A világ 9 legjobb kristálybarlangja képekkel

A kristálybarlangok messze a legszebbek minden barlang közül, intenzív szépségük és mesebeli megjelenésük miatt. Ezeket a kalcitból vagy aragonitból kialakított barlangokat különböző arányú kristályképződmények díszítik, a kis tűszerű formáktól a hihetetlenül nagyokig. A Kristálybarlangok az Anyatermészet csodálatos alkotásai és nagyszerű turisztikai látványosságok.

A világ legjobb kristálybarlangjai:

1. Kristálybarlang, Izland:

kristálybarlangok

Egy olyan kis országban, mint Izland, megtalálja a természet egyik legnagyobb jelenségét – Svmnafellsjvkull kristálybarlangját. A Skaftafell nemzeti parkban található mélykék barlang káprázatos szépségével és nagyságával elvarázsol. Ezt a kristálybarlangot a Vatnajokull jégsapka erői hozták létre, amikor gleccsere találkozott a tengerparttal. A barlangban lévő jég évszázadok óta nem engedi be a levegőt, ami a barlang csillogó és színes textúráját eredményezi.

2. Kristálybarlang, Bermuda:

1907-ben, amikor két 12 éves gyerek kereste krikettlabdájukat, nem tudták, hogy a természet egyik látványos alkotásába botlanak. A bermudai Kristálybarlangot, amelyet eredetileg Carl Gibbons és Edgar Hollis fedezett fel, a Wilkinson család, az ingatlan tulajdonosai tovább fedezték fel, miután értesült a nagy felfedezésről. Fenséges kinézetű kristály -cseppkövek és sztalagmitok húzódnak ki a barlang mennyezetéről, mint a csillárok, amelyek megvilágítják az 55 méter mély tavat. Ez a világ legjobb kristálybarlangja.

3. A kristályok barlangja:

A kristályok barlangja

A barlangok közül a leglátványosabbnak a kristályok barlangjának kell lennie, amely Mexikóban, Chihuahua -ban található. A felszín alatt 300 méterre fekvő főkamra soha nem látott, oszlop méretű óriás kristályokat tartalmaz. Némelyikük eléri a 11 méteres magasságot és körülbelül 55 tonnát nyom. Ezek a kristályok a barlang alatti magmából keletkezve 500 000 évesek. A barlang belseje szélsőséges, ezért megfelelő felszerelésre van szükség, amikor meglátogatja ezt a behemót szerkezetet.

4. Kaliforniai Kristálybarlang:

Kalifornia saját barlangrészével büszkélkedhet, a leglenyűgözőbb a Sequoia Nemzeti Park Kristálybarlangja, amely közvetlenül a föld felszíne alatt fekszik. Az itt látható cseppkőkristály -formációk függönyként lógnak a díszesen csiszolt márványbarlangból. A barlang híres gyertyafényes túráiról, és csak a nyári hónapokban van nyitva felfedezésre.

5. A Mlynki kristálybarlang:

A mélyen a földfelszín alatt található egy megragadó kristálybarlang Ukrajna Ternopil régiójában. Többszínű stukkókristályok díszítik a falakat, és a visszaverő fényben csillogva káprázatos hatást keltenek. A Mlynki kristálybarlang valóban ritka látvány.

6. Crystal Cave, Wisconsin:

A Pierce megyében található Wisconsin leghosszabb ismert kristálybarlangja, amely népszerű turisztikai célpont. William Vanasse fedezte fel 1881 -ben. A Crystal Caves több szinttel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a látogatók számára, hogy lépcsőkön és rámpákon keresztül leereszkedjenek. A barlangot jégcsapszerű cseppkövek borítják, hullámzó folyókővel és sztalagmitokkal borítják.

7. Orda kristálybarlang:

Oroszország Urál régiójában található a világ legnagyobb és egyetlen víz alatti kristálybarlangja. Az Orda-barlang Oroszország leghosszabb víz alatti barlangja, és kiérdemelte az egész Oroszország természeti emlékének minősítését. A barlang tele van kanyargós járatokkal és kristálytiszta vízzel, hogy a búvárok átlássanak.

8. Kristálybarlang Put-in-Bay-ben, Ohio:

Az Ohio állambeli Put-in-Bay-i Kristálybarlang egy mészkőbarlang, amely a világ legnagyobb geodája vagy kristályszerkezete. A barlangot 1887 -ben fedezte fel a német származású Gustav Heinemann, amikor kútot ásott a pincészete alatt. A barlang falán talált túlméretezett kristályokat kezdetben bányászati ​​célokra használták. A barlangot később turisztikai látványossággá alakították át, ahol a mészkő barlang falait szegélyező, 3 láb széles szélességi kristályok láthatók..

9. Yanchep kristálybarlangok:

A Yanchep Nemzeti Park kristálybarlangjai Perthben, Ausztráliában hihetetlen agglomerációnak adnak otthont a cseppköveknek, amelyek megtekinthetők a barlang vezetett túráján.