A nyolc legjobb módszer a bőr természetes megvilágítására kémiai bőrfehérítő kezelés helyett

Manapság sok bőrfehérítő terméket találhat a piacon. A probléma az, hogy több mint a fele olyan vegyi anyagokkal készül, amelyek szintén károsítják a bőrt. De ha halványabb tónusot szeretne elérni, akkor ezt természetes bőrvilágító termékek segítségével teheti meg. És néhány árnyalattal világosabb lehet a vegyi kezeléssel járó durva mellékhatások nélkül.

Világosítsa meg bőrét kémiai bőrfehérítő kezelés helyett

Mi a baj a kereskedelmi bőrfehérítő kezelésekkel??

A legtöbb vegyileg előállított bőrfehérítő kezelés fő hatóanyaga a hidrokinon. Ez az összetevő kezdetben nem káros. Lehetséges, hogy gátolja a melanin termelését, a bőr színét adó vegyi anyagot. Azonban, ha hosszú ideig használják, ez az összetevő elsötétítheti a bőrt. Még rosszabb, hogy idő előtti öregedést és más bőrkárosodási tüneteket okozhat.

A jó hír az, hogy a természet számos más összetevőt is tartalmaz, amelyeket a bőr fehérítésére használhat. Hasonlóan működnek, gátolják a melanin termelését, a vegyi anyagot, amely sötét pigmentációt okoz, és elnyelik a nap káros UV -sugarait. Íme néhány a legjobb természetes összetevőkből.

Citrus kivonatok:

A citromlé és a narancshéj a legjobb természetes fehérítőszerek. Mindkét összetevő gazdag C -vitaminban, és segít megőrizni bőrének feszességét és támogatja egészségét. A C -vitamin szerepet játszik a bőrét támogató kollagénszálak előállításában. Helyileg alkalmazva a citrom és a narancs lelassíthatja a hiperaktív melanocitákat, a melanint termelő sejteket.

Tisztesség: ha érzékeny a bőre, hígítsa fel a citromlevet, mert irritálhatja a bőrt.

Koji sav:

Nézze meg szinte minden címkét bőrhalványító krém, és az összetevők listáján kojinsavat talál. Ez a fehér kristályos por egy ázsiai gombából származik, és hosszú évek óta használják a hidrokinon természetes alternatívájaként. A hidrokinonhoz hasonlóan segíthet csökkenteni a bőr elszíneződését, a hiperpigmentációt és még sok mást. A kojinsav gátolja a tirozináz, a melanin termeléséért felelős fehérje működését. Ugyanakkor antioxidáns előnyökkel jár a bőr számára, és védi a napfénytől.

Bearberry kivonat:

A természetes világosító összetevők egy részét könnyű megtalálni, míg másokat nehezebb beszerezni. Ez az utóbbi kategóriába tartozik. A medvebogyó kivonat a növény leveleiből származik. Sok kozmetikai termékben a medvebogyó kivonatot összehúzó szerként használják. A kivonat Alpha arbutint is tartalmaz, egy vegyi anyagot, amely segíthet a bőr gyors halványításában. Ez az összetevő segíthet a szeplők, sötét foltok és más típusú és formájú bőrelszíneződések esetén is.

Bónuszpontok: A medvebogyó kivonat fényvédő szűrőket tartalmaz, amelyek csökkentik a napozás után tapasztalt barnulást.

Édesgyökér kivonat:

Az édesgyökérből kivont gyümölcslé a kínai orvoslásban évek óta alapvető. De ami a bőr világosítását illeti, csak a kilencvenes évek elején volt. A japán tudósok akkor azonosították az édesgyökérben a glabridin nevű vegyületet, amely elnyeli az UVA és UVB sugarakat, és hatékony bőrfehérítő elem lehet.

Ez a vegyület úgy működik, hogy akár 50%-ban gátolja a melanint termelő enzimeket. És ezt a bőrsejtek károsodása nélkül teszi.

B3 -vitamin:

Helyi alkalmazás esetén a B -vitamin segíthet megőrizni bőrének nedvességtartalmát. A bőr puhább és simább lesz. Ezenkívül a B3 -vitamin segít csökkenteni a finom vonalakat. A bőrfehérítés előnyei érdekében a vitamin csökkentheti a melanin termelését. Ezért a B3 -at gyakran adják a bőrkrémekhez.

Phyllanthus Emblica (indiai egres):

Korábban elmondtuk, hogy vannak egzotikus és nehezen megtalálható összetevők a listán. Egy másik példa az indiai egres. A növény kivonata antioxidáns tulajdonságokkal, antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, és rengeteg C-vitamint szállít.

Kombinálja mindhármat, és az összetevő megvédheti bőrét a nap károsodásától, és csökkentheti a hiperpigmentációt.

Fehér eperfa kivonat:

Ez a fa Kínában őshonos. A fehér eperfa kivonata számos egészségügyi előnyt tartalmaz, mint például a szívbetegségek megelőzése, a koleszterinszint csökkentése és a cukorbetegség megelőzése. De segíthet a bőrfehérítés problémájában is.

A listában szereplő többi természetes összetevőhöz hasonlóan gátolja a tirozináz enzimet, amelyről tudjuk, hogy felelős a melanin termeléséért. Egy csepp kivonat 50% -kal csökkentheti a melanin termelést.

Gigawhite:

A Gigawhite bőrfényesítő, amelyet 7 alpesi növényből állítottak össze. A bőrvilágítót elsődleges hatóanyagként használták a bőrápolási termékekben, amelyek segíthetnek a bőr fehérítésében. Segít az öregségi foltok megjelenésében is.

A világosító egy speciális kiválasztásnak köszönhetően készült. Több mint 100 alpesi növényt választottak ki eredetileg. Mindegyikük képes volt gátolni a tirozinázt, az enzimet, amely kiváltja a melanint. Ebből hetet használtak fel. Ez a hét mutatta a legnagyobb gátló aktivitást. Az eredmény egy természetes bőrfehérítő szer, amelyet ma a hidrokinon alternatívájaként használnak.

Hogyan válasszunk kereskedelmi természetes terméket?

Bár itt sok természetes összetevőt nem talál nyersen, kereskedelmi forgalomban kapható termékekben kereshet. Ha jó fehérítő krémet szeretne vásárolni, ellenőrizze, hogy tartalmazza -e az itt felsorolt ​​összetevők valamelyikét.