A Borra -barlangok csodái Fotók az Araku -völgyben Andhra Pradeshben

Az Araku -völgy Ananthagiri -dombjaiban található az indiai szubkontinens egyik legnagyobb barlangja, a Borra -barlang. Ezek a barlangok látványosan ismertek cseppkő- és sztalagmitképződményeikről, amelyek több mint egymillió évig ellenálltak az idő múlásának..

A William King George által 1807 -ben felfedezett barlangok állítólag a Gosztáni folyóból származnak, mivel a mészkő terepen folyamatosan folyik. A legenda szerint a Borra -barlangokat az őslakos törzsek fedezték fel, amikor a barlangok tetején legelő tehén a tetőn lévő lyukon esett át.

A Lingam -hoz hasonló követ találtak a barlangban, amelyről úgy vélték, hogy Lord Shiva értelmezése, aki megvédte a tehenet. Ennek a hitnek a tiszteletére egy kis templomot építettek Lord Shivának a barlangon kívül, amely sok bhaktát vonz. A Borra -barlangok, más néven Borra Guhalu fantasztikus turisztikai látványosságok történelmi és vallási célokra egyaránt.

Belépés a Borra -barlangokba:

borra barlangok

A Borra -barlangok Visakhapatnamtól 92 km -re északra találhatók, 3000 láb tengerszint feletti magasságban. A barlangok bejáratát, amely körülbelül 100 méter magas és 75 méter széles, a sziklákból faragott, lefelé vezető lépcsők jelzik, és a bejáratnál üdvözlő majmok nagy fák körül lógnak..

Hivatalos információs tábla a Borra -barlangokon kívül:

hivatalos információ borra barlangok

A barlangok belépési pontján található információs tábla rövid látogatást nyújt a látogatóknak a barlangokról és környékükről.

Vallásviszonyok:

Borra-barlangok Araku-völgy-vallásos csapágy

Míg a Borra -barlangok az egyik legjobb turisztikai látványosságok Andhra Pradesh államban, a helyi emberek naponta özönlenek a barlangokba, hogy imádják a Shivalinga -t és a szent tehén vagy Kamadhenu kőbálványát, amely a Lingam felett helyezkedik el a barlang mélyén. A közhiedelem szerint a tehén tőgye a Gosztáni folyó forrása, ahonnan a barlangok származnak.

Cseppkövek és sztalagmitok:

Borra-barlangok Araku-völgy-cseppkövek és sztalagmitok

A barlangokban találhatók a leghíresebb cseppkő- és sztalagmitképződmények, amelyek szabálytalan alakúak, mivel a Gosthani -folyó ezen megszilárdult szerkezetek között áramlik. A barlangok tetejéről szivárgó víz lebontja a mészkőben lévő ásványokat, és cseppköveket képez a barlang tetején, majd tovább szivárog a talajon, és sztalagmitokat képez. A 150 millió éves cseppkő és sztalagmit képződmények valóban lenyűgöző látványt nyújtanak.

Formációk:

A borra barlangok képződményei- Araku-völgy

A cseppkő és a sztalagmit képződményei az évszázadok során természetes formájú formákká alakultak a barlangokban. Ha alaposan szemügyre vesszük, megtalálhatjuk a szakállas zsályát, Shivát és Parvatit, egy anyát és egy gyermeket, az emberi agyat, egy fát, amelynek gyökerei túlnyúlnak, egy templomot és templomot, sőt olyan állatokat is, mint az elefánt, amint ez az ábrán látható. Ezen struktúrák némelyike ​​vallási jelentéssel bír, míg mások egyszerűen izgalmat keltenek a képzeletben.

Lámpa fény:

Borra-barlangok Araku-völgy-lámpafény

A Borra -barlangok mélyek és teljesen sötétek a napfény behatolásának hiánya miatt. Ennek eredményeként az Andhra Pradesh Turisztikai Ipar számos nátrium -gőz, higany és halogén elektromos lámpát telepített a barlangok belsejének megvilágítására, lélegzetelállító kilátást nyújtva a különböző formációkra.

Istentisztelet helye:

imádják a borra barlangokat

Egy kis alagút végén, a barlangok mélyén, egy kis istentiszteleti hely áll a sztalagmit Lingam -ból, ahol a bhakták, különösen a törzsek, imádják a Shiva hindu istent, különösen Shivratri ünnepi alkalmából.

Turisztikai attrakció:

Borra-barlangok Araku-völgy-turisztikai attrakció

Madártávlatból a Borra -barlangokból, amelyek turisták ezreit vonzzák egy régi régészeti maradvány vizuális lakomájára.

Borra barlangokon kívül:

Borra-barlangok Araku-völgy-kívül

Az Araku -völgy lenyűgöző látványa a Borra -barlangokon kívül önmagában is turisztikai attrakció a barlangok látogatói számára. Az állat- és növényvilágban gazdag hegyvidéki táj festői szépsége szinte varázslatos környezetet biztosít.

Kép forrása: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.