60 Traditionelle og moderne Meena Rashi (Fiskene) babynavne

Meena Rasi eller Fiskene er det 12. stjernetegn for den hinduistiske vediske astrologi. Du kan identificere denne Rashi ved et par svømmefisk, der er forbundet med en snor. Børn, der er født under Poorvabhadra (1,2,3 Padas), Uttarabhadra (4 Padas) og Revathi (4 Padas) tilhører denne Rasi. Hvis du nu tror på at navngive dine babyer i henhold til Rashi -reglerne, kan du tjekke denne liste med 60 Meena Rashi babynavne til drenge og piger!

meena rashi baby navne

Men inden det, lad os se nærmere på Meena Rasi startalfabeter (lyde):

  • Poorvabhadra –Se, Så, Dha, dhi
  • Uttarabhadra – Dhu, Syam, Jha, Dha
  • Revathi – Dhe, Dho, Cha, Chi

60 bedste Meena Rasi babynavne til drenge, piger, unisex og tvillinger:

Rul ned for at få en liste med 60 populære navne til Meena Rasi fødte drenge og piger. Som en bonus har vi endda opført et par navne under kategorien Unisex og Twins:

25 Meena Rasi navne til drenge:

Drenge født under Meena Rasi er kendt for at være meget følsomme og bløde mennesker. Når situationen kræver det, kan de naturligvis også være ret viljestærke og ekstremt tilpasningsdygtige. Lad os nu se de 20 populære navne til Meena Rasi fødte drenge:

1. Sekhar:

Sekhar, også skrevet som Shekhar, er et af de mange navne på Lord Shiva. Det kommer fra sanskritordet “Sikhara”, som betyder “bjerg eller top”. Navnet er forbundet med succes og skalering af nye højder i livet. Nogle mennesker foretrækker endda at tilføje ordet “Chandra” eller halvmånen for at give en fuldstændig følelse.

2. Sehej:

Hvis du leder efter et navn til din baby dreng, der har en beroligende betydning, kan du prøve “Sehej”. Det betyder ro, fred og behageligt. Navnet er kun 3 stavelser og er ideelt for dem, der foretrækker korte og meningsfulde ord.

3. Sobith:

Sobith er et godt navn til baby drenge født i Meena Rashi. Det betyder “en der er smuk” eller “en der er pyntet med ornamenter”. Navnet er også forbundet med udstråling af krop og sind.

4. Somil:

Somil er et perfekt navn for Meena Rasi fødte babyer, der er naturligt bløde og følsomme mennesker, da det betyder “blød”. Det bruges ofte som et alternativ for “Komal” til at overholde Rasi -alfabetets forskrifter.

5. Sohan:

Sohan er et sanskrit -afledt ord, der betyder “flot”. Det er også et af de populære Meena Rashi -navne til drenge på grund af dets korte stavemåde og stilfulde udtale.

6. Sopan:

Sopan er et sanskritord, der oversættes til “stige til himlen”. Det kan også indikere den ultimative lyksalighed eller Moksha -staten. Dette er et perfekt navn til baby drenge født i Meena Rashi og Poorvabhadra Nakshatra.

7. Syamrit:

Hvis du leder efter et sjældent navn, der starter med “Syam”, kan du prøve Syamrit. Dette unikke ord kommer fra sanskritsproget, hvilket betyder “Kraftfuld” eller “Herlig”.

8. Syasank:

Syasank er et af de mange navne på Lord Shiva, som bogstaveligt betyder “Én med månen”. Nogle mennesker foretrækker at skrive Shashank eller Sasank som stavevarianter.

9. Dhaksh:

Dhaksh er et meget brugt navn til drenge født i Meena Rashi. Det betyder “Eeshawar”, det vil sige Lord Shiva. Nogle mennesker tror endda, at Dhaksh refererer til Gud generelt (uanset navnene).

10. Dhaman:

Dhaman er et smukt klingende navn, der kommer fra sanskritsproget. Det har flere betydninger som “herlighed”, “udstråling”, “styrke” “majestætisk” eller endda brugt til at beskrive et “et bopæl”.

11. Dharma:

Ordet “Dharma” har en stærk udtale og betydning. Det betyder “alles lov”. Navnet er forbundet med både hinduisme og buddhistiske religioner. Du kan endda gå en ekstra kilometer og prøve “Dharmendra”, der er Lord of Dharma.

12. Dhiren:

Navnet “Dhiren” er et sanskritord, der kommer fra ordet “Dheera” betyder stærkt eller kraftfuldt. Dhiren oversætter til “En der er stærk”. Uanset om det refererer til fysisk styrke, mental styrke eller begge dele, kan dette navn fylde personen med stor tillid.

13. Dheeraj:

Ordet “Dheeraj”, som betyder tapperhed, kan helt sikkert skabe et varigt indtryk på andre. Det afslører meget om en persons natur. Bortset fra mod, er navnet forbundet med mental skarpsindighed og tolerance.

14. Dhilan:

“Dhilan” er et relativt nyt navn for Meena Rashi fødte baby drenge. Det er et moderne ord, der stammer fra det hindi -sprog, som betyder “Son of the Waves”. Et underligt kaldenavn for dette ord kan være “Dhillu”.

15. Dhanesh:

Dhanesh er et maskulint navn, der stammer fra to sanskritord “Dhana”, “Eesh”. Den bogstavelige betydning af dette ord er “Lord of Wealth”, der er ingen ringere end Kuber. Så hvis du vil have din baby dreng til at leve et liv i skødet på rigdom, er dette navnet at give ham!

16. Dhanvin:

Navnet “Dhanvin” har to forskellige betydninger. Nogle anser det for at være “Archer”, mens andre behandler det som et af de mange navne på Lord Shiva. Interessant nok siges det også at være et af navnene på Lord Rama, da han var en dygtig bueskytte.

17. Dhavak:

Hvis du leder efter et sjældent navn, som du ikke har hørt før, kan du prøve “Dhavak”. Det betyder “atlet”, “forløber” eller “racer”. “Dhavak” er forbundet med fysisk kondition og et stærkt indre ønske om altid at være i toppen af ​​spillet.

18. Dheekshit:

Ordet Dheekshit betyder “fair-complexed”. Hvis du er baby, er født med en lys og glødende teint, ved du, hvad du skal kalde ham nu! Stavevarianten af ​​dette navn er “Dixit”.

19. Charvik:

Charvik er et meningsfuldt navn for Meena Rashi fødte baby drenge. Det har mange betydninger som intelligens, smartness, genial, lys, tankevækkende, smart osv. Du kan også prøve “Chaarvik” som en stavevariant.

20. Chatur:

Chatur er et af de bedst rangerede navne til Meena Rashi babyer med hensyn til brug og popularitet. Det stammer fra sanskrit -sproget, der betyder “Smart”, “Klog”, “Klog” osv.

21. Chirag:

Chirag er et andet dejligt navn for hinduistisk baby født i Fiskens stjernetegn. Det betyder “lys”, “styrelampe” osv. Chirag har almindeligt brugt blandt hindi -talende samfund, hvor ordet “Chiraag” også bruges som en stavevariant.

22. Chinmaya:

Chinmaya betyder “Gud”. Det kommer fra to ord “Chit” og “Maya”, der betyder “en, der består af al viden”. Navnet refererer til dem, der har opnået den ultimative viden om livet som hellige, Sadhus osv.

23. Chintan:

Ordet “Chintan” betyder “dyb tanke” eller “meditation”. Navnet betyder også “en, der tænker på andres komfort”. Det bruges på tværs af hinduistiske, buddhistiske og Jain -religioner på grund af dets betydning.

24. Jhaswin:

“Jhaswin” er et sanskrit afledt navn, der betyder “livets skønhed”. Ifølge andre fortolkninger siges dette ord at skulle stamme fra de mange navne på Lord Shiva. Du kan også bruge ‘Jhasvin’ som en alternativ stavemåde.

25. Jhanish:

Jhanish er et navn, der er blevet til i moderne tid. Så det oversættes groft til “Guds nådige sommerfugl”. Der er imidlertid ikke mange mytologiske associationer til dette navn.

25 Meena Rasi babynavne til piger:

Meena Rasi fødte piger anses generelt for at have kvaliteter som empati, kærlighed og hengivenhed over for familie og kreativ tænkning. De er også bløde mennesker, der altid forsøger at opretholde et positivt miljø omkring dem. Her er 25 bedste navne til disse små piger født i Fiskens stjernetegn:

26. Sejal:

Ordet “Sejal” er et af de mest foretrukne navne til piger født i Meena Rashi. Dette hindi -afledte ord betyder “rent”, “uskyldigt” og refererer endda til “flodvand”. Navnet findes almindeligt i regioner i Nordindien.

27. Selvi:

Selvi er et tamilsk ord, der betyder “datter”. Sammen med at blive brugt som navn, bruges “Selvi” også til kvinder, der betragtes som en stolthed over et bestemt samfund eller et felt.

28. Sehana:

Ordet “Sehana” lyder måske indisk, men stammer faktisk fra det filippinske sprog. Så hvis du ikke har noget imod at vælge et navn til din datter på tværs af grænserne, så er dette dejlige ord ganske passende. “Sehena” betyder kærlighedens gudinde!

29. Somita:

Navnet “Somita” er tilpasset fra flere sprog og har derfor forskellige fortolkninger. Det betyder “Solopgang” og “En der blev ven med et godt udseende”. Uanset hvad, er “Somita” et smukt navn til din lille baby.

30. Sohini:

Sohini er navnet på en raga i indisk Carnatic -musik. Det er kendt for at efterlade en rolig effekt på lytterens sind og sanser. Musikelskere, der er inspireret af denne Ragam, foretrækker at døbe deres døtre efter den.

31. Personlig:

Sonal er en hindi afledt navnet på babypiger, der stammer fra ordet “Sona”, der betyder “gylden”. Navnet oversættes til “rent guld” eller “værdifuldt” osv. En variant af dette navn er “Sonali”, navnet på en populær Bollywood -model og skuespillerinde!

32. Dhaatri:

Dhaatri er et sanskritord, der betyder “Moder Jord”. Det er også et af de mange navne på gudinde Parvati nævnt i Lalita Sahasra Namam. En stavevariant kan være “Dhatri”.

33. Dhaaravi:

Dhaaravi anses for at være et andet navn for gudinde Parvati, hustru til Lord Shiva. Du kan også bruge stavningen “Dharavi” til at fjerne det ekstra ‘a’ fra ordet.

34. Dishana:

Dishana, også skrevet som “Dhishana” har flere betydninger og fortolkninger. Det refererer til religiøs visdom, hellige salmer, tale og endda gudinden selv. På grund af sin flerdimensionale symbolik vælges Dishana populært for Meena Rasi fødte babypiger

35. Dhriti:

Dhriti har mange betydninger, da der ikke er nogen ordentlig oversættelse til det på engelsk. Dette sanskritord betyder “at handle beslutsomt”, “tålmodighed”, “fasthed” og “tolerance”. Stavealternativet kan være “Dhruti”.

36. Divija:

Divija er et dejligt navn for Pisces -fødte babypiger. Det betyder “en der er født i himlen”. Dette er et passende ord til at beskrive din datter, som du synes er en gave fra Gud. Stavevarianten kan være “Dhivija”.

37. Dhitika:

Chitika betyder “en, der er eftertænksom” eller “klog”. Det kommer fra hindi og bruges i vid udstrækning som et navn til babypiger. Selvom det er mere almindeligt fundet i den buddhistiske religion, vælger mange hinduer også dette flotte navn til deres døtre.

38. Dhiyaana:

Dhyana er et unikt navn for Meena Rashi babypiger. Det betyder “meditation” eller “dyb tænkning”. Navnet har en dejlig fornemmelse sammen med en let angliciseret lyd, der rimer på “Tiana”. Du kan fjerne det ekstra “a”, hvis du vil.

39. Dheryanshi:

Et andet sjældent navn for piger i denne Rashi kan være “Dheryanshi”. Det oversættes groft til “tålmodighed”. Navnet er forbundet med passion, kreativitet, engagement og entusiasme. Personer med dette navn er også kendt for at være hurtige elever!

40. Syamili:

Syamili er en stavevariant for “Shamili”, som betyder “en smuk engel”. Det foretrækkes normalt af folk i de sydlige stater, der ønsker at bruge det originale ord, men vrider det i henhold til Nakshatra -reglerne.

41. Syamolee:

Syamolee, også skrevet som Syamoli, er valgt mine forældre, der mener, at skumringen er smuk! Ordet betyder bogstaveligt talt “pige, der er skumret”. Med stigende bevidsthed om farvediversitet kan der ikke være et bedre tidspunkt at vælge dette smukke ord til at beskrive din honninghudede babydukke!

42. Jhanak:

Navnet Jhanak forveksles ofte med Janak (far til Seetha). “Jhanak” refererer til føddernes klingende lyd, især en der kommer fra betalingsperlerne. Det symboliserer også energi og livlighed.

43. Jharna:

Jharna betyder en “Cascade” eller et “vandfald”. Dette ord er forbundet med en kontinuerlig strøm af energi og kreativitet. Navnet kommer til at danne hindi -sprog og populært blandt nordindiske samfund.

44. Jhanhavi:

Mange mennesker foretrækker at bruge “Jhanvi” som ordets korte form. “Jhanhavi” betyder “River Ganga”. Det menes også at navnet på en Yakshas datter, mens anden betydning for dette navn er “en der er klog”. Du kan prøve disse stavevarianter – “Jaanvi”, “Jahanvee” og “Jahnavi”.

45. Jhansi:

Når vi taler om baby pige navne med “Jha, kan vi simpelthen ikke gå glip af” Jhaansi “. Mere end den egentlige betydning af ordet, der er “stigende sol”, gør den historiske forbindelse med den berømte Jhansi ki Rani det mere populært.

46. ​​Chaaya:

Ordet “Chaaya” kommer fra sanskrit -sproget, hvilket betyder “skygge” eller “skygge”. Det er forbundet med symbolik som at være støttende, hjælpe andre i nød osv. Den alternative stavemåde er “Chhaya”.

47. Chaarvi:

Chaarvi er et glimrende navn for Meena Rasi fødte babypiger. Det betyder “en smuk pige” eller en “smuk kvinde”. Ordet stammer fra sanskrit og har kun 2,5 stavelser.

48. Charitha:

Charitha er et sødt navn til babypiger, hvilket betyder “en der har en god karakter” eller “en med et varmt hjerte”. Det symboliserer kvaliteter som renhed, god natur og ærlighed.

49. Chikita:

Chikita er et moderne navn, der stammer fra det mexicanske ord “Chiquita”, der betyder “sød pige”, “lille pige”. I visse kulturer kan dette navn imidlertid være forbundet med sanselighed. Så det er vigtigt at kende den fulde betydning, før du vælger denne.

50. Chiranvi:

Chiranvi er et dejligt navn til babypiger, hvilket betyder “griner” eller “en der er glad”. Dette ord er forbundet med positivitet, udstråling og energi. Så hvis du vil have disse egenskaber i din pige, så giv hende dette navn!

5 Unisex Meena Rashi babynavne:

Hvis du leder efter et kønsneutralt babynavn, anbefaler vi dig at tjekke disse 5 bedste valg til babyer født i denne Rashi:

51. Jiva:

“Jiva” er et glimrende navn for babyer født i Meena Rashi. Det betyder “en der er fuld af levende” eller “en der er eksisterende”. På grund af sin neutrale betydning kan navnet bruges til både drenge og piger.

52. Dharuka:

Dharuka er sanskritnavnet for Deodar -træ. Der er også en skov i Himalaya kaldet “Dharukavana”. Så mange hinduistiske forældre foretrækker at navngive dette ord til deres babyer.

53. Chaital:

Chaital er et hindi -ord, der betyder “bevidsthed”. Det vælges for begge køn på grund af dets neutrale betydning. Ordet indebærer også åndelig opvågning og mental årvågenhed.

54. Chaaru:

Chaaru er et smukt navn for både drenge og piger, hvilket betyder “godt udseende”, “elsket”, “behageligt”. Det kombineres ofte med andre ord for at danne kønsspecifikke navne som “Chaaru Latha”.

55. Chaturya:

Chaturya er en unisex -suppleant for navne som “Chatur”, hvilket betyder “en, der er intelligent”. Det er egnet til begge køn på grund af sin neutrale betydning.

5 Meena Rashi navne til tvillingebabyer:

Tag et kig på disse 5 forskellige kombinationer af navne til Meena Rashi fødte tvillinger, herunder dreng-dreng, dreng-pige og pige-pige:

56. Diyara og Dikshit:

Hvis du er velsignet med en tvillingepige og en dreng født i Meena Rashi, så prøv Diyara og Dikshit. “Diyara” betyder “Lysstyrke” og “Dikshit” betyder “en modtaget initiering for at opnå viden”.

57. Somesh og Sonalika:

Navnene Somesh og Sonalika skaber et par dejlige navne til Meena Rashi fødte tvillingedrenge og pigebabyer. “Somesh” betyder “Lord Chandra” eller Moon og “Sonalika” betyder “Golden”. Så du har en uimodståelig kombination af sølv (månens farve) og guld.

58. Deepak og Deepthi:

Deepak og Deepthi er et andet par Meena Rashi tvillingebabynavne. Begge ord kommer fra rodordet “Deep”, der betyder “lampe”. “Deepak” betyder “Lyskilde” eller “lampe”, mens “Deepthi” betyder “en lys flamme”.

59. Dinakar og Divyesh:

Dinakar og Divyesh er fremragende navne til tvillingebaby -drenge. De starter begge med bogstavet “Dhi”, og selv deres betydning er den samme. Begge ordet betyder “solguden”.

60. Chandana og Chandini:

Et andet sæt navne til tvillingebabypiger er Chandana og Chandini. “Chandana” betyder “rent sandeltræ” og “Chandini” betyder “måneskin”. Begge navnet deler et lignende sæt alfabeter.

Vi håber, at du kunne lide denne liste med 60 bedste Meena Rashi -navne. Du kan prøve en række kombinationer, præfikser eller suffikser med disse navne for at danne unikke ord for at navngive din baby. Hvis du har sådanne kreative navne, som du mener skal tilhøre denne liste, så lad os det vide!

ANSVARSFRASKRIVELSE: Det er vigtigt at bemærke, at disse navne kan have forskellige betydninger i forskellige lande, kulturer og sprog. Så sørg for fuldt ud at forstå symbolikken i et navn i din lokale kultur, før du vælger det til din baby. Du bør ikke stole på materialet i denne artikel, da oplysningerne ikke understøttes af omfattende forskning eller ekspertudtalelse.