Hogyan kell használni a mézet csecsemőknek?

Kiváló a méz a babának? Zavarban vagy azzal, hogy mézet adsz a babádnak? Azt hiszem, mindannyian ismeritek a méz egészségügyi előnyeit a kisgyermekek számára. Tartós energiát tartalmaz hosszabb időre, vitaminokat és ásványi anyagokat kínál, valamint segít a sebek gyorsabb gyógyításában, javasolja a máj védelmét és a köhögés szabályozását gyermekeknél. A méz a természet kiváló ajándéka az emberiség számára. Drágám, mert tudjuk, hogy ez a legédesebb étel, amelyet a környezet kínálhat nekünk.

Lényegében különféle virágokból nyert nektárból képződik. A méhek mézet gyűjtenek, amely alapvető szerepet játszik a mézgyártásban. Mivel a mézelő méhek különféle virágokból gyűjtenek nektárt, ezért elfogyasztják, és megismétlik a kaptárakban, valamint a nektárt mézzé alakítják. A mézelő méhekben található enzimek segítenek a nektár mézzé alakításában. Így ebben a cikkben a méz csecsemőre gyakorolt ​​hatásáról beszélünk.

Hogyan kell használni a mézet csecsemőknek

Miért nem adnak mézet csecsemőknek??

Nem biztonságos mézet kínálni olyan csecsemőknek, mint az 1 évesnél fiatalabb csecsemők.

1. Ha fel akarja ismerni, hogy a méz jobb -e a csecsemők számára, a válasz a pontos nem. Ennek az az oka, hogy a gyermekek allergiássá válhatnak sok olyan ételre, amelyekről az egykorúak kora előtt állapodtak meg, és mivel a mézet egy rovar alkotta, a gyermek biztosan allergiás reakciót válthat ki ettől, függetlenül az ételmérgezés eredményétől..

2. Az oka annak, hogy miért nincs méz a csecsemőknek, az az, hogy míg a méhek nektárt gyűjtenek, emellett emelik fel a botulizmus spóráit, amelyek változatosak a mézzel. Míg a csecsemők nem tartalmaznak teljesen kialakult immunválaszt, rendszerük lehetővé teszi a spórák aktiválódását és a toxin felszabadulását, amely a gyermekben botulizmust okozhat, ráadásul elsődlegesen halálra bénítja.

3. Az ételmérgezés veszélyétől elkülönítve a mézet is nehéz lenyelni. Mivel ez egy sűrű, ragadós folyadék, amely nem cseppfolyósodik a baba szájában, a gyermek még akkor is fojthatja rajta, ha nem tudja lenyelni. A csecsemőknek való méz hiánya az ő biztonságuk érdekében az is, hogy elkerüljék a fulladás veszélyét.

4. A méz botulizmus spórákat tartalmazhat, amelyek botulizmus mérgezéshez vezethetnek. A talaj magában foglalja a botulizmus spóráit/baktériumait, valamint azt a növényzetet, amelyet a méhek táplálnak a talajban. Ezenkívül az aggódó talaj a spórákat őszintén lakhatja például a kaptárakban – ráadásul így maguk a spórák is szennyezhetik a mézet. A pasztőrözött méz a botulizmus spóráit is magába zárhatja, és a 12 hónaposnál fiatalabb gyermekek számára sem ismert..

5. Mint most, hogy nem biztonságos a méhek felajánlása csecsemőknek, mivel az 1 év alatti csecsemőkben nem fejlődtek ki az emésztésre hasznos baktériumok, ráadásul nem tudják megemészteni vagy elfogyasztani a botulizmus spóráit, amelyek főleg a mézben találhatók..

6. Ebben az állapotban tudni szeretné, hogy a méz jobb -e a csecsemők számára, a válasz pontos nem. Ez azért van, mert a gyerekek allergiássá válhatnak sok olyan ételre, amelyekről ismertek, még a kora előtt, és mivel a mézet egy rovar alkotta, a gyermek minden bizonnyal allergiás reakciót válthat ki tőle, távol az ételmérgezéstől. is.

7. A méz negatív tulajdonságaitól elkülönítve, amelyeket a botulizmus spórái okoznak, a méz ráadásul vezethet a gyermek sérült fogaihoz. A méz gyerekkorban rossz választás, ráadásul a szülőknek feltétlenül tartózkodniuk kell attól, hogy olyan ételeket adjanak a gyerekeiknek, amelyek visszatartják a mézet egy évnél idősebb korukban.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80