75+ Legjobb újszülött baba nevek bengáli jelentéssel

Nyugat -Bengália vagy közismertebb nevén Bengália az állam, amely édességeiről, vendégszeretetéről, valamint az emberek kultúrája és zenéje iránti szeretetéről és tiszteletéről híres. A bengáliak a „bengáli” nyelvet beszélik, amely egyben az ország „bangladesi” népének első nyelve is. A bengáliak komolyan veszik a zene, az istenek és istennők, valamint a művészet és a kultúra más formái iránti odaadásukat. Ez a komolyság látható a bengáli babanevekben.

Sokat megtudhatunk és megérthetünk azokról a dolgokról és ideológiákról, amelyekben a bengáliak hisznek, ha csak átnézzük a bengáli babanévlistát. A szeretet, a természet, valamint az istenek és istennők létfontosságú szerepet játszanak abban, hogy több döntést hozzanak, akár a baba nevét. Tehát nézzük meg a legjobb bengáli gyermekneveket, és tudjunk meg többet jelentésükről és jelentőségükről.

A legjobb újszülött babanevek bengáli értelemben

Bengáli babanevek jelentése:

Modern bengáli kisfiúnevek:

1. Koushik:

Az egyik legfejesebb bengáli név valaha. Ennek a névnek a jelentése “szerelem”. A név azt sugallja, hogy a gyermek szeretetteljes és gondoskodó, ezért a jövőben jó figyelmet kaphat. A név az egyik legelterjedtebb bengáli név. Ennek a névnek a kiejtése is nagyon hiteles.

2. Mihir:

Mihir jelentése “nap”. A név a gyermek erőteljes természetét mutatja be. Ez az egyik legszebb név valaha. A név olyan szép, hogy bárki könnyen beleszeret ebbe a névbe. A bengáli szülők imádják fiukat ezzel a névvel elnevezni. A bong szülők ilyen hozzáállása teszi az egyik leggyakrabban használt bengáli kisfiú névvé.

3. Benoy:

Ez egy klasszikus bengáli név, amelyet az emberek imádni fognak. A Benoy kifejezés jelentése „udvarias”. Ez azt jelenti, hogy a megnevezett gyermek udvarias hozzáállással rendelkezik. Ez olyan szép név. Te is ugyanezt fogod érezni, ha egyszer kiteszed ennek a névnek a jelentését.

4. Ardhendu:

Az Ardhendu valójában az egyik leghíresebb bengáli név. Az Ardhendu kifejezés jelentése „félhold”. A nevet általában a vallásos családokban használják. Ez az egyik legkapósabb bengáli név valaha. Látni fogja, hogy sok bengáli gyerek viseli ezt a gyönyörű nevet.

5. Indroneel:

Ez nagyon gyakori név a bongok között. Ennek a névnek számos származéka lehet. Ennek a névnek a leggyakoribb jelentése a bengáli szerint a „kék drágakő”. Az Indroneel jelentése Lord Shivára vonatkozik, akit szintén kék gyöngyszemnek tartanak. Ez az egyik legjobb név, amelyet a bengáli kisfiú elnevezésekor lehet használni. Ez tehát az egyik legjobb bengáli kisfiú név.

6. Debesh:

Debesh egyértelműen az, akit az istenek kedvelnek. A név meglehetősen hagyományos, és még mindig használják. Ez a gyermek szerencsés karakterére is utal, és ez a fiúk egyik legjobb bengáli babanévének tekinthető. A név nagyon édes, és elmondható, hogy az egyik legjobb név a kisfiúk számára.

7. Palash:

A Palash név jelentése „fa”. Ez egy nagyon békés név, és a név szinte minden fiú gyermek számára használható. Nincs külön követelmény a gyermek ezen a néven történő elnevezésére. A Palash név nagyon szép, és elmondható, hogy az egyik legszebb bengáli kisfiú név.

8. Partho:

A Partho általában a Parth o Arjun egyik változatát jelenti. Ez egy nagyon jó és vallásos név a kisfiának. A név olyan szép, hogy bárki könnyen beleszeret. Ez az egyik legnépszerűbb bengáli babanév minden idők fiúinak. Nem lehet egyszerűen figyelmen kívül hagyni ezt a nevet, mert folyamatosan kóborol a fejedben.

9. Öröm:

Bengáli babaneveket keres fiúknak? Akkor ez egy csodálatos. Ez a név nagyon szép, és szinte mindenki szeretni fogja, ha meghallja ezt a nevet. Az öröm „örömöt” jelent, amit a név szépségéből könnyen kitalálhat. A név nagyon egyszerű és nagyon divatos egyszerre. Ki ne szeretné ezt a nevet?

10. Arnab:

Az Arnab név, más néven Or-nab az óceánt jelenti, és népszerű bengáli név.

11. Ronit:

A Ronit név olyasvalakit jelent, aki sok örömet hoz, boldogságot és ragyogást.

12. Aadi:

Az Aadi név sok név variációjaként is használható. A név az élet forrását jelenti, vagy azt, aki első.

13. Anurag:

Az Anurag névnek női változatai vannak. Ez a név egyedi, és azt jelenti, hogy szerető, imádó vagy barátságos.

14. Leszámolás:

A védikus asztrológia szerint úgy gondolják, hogy minden olyan személy, akinek neve „D” betűvel kezdődik, sikeres lesz. A bengáli „V” betűt „B.” -nek ejtik. Tehát a dev, amelyet bengáli nyelven Deb -nek ejtenek, azt jelenti: „Isten”. Ashish azt jelenti, hogy „tetszett”. A Debashish tehát azt jelenti, hogy „Istennek tetszik”.

15. Shijoy:

A Shijoy olyan név, amelynek öröme magában foglalja a szót. Ettől eltekintve a név gyors és logikus. Shijoy -nak nevezik azt az egyént, aki nem tudja elviselni az igazságtalanságot, és harcol ilyen helyzetekben!

Egyedi bengáli kislány nevek:

16. Bipasha:

A Bipasha név jelentése „folyó”. A folyó nagyszerű út egy lányhoz, mivel a nőket gyakran összehasonlították és kiegészítették víztestekkel. – Úgy úszik, mint a folyó. A név nagyon szép, és amikor az emberek rájönnek ennek a névnek a jelentésére, még jobban szeretni fognak.

17. Debjani:

Debjani jelentése „szeretett”. Itt van egy másik csodálatos név a bengáli lányoknak. Valójában ez az egyik legjobb bengáli kislány név. Az ember könnyen beleszeret e név hatalmas szépségébe és hitelességébe. A név nagyon szép, és szinte minden lány szeretne egy ilyen nevet.

18. Konkana:

Sok híres bengáli nő viseli ezt a nevet. A Konkona név jelentése “karkötő”. Egy nő valójában sokkal szebb, mint egy tisztességes karkötő. Egy nőt soha nem lehet összehasonlítani. Szépsége egyedülálló, páratlan és megfizethetetlen. A Konkona nevet a bengáli széles körben használta a lányok elnevezésére.

19. Durba:

A Durba a fű szent és szent formáját jelenti, amelyet a hindu pudzsákban használnak. A név nagyon szép, és egy lánynak is megfelelő lesz.

20. Rajkanya:

Végül, de nem utolsósorban, van ez az egyedi név, amely a király lányát jelenti. A név nagyon szép, és csak csinos nőknek fog megfelelni.

21. Oindrilla:

Az Oindrilla, egy nagyon különálló név, Lord Indra feleségének alternatív neve. Egyedi név egy kedves lánynak.

22. Kaushiki:

A Kaushiki a Kaushik név női változata, ez az ázsiai kislánynév k -val selyemmel borítva.

23. Bibha:

A Bibha vagy másként Vibha néven ismert és kiejtett Lakshmi istennő, a gazdagság és a jólét istennője. A név azt jelenti, aki pozitív fényt/sugarat hoz be.

24. Bidya:

A Bidya népszerű bengáli név, ami tudást jelent. A név meglehetősen népszerű más hindu kultúrákban, és Vidya néven is írható.

25. Rima:

A Rima név rövid és édes név, ami azt jelenti, hogy „fehér antilop”. Az állat rendkívül ritka és gyönyörű, így a név is nagyon különleges.

26. Shambhavi:

Bár a név a hindu Lord Ganesha neve, valójában női ázsiai névként használják. A Shambhavi név magát az urat jelenti.

27. Nandana:

A Nandana név nagyon örömteli név. Ez a név azt jelenti, hogy „aki örül a boldogságnak vagy a boldogságnak”.

28. Jaya:

A Jaya név a siker és a győzelem jelentőségét jelenti. A Jaya név azt jelenti, aki mindig magasabb, mint a többi, az utód, a győzelem birtokosa.

29. Aritri:

Az Aritri név valakit jelent, aki képes dicsérni és boldoggá tenni az istent himnuszaival.

30. Rúpa:

A Rupa névnek sok változata van, de a Rupa szó önmagában azt jelenti, hogy „az ezüst nemesfém szépsége”.

Bengáli híresség gyerekek nevei:

31. Adira:

Adira a népszerű színésznő, Rani Mukherjee és férje, Aditya Chopra lánya neve. A név jelentése hold.

32. Ria:

Ria a múltkori színésznő, Moonmoon Sen idősebb lányának neve, aki szintén be- és kikapcsolta a kamerát.

33. Raima:

Raima a Moonmoon Sen nyugdíjas színésznő fiatalabb lányának a neve, idősebb nővérével ellentétben Raimának sikerült nevet létrehoznia a bengáli filmiparban.

34. Aradhya:

Aishwarya Rai Bachchan, a híres bollywoodi színésznő és férje, Abhishek Bachchan lánya Aradhya.

35. Harun:

A kritikusok által elismert szerepekről ismert Konkona Sen Sharma és ex-beau Ranveer Shorey közös fiuk, Harun.

36. Aakash:

Az Aakash névnek nagyon egyszerű és szürreális jelentése az Ég. Aakash a népszerű színésznő és Rupa Ganguly politikus lett.

37. Nysa:

Kajol, a híres bengáli bollywoodi színésznő elsőszülöttjét Nysa -nak nevezte el. A név „új kezdetet” jelent.

38. Jug:

Kajolnak is van egy fia Ajay Devgan -nal. A Yug név a jelen kort vagy generációkat jelenti.

Bengáli unisex baba nevek:

39. Anshu:

Az Anshu név egy indiai istennő rövidített neve. A név jelentése napsugár vagy fénysugár.

40. Ambar:

Az Ambar név az eget jelenti, és a fiúk és a lányok megszólítására használják.

41. Anmol:

Az Anmol egy szép név, jelentése „drága/túl nagyra becsült”. Ez egy másik népszerű fiú- és lánynév.

42. Arya:

Az Arya név élénken népszerű volt a régi időkben. A név jelentése „nagyszerű vagy nagyon nemes”.

43. Kanishka:

Kanishka volt a híres uralkodó és Kalinga király neve. A név jelentése „a jóság/hatalom támogatója vagy Isten gyermeke”.

44. Kashish:

A Kashish névnek számos jelentése van, amelyek a névhez „vonzódást vagy csodálatot” jelentenek.

45. Bhagwati:

A Bhagwati egykor népszerű unisex volt, nemcsak a bengáli, hanem a hindu unisex név. A Bhagwati név Durga istennő másik neve.

46. ​​Masum:

A Masum név azt jelenti, hogy „valaki nagyon ártatlan és naiv.” Nagyon imádnivaló unisex ázsiai babanév.

47. Hira:

A Hira név drágakő gyémántot jelent. A név Lakshmi hindu istennő másik neve is.

48. Adya:

Az Adya nevet fiúk és lányok egyaránt használhatják. A név azt jelenti, hogy aki mindig az első, ez Durga istennő neve is.

Bengáli hindu istenbaba nevek:

49. Dwarakadas:

A Dwarakadas név azt jelenti, aki Dwaraka szolgája, a hindu Isten, Krisna lakhelye, vagy a név azt jelenti, hogy maga az Úr.

50. Fanibhushan:

A Fanibhusan/Fanibhushan a hindu isten, Shiva, az Adiyogi alternatív neve.

51. Ghajeshwar:

A Ghajeshwar/Gajeshwar hatalmat jelent, a név a hindu isten Ganesha alternatív neve.

52. Ghanshyam:

A Ghanashyam egy másik neve a hindu Istennek, Krisnának.

53. Aaditri:

Aaditri a hatalom és stabilitás hindu istennőjének, Durgának a helyettese.

54. Hridaynath:

A Hridaynath név a szív Urát jelenti. A név egyszerű kifejezéssel szeretettet jelenthet.

55. Ilashpasti:

Az Ilashpasti név egyedi és nagyon erős jelentéssel bír. Ilashpasti a Föld Ura neve.

56. Indrakanta:

Az indrakanta a hindu istenek királyának, Lord Indrának a neve.

57. Jaikrishna:

A Jai Krishna két név kombinációja, amelyek csatolása a hindu isten Krisna győzelmét jelenti.

58. Jaivardhan:

A Jai szó itt győzelmet jelent, míg Vardhan Lord Shiva másik neve, a név ugyanazt jelenti.

59. Jhareshwar:

A Jhareshwar név is a hindu isten, Shiva alternatív neve.

60. Kanthamani:

A Kanthamani név jelentése lehet hindu Krisna, vagy nyaklánc ékszer, ha lefordítják.

61. Krsnádas:

A Krisna név azt jelenti, aki az Úr Krisna hű és szerető szolgája.

62. Krishnendu:

Krishnendu a hindu isten, Krisna nevének másik változata. A név a Föld hercegét is jelenti.

63. Krithikesh:

Krithikesh a három isteni hindu Úr, Brahma Isten alternatív neve.

64. Mahalingam:

A Mahalingam Lord Shiva alternatív neve. Gyakran találkozhatunk egy lingammel az istenség helyett a templomaiban.

Bengáli muszlim baba nevek:

65. Ali:

Az Ali név meglehetősen gyakori iszlám név, és azt jelenti, hogy „felsőbbrendű/kiemelkedő vagy emelkedett”.

66. Ayan:

Az Ayan névnek arab és hindi jelentése és eredete van. Arabul a név az időt/korszakot jelenti.

67. Ahmed:

Az Ahmed név azt jelenti, aki állandóan hálát ad és dicséri az istent.

68. Farida:

Az ázsiai bengáli muszlim kislánynév f betűvel azt jelenti, hogy nagyon megkülönböztethető, és senki sem felel meg neki.

69. Sara:

A rövid és édes bengáli kislánynév, amely s betűvel kezdődik, azt jelenti, hogy „hercegnő”.

70. Anwar:

Ez az értelmes bengáli kisfiúnév azt jelenti, hogy tele van fényességgel.

71. Szégyen:

Ez a bengáli lánygyermek azt jelenti, hogy „valakinek vagy valakinek illata, illata vagy illata”.

72. Rövid:

A Rashed névnek sok változata van. A Rashed név azt jelenti, hogy a helyes útmutatást és irányt követi.

73. Shaheen:

A Sha ben bengáli muszlim baba neve valakit jelent, aki hasonlít vagy hasonlít a Sólyomhoz.

74. Aftab:

Az Aftab név jelentheti a napot vagy a napfényt is, jelezve erejét, fényét, gyönyörű ragyogását.

75. Hamida:

A Hamida névnek van egy férfias variációja, a Hamid. A Hamida név azt jelenti, hogy valaki nagyon kegyes.

76. Farah:

A Farah névnek sok változata van; az eredetileg arab név boldogsággal teli.

77. Shahid:

A Shahid névnek is van női változata; a név azt jelenti, aki tanú.

78. Sadiq:

A s -vel kezdődő bengáli kisfiú név azt jelenti, hogy valaki őszinte és őszinte.

79. Afsana:

Az Afsana név azt jelenti, hogy egy gyönyörű mesére vagy egy kedves történetre utal.

A fent felsoroltak a bengáli kisfiú és kislány legjobb nevei. A nevek mind gyönyörűek, és csábító varázst hordoznak, ami mindet különlegessé teszi. Minden névnek egyedi jelentése van, mégis vannak végtelen lehetőségek. Bár sok lehetőség létezik, bemutattuk nektek a legnépszerűbb bengáli babaneveket, de néhány legegyedibb bengáli babanevet is egy átfogó listában.