Dhanishta Nakshatra babanevek: 60 legjobb elnevezési ötlet

Ha a kicsi a Dhanishta nakshatra alatt született, akkor ez a cikk kizárólag neked szól. Ma itt vagyunk a Dhanishta nakshatra babanevek listájával. A hindu kultúrában és vallási hiedelmekben kedvező, ha az új kisbabát csillagának és csillagjegyének megfelelően nevezi el.

Beszéljünk a Dhanishta csillagjegy jellemzőiről és jelentéséről, valamint a dhanishta nakshatra nevekről, amelyek szerencsések és ideálisak azoknak a csecsemőknek, akik ebben a csillagban születtek.

dhanishta nakshatra baba nevek

Mik a Dhanishta Nakshatra és jellemzői??

Alternatív megoldásként, más néven Shravishta nakshatra, ez a bizonyos Dhanishta nakshatra a 23. születési csillagjegy közé tartozik. 23,20 foktól a Capricon csillagjegyben 6,40 fokig terjed a Vízöntő csillagjegyben. Ennek a csillagnak az uralkodó bolygója a Mars, az uralkodó vagy irányító istenség pedig nyolc vasus, a fény és az energia napistenei..

A jelentés és azok a kicsik, akik Dhanishta nakshatrában születtek, elsősorban művésziek, jólétükről és alkalmazkodóképességükről híresek. A csillag minden jellegzetességét az uralkodó istenségvonásokból ered. A nyolc vasus, nevezetesen Apah, Dhruva, Dhara, Anila, Anala, Pratyusa, Pravasha és Soma, közvetlenül befolyásolják a személy tulajdonságait és képességeit.

Ennek megfelelően a Dhanishta sztárbébinek igaza van a következőkben: zene és tánc, magabiztosság, stabilitás, megbízhatóság, kemény munka, energia, kivételes élesség, kereskedelmi készségek és jóindulat. Továbbá széles látókörűek, mindig hajlamosak az életcélra, és nagylelkűség, barátságosság és élesség jellemzi őket.

Most nézzük meg, mitől kezdődnek a Dhanishta nakshatra nevek, és soroljuk fel a legnépszerűbb és legújabb névválasztásokat.

Dhanishta Nakshatra nevek kezdőbetűje:

Ha a kicsi a naksatrában született, akkor szerencsés, ha a neve a következővel kezdődik:

Ga, Gi, Gee, Gu, Ge.

A baba elnevezéséhez a nakshatra adott padai szerint,

  • A Dhanishta nakshatra pada 1 nevek Ga -val kezdődnek.
  • A Dhanishtanakshatra 2. pada nevei Gi -vel kezdődnek.
  • A Dhanishta nakshatra 3. pada név Gu -val kezdődik.
  • A Dhanishta nakshatra 4. pada nevek Ge -vel kezdődnek.

Értelmes és egyedi nevek Dhanishta Nakshatra fiúknak és lányoknak:

Most kezdjük el, és fedezzünk fel mindent a Dhanishta nakshatra vagy csillagjegy alatt született fiúk, lányok és ikrek ideális és megfelelő babaneveihez..

Dhanishta Nakshatra Baby Boy nevek:

1. Gadin:

Gadin egy rövid és bájos, imádnivaló kisfiú név. Azt jelenti, hogy Krisna. Jelentős és hagyományos szimbolikával a név mégis modernnek és ideálisnak hangzik az újszülöttek számára Dhanishta nakshatrában.

2. Gagan:

A gagan hindi nyelven szó szerint az eget jelenti. A név a mennyet vagy a légkört is jelképezi. Ez divatos és általánosan megtalálható kisfiú név az észak -indiai államokban.

3. Gahan:

Gahan egy új és modern kortárs kisfiú név. A név mélységet jelent. Ez egy ritkán talált választás, amely a hindi nyelvből származik. A modern Dhanishta nakshatra férfi nevek közé tartozik.

4. Gajanand:

Ha tradicionális névnevet keres, akkor jó választás Gajanand. Gajanand nem más, mint Lord Ganesh. Ez egy nagyon hagyományos és ősi, mégis kedves jelentés egy kisfiú számára Dhanishta nakshatrában.

5. Gaganesh:

A gaganesh két hindi szóból származik, a gagan és az esh, amely az ég istensége vagy a föld uralkodója. A Dhanishta nakshatra fiúnevek Lord Shivát sugallják. Ez egy hagyományos kisfiú névválasztás.

6. Gajendra:

A Gajendra ismét népszerű, hagyományos név, amely elefántkirályra utal. A kifejezés erőt és bátorságot is jelent. Ez egy általános név, amely szanszkritból származik.

7. Gangadhar:

A Gangadhar azt jelenti, hogy a folyót vagy a Ganga Istent tartja. Ez magában foglalja Shiva urat is. Ez egy gyakori és mégis értelmes hagyományos név, amely a hindu mitológiából származik. A név gyakran megtalálható számos indiai államban.

8. Garg:

Ha rövid és aranyos kisfiú nevet keres, akkor ez a négybetűs név lehet. Garg jelentése bika vagy a bölcs. Nagyon szeretjük ezt a Dhanishta nakshatra kisfiúnevek között.

9. Garv:

A Garv büszkeséget vagy büszkeséget jelent. A hindi és a szanszkrit nyelv közvetlen szavából származik. Ez egy értelmes és imádnivaló bájos kisfiú név Dhanishta nakshatrában.

10. Garjan:

A Garjan több indiai nyelven mennydörgést jelent. Ritka és modern kori névválasztás a Dhanishta nakshatrában született csecsemők számára. Ha új és egyedi, mégis szép nevet szeretne, ez jó és találó választás lehet.

11. Gaurav:

A Gaurav ismét nagyon gyakori név, de időtlen és klasszikus a névválasztásban és a jelentésben. A Gaurav név büszkeséget, méltóságot, tiszteletet és dicsőséget jelent. Ez egy becsületes személyt is jelent. A szanszkrit nyelvből származik.

12. Gaurik:

Azoknak a szülőknek, akik hagyományos értelmes neveket keresnek, mégis modern konnotációkkal, ez jó üzlet lehet. Gaurik a hegyben született személyt jelenti, és magában foglalja Lord Ganesh -t is.

13 Gautham:

A Gautham vagy Gautam egy híres indiai név, amely a mitológiából és a történelmi szövegekből származik. Ez Budha lord másik neve. Ez a rishi neve is.

14. Gayan:

Ha egy teljesen új és modern nevet keres, a Gayan most az egyik kedvencünk. A Gayan az eget jelenti. Ez korlátlanságot is jelent.

15. Gireesh:

A Gireesh ismert név, de nem gyakori. Ez a klasszikus név azt jelenti, hogy a hegy ura, azaz Lord Shiva.

16. Girivardhan:

A Girivardhan egy hagyományos kisfiú név, főleg India déli államaiban. A Girivardhan név Lord Venkateswara szimbóluma.

17. Guhan:

Guhan rövid és aranyos imádnivaló névnek tűnhet, de magában foglalja és szimbolizálja Lord Murugan -t. Ez egy értelmes és elbűvölő szép kisfiú név Dhanishta nakshatra számára.

18. Guna:

A Guna szó szerint a személyre vagy a lélekre utal, olyan tulajdonságokkal, elfogadható viselkedéssel és modorral. A szanszkrit nyelvből származik.

19. Gunav:

A Gunav ismét a szanszkrit nyelvből származik, ami azt jelenti, hogy erényekkel rendelkező személy. Ez egy kedves és rövid értelmes kisfiú név, Dhanishta nakshatra.

20. Gurdeep:

Gurdeep erényekkel rendelkező személyt jelent. A név magában foglalja az erények lámpáját is. Ez egy modern és mégis elbűvölő kisfiú név a Dhanishta nakshatra számára, főleg India északi államaiban.

21. Gurunath:

Gurunath több indiai nyelven és mitológiai szövegben tanítót jelent. Ez egy nagyon bájos és filozófiai név a szép jelentés mögött.

22. Gurish:

A Gurish ismét Lord Shivát jelenti. Ez egy modern és ritka babanév a Dhanishta nakshatra számára, mégis hagyományos jelentéssel. A név a szanszkrit nyelvből származik.

23. Guptak:

A Guptak hindi és más indiai nyelveken valakit jelent, aki védett vagy őrzött és védett.

24. Gunit:

A Gunit kiváló és erényes embert jelent. A név a szanszkrit és a hindi nyelvből származik, és új, mégis klasszikus névválasztás a kisfiúk számára.

25. Gian:

Gian olyan embert jelent, aki világi tudással és bölcsességgel rendelkezik. A név a hindi nyelvből származik, és rövid és aranyos kisfiú név.

Dhanishta Nakshatra kislány nevek:

26. Ganavi:

A Ganavi dallamot jelent. A név magában foglalja az énekest is, a szanszkrit nyelvből származik. Ez egy művészi és kreatív kislány egyedi név Dhanishta nakshatra számára.

27. Ganga:

A Ganga név nem más, mint az Úr Gangesz folyó. Ez egy népszerű kislány név Indiában. A Dhanishta nakshatra női nevek elbűvölő választása.

28. Ganika:

A Ganika név jelentése jázminvirág. Ez magában foglalja a virág vagy a tudatos vagy kellemes illatot is. Ez egy szép és imádnivaló egyedi, modernkori kislány neve Dhanishta nakshatra.

29. Gargi:

Ha rövid és aranyos hangú kislánynevet szeretne, jelentős jelentéssel, ez a név lehet az. Gargi ritkán található kislány név és jelentése, ókori tudós. Ez gondolkodót is jelent.

30. Garima:

Garima egy népszerű észak -indiai kislány névválasztás. Melegséget jelent. A név a hindi nyelvből származik. Szeretjük ezeket a kislányneveket Dhanishta nakshatra számára.

31. Garvi:

A Garvi név büszkeséget jelent. Szanszkrit és hindi nyelvekből származik. Bár a jelentés meglehetősen népszerű, a név ritkán található az ország minden részén. Szeretjük ezt a makar Rashi Dhanishta nakshatra nevet.

32. Gauri:

Gauri nem más, mint Parvathi istennő. A hindu mitológiából ered. A név azonban tisztességes nőket vagy ragyogó és gyönyörű nőket is magában foglal. Rendkívül szeretjük minden jelentését. Mit gondolsz?

33. Gautami:

Gauthami vagy Gautami a Godavari folyó. Durga istennő alternatív neve is, és egy népszerű dél -indiai kislánynév a hindu vallásból származik. Ez a klasszikus Dhanishta nakshatra lánynevek közé tartozik.

34. Gayathri:

A Gayathri vagy Gayatri ismét elterjedt és híres név Indiában, főleg Dél -Indiában. Ez a hagyományos név jelentése a Védák istennőjét jelenti. Ez is a leggyakoribb Dhanishta nakshatra nevek között telugu nyelven.

35. Geeta:

A Geeta vagy a Geeta a hinduk szent könyve. A név a hindu vallási szövegből, a Bhagavad Gitából származik. Ha nagyon hagyományos nevet keres, akkor mi lehet az ideális és a legjobb?

36. Geetika:

A Geetika, más néven Geethika, dalt jelent. Ez a zene vagy a dallam hangját is jelenti. A Geetika kreatív és művészi kislány névválasztás fiatal évezredek számára. Ma már egyre jobban szeretik a malayalami Dhanishta nakshatra nevek után.

37. Gehna:

Gehna hindi nyelven fordítja a díszt. Ez egy kedves kislány névválasztás, amely imádnivaló, rövid és aranyos.

38. Girija:

A Girija egy nagyon hagyományos kislány név. Ez Parvathi istennőt vagy a Himalája lányát jelenti. Ez egy gyakori és már híres babanév Dhanishta Nakshatra számára. Ezenkívül ez is a tamil nyelvben elterjedt Dhanishta nakshatra nevek között van.

39. Gireesha:

Gireesha jelentése Parvathi istennő is. Ez magában foglalja azt is, aki a hegyekhez tartozik. Ez egy modern név, hagyományos jelentéssel azok számára, akik Dhanishta nakshatrában születtek.

40. Gudia:

Gudia vagy Gudiya hindi nyelven babát jelent. Régen híres beceneve volt a kislányoknak Dhanishta nakshatrában; azonban manapság még ezt is az újszülöttek fő neveként vesszük észre.

41. Gunitha:

Gunita vagy Gunitha szakértőt vagy erényes embert jelent. Ez egy tehetséges lelket is jelent. Ez egy új név, jelentése hagyományos hangzású Dhanishta nakshatra borns számára.

42. Gunjitha:

A Gunjitha azt jelenti, hogy egy méh zümmög. Bár a kislány nevének eredete még nem ismert, ez egy új és modern név, szép és imádnivaló jelentéssel. Mit gondolsz róla?

43. Gurushree:

Gurushree olyan személyt jelent, aki mindig elkötelezett a tanár iránt. Ez egy szép és mégis gyakori hagyományos kislány név.

44. Gunnika:

A Gunnika koszorút jelent. A helyi észak -indiai nyelvekről származik, és nagyon modern választás kislánynév Dhanishta nakshatra szülöttek számára.

45. Gunja:

A Gunja egy rövid és édes, nagyon egyedi és modern kislány név, Dhanishta Nakshatra. Szépséget jelent. Ez egy nagyon ritka Kumbh Rashi Dhanishta nakshatra név.

46. ​​Gaurangi:

A Gaurangi jelentése: Radha istennő. Ezenkívül az Úr Krisna szeretettjét szimbolizálja. Ez egy imádnivaló és modern név, amelyet ritkán találnak, mégis gyönyörű, bájos jelentéssel. Mit gondolsz?

47. Gavya:

Hallottad már a Gavya nevet? Isten kertjét jelenti. A Gavya egyedülálló és új kislánynév -választás a modern fiatal kislányoknak Dhanishta nakshatrában. Ez is nagyon ritkán fordul elő.

48. Ghazal:

A Ghazal hindi és más indiai nyelveken szó szerint lírát vagy verset jelent. A név azonban a költészet szerelmesét, bájos, intelligens embert is magában foglal. Ha rajong a művészetért és a zenéért, ez ideális név lehet a kicsi elnevezésére. Mit gondolsz?

49. Girika:

A Girika a hegy csúcsát jelenti. Ez az Istenek szívét is jelenti. A név ritka és ritkán fordul elő.

50. Gini:

Gini egy tömör és aranyos imádnivaló kislány névválasztás. Aranyat jelent. A név szimbolizálja és utal arra, hogy valaki értékes és ragyogó.

Dhanishta Nakshatra unisex nevek kislányoknak és fiúknak:

51. Giyan:

Giyan azt jelenti, hogy ragyogó. A név fiúknak és lányoknak egyaránt alkalmas, és modern, értelmes név.

52. Gulab:

A Gulab hindi nyelven szó szerint rózsavirágra fordít. Szépséget és szeretetet is szimbolizál. Ez egy szép, értelmes baba név fiúknak és lányoknak.

53. Ganjan:

A Ganjan azt jelenti, hogy kiváló vagy nyerő. Ez egy új és ritkán talált értelmes kislány és fiú név.

54. Geeth:

A Geeth verset vagy dalt jelent. Fiúk és lányok számára egyaránt alkalmas baba név, hindi és szanszkrit nyelvből származik.

55. Gunaratna:

A Gunaratna név két szanszkrit Guna és Ratna szóból származik, ami a jó erények ékkövét jelenti. Ez egy nagyon hagyományos jelentésű név, ideális fiúknak és lányoknak egyaránt.

Dhanishta Nakshatra ikerbaba nevek:

56. Gaangi – Gaatha:

Gaangi és Gaatha szép iker kislány névválasztások. A Gaangi név jelentése tiszta és szent. A gaatha történetet jelent.

57. Gagana – Gahana:

Gagana és Gahana ismét szép iker kislánynevek Dhanishta nakshatra születéseihez. A Gagana név az eget jelenti, a Gahana pedig az aranyláncot. Imádjuk mind a rímes neveket.

58. Gajender – Gajkaran:

Gajender az elefántok királyát jelenti. Gajkaran azt jelenti, akinek olyan füle van, mint egy elefántnak. Ezek hagyományos és mégis egyedi kisfiú ikernevek a Dhanishta nakshatra számára.

59. Gambhir – Gamini:

Gambhir és Gamini iker kisfiú és lány névválasztás Dhanishta nakshatra számára. A Gambhir név jelentése mély, toleráns, erőteljes és mély. A Gamini csendet jelent. Most egészen bájosan ellentétesek a jelentésükben. Azonban szép ikernevek.

60. Gurmeet – Gurmukh:

Gurmeet a Guru barátját jelenti. Gurmukh viszont jámbor embert jelent. Ez egy rímes és kedves iker kisfiú neve Dhanishta nakshatra számára.

Reméljük, élvezte a Dhanishta nakshatra és a Dhanishta nakshatra babanevek felfedezését. Tájékoztasson bennünket azokról a nevekről, amelyeket kiválasztott és a legjobban szeretett; szeretünk hallani felőled.

Jogi nyilatkozat:

A fent említett nevek és jelentések kontextuson alapulnak, és különböző nyelvek, régiók és országok szerint változhatnak. Javasoljuk, hogy végezzen mélyreható kutatást az azonos névhez tartozó több jelentés és szimbolika megértéséhez.