9 híres tengeri barlang a világ körül képekkel

A tengeri barlangok a természet legszebb látnivalói. A hullámok állandó és óriási erejének hatására a partvonal vagy a parti szikla gyengült pontján keletkezett, ami miatt belülről repedések keletkeztek, és az évek során formát öltöttek. A tengeri barlangok rejtélye felkeltette érdeklődését, messziről és közelről érkeznek emberek felfedezni őket. Míg a két legismertebb tengeri barlang az európai Fingal -barlang a skóciai Staffa -szigeten és a Capri -kék barlang, a Görög -szigetek, az Egyesült Államok nyugati parti államai, a Bristish -szigetek és a Hawaii -szigetek ugyanolyan pompás változatossággal büszkélkedhetnek tengeri barlangok.

A tengeri barlangokat csónakokkal vagy gyalogosan lehet felfedezni apály idején, ami tanácsosnak tekinthető, mivel a hullám nagyobb erőt hordoz a barlang belsejében. A szárazföldi barlangokkal ellentétben a tengeri barlangban nincsenek szobrok vagy faragványok, amelyeket látni kell, vagy mélységek, amelyeket fel kell tárni. Mi vonzza akkor az ember figyelmét? Ez a tengeri élet puszta szépsége és léte. Tegyünk egy aranyozott túrát, hogy vizuális betekintést nyerjünk a világ legszebb tengeri barlangjaiba.

Fingal tengeri barlangja:

tengeri barlangok

Fingal tengeri barlangja a skót Staffa -szigeten messze a világ leghíresebb tengeri barlangja. Egyedülálló szerkezete hatszögletűen bazaltos oszlopokból az Anyatermészet valódi műve. Az oszlopok könyörgő sétányt képeznek, amely meghívja a látogatókat, hogy mélyen felfedezzék.

Waiahuakua tengeri barlang:

A Waiahuaka -tengeri barlang a Hawaii -i Kauai -szigeten, a Na Pali -part mentén található, a világ második leghosszabb és egyik legszebb tengeri barlangja. Több mint 350 méter hosszú, és nevezetes a bejárata és a kijárata miatt, ezért kettős ajtós barlangnak is nevezik. Ennek a barlangnak a legmegfogóbb tulajdonsága egy vízesés, amely a szikla tetején lévő hasadékból folyik.

Tengeri oroszlán barlangok:

Amerika legnagyobb tengeri barlangja Firenzében, Oregonban ad otthont a tengeri oroszlánoknak. A hideg téli szezonban összebújva találhatja őket, nyáron pedig a melegben sütkérezve.

Páfosz -tenger barlangjai:

A ciprusi Korall -öböltől északra fekvő, zord partvidéken található Paphos -barlangok sziklás oszlopokkal és természetes barlangokkal a nyugalom és a nyugalom képei.

Mélytengeri barlang:

A mélytengeri barlangok abszolút izgalmat jelentenek a víz alatti búvárok számára, akik szeretnék felfedezni az összetett barlangrendszert és a benne meglévő tengeri életet, amelyek máshol nem találhatók meg.

Tengeri barlang, Málta:

A máltai Kék -barlang tengeri barlang lenyűgöző látvány. A Capri -i Kék -barlangról elnevezett, természetes tengeri barlangnak a bejáratnál egy magas boltíve van, amelyen keresztül a látogatók csónakokkal lépnek be. Hat barlangból áll, amelyek a tenger tiszta kék vizének tükröződésével csillognak.

Anglia tengeri barlangja:

Englands tengeri barlang

Az angliai Mewstone -tengeri barlang frissen néz ki a meséből. A bejárat lehetővé teszi a lenyugvó nap kilátását a horizonton, ami lenyűgöző látványt nyújt.

Sea Cave étterem, Olaszország:

Tapasztalja meg a tengeri étkezés csodáit az olasz Sea Cave étteremben, Grotta Palazzese -ban. Az évszázados étterem, amelyet a szikla mészkőfelületéből faragtak és 74 láb magasan emelkedik ki, egyedülálló étkezési élményt kínál az utazóknak.

Tengeri élet a tengeri barlangokban:

A mikroorganizmusok a tenger élete. Minimális méretűek és szabad szemmel alig láthatóak, és olyan helyeken boldogulnak, ahol a legtöbb tengeri faj nem. Néhány más gyakori tengeri élőlény, amely a tengeri barlang falain és padlóin található, a liba nyakú szarva, szivacs, kis leopárdcápa és tengeri oroszlán.