. ​​Khairah:

A Khairah név ismét az arab oldalról származik, de vonzó és kortárs költői kislánynév. A név kiváló vagy erényes embert jelent. Szeretjük a kiejtést, a jelentést és mindenekelőtt a hozzá kapcsolódó egyediséget. Mit gondolsz?

47. Joshini:

Joshini gazdag embert jelent. A név az indiai helyi hindi nyelvből származik, és egyedülálló névválasztás.

48. Jetashri:

Ha szereted a művészetet és a zenét, ezt a nevet szereted. Jetashri a Raga neve. Ez egy egyedülálló választás a modern kislányok számára.

49. Jegatha:

A Jegatha a világ császárát vagy a világ egészének igazságát jelenti. A név ismét a szanszkrit nyelvből származik, és hagyományos értelmes választás a kislányok számára ebben a csillagban.

50. Khusali:

Khushali vagy Khusali azt jelenti, hogy valaki örömöt és boldogságot terjeszt. A hindi Khushi szóból származik és származik, ami örömöt jelent. Ez egy bájos és kedves kislány név.

Unisex nevek a Sravana Birth Star számára:

51. Jeena:

Jeena jelentése: Vishnu Úr. A név azt is jelenti, hogy élni vagy életet. A név unisex név, ideális kislányoknak és fiúknak egyaránt.

52. Jenil:

A Jenil név teljesen modernnek hangzik, de azt jelenti, hogy Isten Swaminarayan. A név a hagyományos név szép változata, ideális fiú- és lánybabáknak egyaránt.

53. Khusil:

Khusil boldog embert jelent. A név a hindi nyelvből származik, és megfelelő választás a Sravana Nakshatra baba nevekhez fiúknak és lányoknak.

54. Khairat:

A Khairat név a hindi és arab nyelvből származik, ami áldást vagy helyes szót jelent. A név költői, intenzív jelentése és kiejtése, ideális fiúknak és lányoknak egyaránt.

55. Kabhira:

A Kabhira vagy a kabirah ismét egy művészi névválasztás, amely nem Indiából származik. Azt jelenti, hogy idős. A név egyedülálló és elbűvölő választás, szép jelentéssel mind a lányok, mind a fiúk számára. Mit gondolsz róla?

Iker baba nevek Sravana Nakshatra Borns számára:

56. Jeethika – Jeeteshi:

Ez egy szép baba iker lány névválasztás. Jeethika zsidót jelent, vagy valakit, aki tele van élettel. Jeeteshi ismét a győzelem istennőjét jelenti. Ez egy értelmes és egyedi iker kislány névválasztás Sravana Nakshatra születettek számára.

57. Jeinan – Jegatha:

Jeinan azt jelenti, hogy győztes vagy valaki, aki mindig nyer. A Jegatha az egész világ igazságát jelenti. Ezek szép és testvérvárosi kisfiú és lány névválasztások.

58. Jeval – Jeves:

Jevesh azt jelenti, hogy bátor. A Jeval eszközök tele vannak élettel vagy élettel. A név megfelelő iker kisfiúnevek, akik Shravana Nakshatra vagy csillagjegyben születtek.

59. Khushika – Khushil:

Khushika és Khushil kedves iker kislány és fiú névválasztás. A Khushika név boldogságot jelent, vagy valakit, aki mindig vidám és örömteli. Khushil boldog vagy kellemes embert jelent. Mindkettő a hindi nyelvből származik.

60. Khevna – Khia:

Khevna és Khia ikrek, modern és egyedi kislánynevek. A Khevna név azt jelenti, hogy kívánni akar, a Khia pedig csónakot.

Ha gyermeke ebben a csillagban születik, reméljük, hogy ez a lista és útmutató a Sravana Nakshatra babanevekről segített. Tudassa velünk, hogy melyik nevet választja vagy kedveli, és miért; szeretünk hallani felőled.

Jogi nyilatkozat:

A fent említett nevek és jelentések kontextuson alapulnak, és változhatnak a különböző nyelvek, régiók és országok szerint. Javasoljuk, hogy végezzen mélyreható kutatást az azonos névhez tartozó több jelentés és szimbolika megértéséhez.