Fehér foltok és foltok a bőr kezelésén!

Mi a fehér foltok és foltok a bőrön:

A bőrön megjelenő fehér foltok vitiligo néven is ismertek, és a lakosság egyik ismert problémája. Vannak különböző testrészek, ahol ez a probléma lehet a mag a kezektől a lábakig, a szájig, a lábakig, az arcig, az ajkakig, sőt a szemekig. Az egyik fő ok a melanin hiánya a bőrben, ami elszíneződéshez vezet. A melanin sejtek nem megfelelő működése azonban a B12 -vitaminhiány, az autoimmun betegségek és akár a stressz egyik oka is lehet. Ez a lehetőség még otthoni jogorvoslatoknál is elérhető, ha a kezelésről van szó.

hogyan lehet megszabadulni a fehér foltoktól a bőrön

Természetes gyógymódok a fehér foltokhoz és foltokhoz:

Az alábbi útmutató 24 kiváló, ideális otthoni gyógymódot tartalmaz a fehér foltok és bőrfoltok kezelésére, amelyek naponta használhatók, amíg a probléma nem csökken vagy teljesen megszűnik.

1. Kurkuma:

Fehér foltok és foltok a bőrön a kurkuma számára

 • Keverj össze egy kis kurkát mustárolajjal, és készíts belőle pasztát.
 • Ezt a fehér foltokra és foltokra kell alkalmazni, amelyek segítenek az immunrendszer erősítésében.
 • Ezt naponta kétszer kell elvégezni legalább egy évig, hogy állandó megoldást kapjon a problémára.
 • A kurkuma keverhető a neem levelekkel is, és pasztaként alkalmazható ugyanazokért az eredményekért.

2. Gyömbér kezelés fehér foltokra és foltokra:

Fehér foltok és foltok a bőrön a gyömbér számára

A gyömbérlé mindennapi fogyasztása javítja a véráramlást, és segíthet a fehér foltok és foltok gyógyításában.

 • Citromlével és vízzel is keverhető, és naponta kétszer bevehető.
 • Ellenkező esetben a gyömbér paszta alkalmazható az érintett területre az eredményekért.

3. Retekmag:

Fehér foltok és foltok a bőrön a retek számára

 • Körülbelül egy marék retekmagot jól meg lehet őrölni, hogy durva port kapjunk.
 • Használjon ecetet, hogy sima tésztát kapjon.
 • Vigye fel ezt a fehér foltokra körülbelül 30 percig, majd mossa le langyos vízzel.
 • A retek levelei is használhatók a retekmag helyett ugyanazokért az eredményekért.

4. Almaecet:

Almaecet

A fehér foltokon és foltokon található gombák és baktériumok könnyen elpusztíthatók almaecettel.

 • Egy részét hígítsa fel vízzel, és rendszeresen vigye fel a Mittont a fehér foltokra és bőrfoltokra.
 • Ezt követően egy hónapig a bőr színe megváltozik, és a probléma eltűnik.

5. Füge:

Fehér foltok és foltok a bőrön a füge számára

A fügeről ismert, hogy tisztítja a vért, valamint javítja a keringést. Ha naponta 1-2 hónapig nyers füge van, mindössze annyit kell tennie, hogy otthoni gyógymódot kapjon a fehér foltok és foltok megszüntetéséhez. Száraz fügepor is felvihető a területre.

6. Káposztalé:Fehér foltok és foltok a bőrön a káposzta levére

 • Frissen nyerjen ki egy kis levet a káposztából, és vigye fel a fehér foltokra és foltokra körülbelül 15 percig.
 • Ezt melegvizes öblítésnek kell követnie.
 • Kövesse ezt az ötletet naponta, hogy pár hét múlva látható eredményeket kapjon.

7. Használjon fényvédő krémet fehér foltokhoz és foltokhoz:

Fehér foltok és foltok a bőrön a fényvédő

A napsugárzás károsodása a fehér foltok egyik fő oka. Itt a legjobb, ha jó SPF tartalmú fényvédő krémet használunk, mielőtt elköltözünk a házból. A probléma megszabadulása mellett ez a megelőzést is elősegíti.

8. Méz használata:

Fehér foltok és foltok a bőrön a mézért

Az antibakteriális tulajdonságok és a méz gyógyító tulajdonságai mellett hasznosak lehetnek a bőr fehér foltjainak és foltainak gyógyításában. A mézet egy ideig fel kell vinni a bőrre, és hagyni kell felszívódni. Ezt langyos vízzel jól le kell mosni az eredmény elérése érdekében – ez az egyik legjobb otthoni gyógymód a fehér foltok és bőrfoltok kezelésére.

9. A réz előnyei:

Fehér foltok és foltok a bőrön a réz számára

A rézedényekből származó ivóvíz a legjobb módja annak, hogy kihasználjuk ennek a fémnek az előnyeit a fehér foltok és bőrfoltok kezelésére. A vizet mindig egész éjjel tarthatja a tartályban. Ezt reggel, üres gyomorra kell bevenni a kezeléshez.

10. A papaya eltávolítja a fehér foltokat és foltokat:

Fehér foltok és foltok a bőrön a papaya számára

Az érett papaya gyümölcs tartalma segít visszaállítani a bőr megfelelő melanin tartalmát. Ehhez több részre kell vágnia a papayát, és a fehér foltokat a testére kell dörzsölnie. Most hagyja a bőrt természetes módon megszáradni, majd dörzsölje újra a darabokat. Kövesse ezt minden nap. Ezenkívül érett papaya levet is ihat, hogy javítsa a bőrön lévő fehér foltokat.

11. Indiai egres vagy Amla:

Fehér foltok és foltok a bőrön az Amla számára

Ezeket libagyümölcsöknek is nevezik, és így a világ számos részén használják a bőrön lévő fehér foltok kezelésére. A C -vitamin és a gyomnövények ezen gyümölcsének egyéb tartalma segít helyreállítani a bőrproblémákat. Ki kell húznia egy kis levet a liba gyümölcsleveleiből, fel kell kenni ezt a levet a fehér foltokra, és meg kell ismételnie a technikát, mint az előző.

12. Stressz:

Fehér foltok és foltok a bőrön a stressz miatt

Segítene, ha megszabadulna a stressztől, mint egy fehér foltos bőrkezelés. A fehér foltok és foltok a bőrön szintén genealógiai rendellenességek, amelyek fokozódnak a túl sok stressz és fáradtság miatt. Ezt sok jóga és nagyon helyes életmód segítségével le kell vezetni. Ez azt jelenti, hogy sok friss levegőt kell belélegeznie, és sok zöld zöldséget kell fogyasztania.

13. Kerülje el a tetoválásokat:

Fehér foltok és foltok a bőrön a tetoválás elől

A tetoválás egy módja a tinta behelyezésének a bőr dermis rétegébe, és ez az oka annak, hogy fokozzák a fehér foltokat a bőrbetegségeken. Emiatt el kell kerülnie a további tetoválást, valamint a bőrön való szúrást és festést. Ezek rendkívül károsak, ha már észreveszi a vitiligo problémáit.

14. Neemlevelek kezelése fehér foltokra és foltokra a bőrön:

Fehér foltok és foltok a bőrön a Neem levelek számára

Más néven margosa, ezek kiváló módszerek a bőr pigmentációjának és fehér foltainak csökkentésére. El kell vennie néhány neemlevelet, majd sima és finom pasztát kell készítenie ezekből, és most hozzá kell kevernie némi mézet. Ha elkészült, ezt a keveréket naponta legalább 3-4 alkalommal fogyaszthatja egész hónapig.

15. Bazsalikom:

Fehér foltok és foltok a bőrön a bazsalikomhoz

A bazsalikom és a lime kombinációja csodákra és varázslatra hat a fehér foltokra a bőrön, és ennek a gyógymódnak a körülbelül hat hónapos rendszeres használata valójában tökéletes megoldást jelenthet problémájára. A megoldás elkészítéséhez szüksége lesz néhány bazsalikomlevélre és lime ékekre. Vonja ki a gyümölcslevet mindkettőből, alaposan keverje össze, és vigye fel a fehér foltokra és foltokra naponta körülbelül 3-4 alkalommal.

16. Retek és ecet:

Fehér foltok és foltok a bőrön az ecethez

A retek és az ecetmag kombinációja fantasztikus párost alkot a bőrfoltok vagy az egyszerű vitiligo kezelésére. Ehhez szereznie kell néhány retekmagot, és most áztassa őket egy tálba, amely sima fehér ecettel van tele egész éjszakára. Másnap reggel ezt az egész oldatot a bőr fehér foltjaira kell felhordani és kezelni.

17. Dió:

Fehér foltok és foltok a bőrön a dióhoz

Már ismert, hogy kiváló bőrradírok vagytok; ezt akár a bőrön lévő fehér foltokra is használhatja. Ehhez vagy vegyen néhány diót, és készítsen port otthon, vagy szerezzen be kész dióport. Most készítsen jó és sima pasztát vízzel, és vigye fel a test fehér foltjaira napi 3-4 alkalommal néhány hónapig.

18. Gránátalma kezelés fehér foltokra és foltokra:

Fehér foltok és foltok a bőrön a gránátalma esetében

Ehhez a gyógymódhoz szüksége lesz a gránátalma gyümölcsére, valamint a levelekre. Először is meg kell szárítani a leveleket, és port kell készíteni. Ezután friss gránátalmaporra is szüksége van, amely általában kapható a piacon. Most keverje össze mindkettőt sima vízzel, majd néhány hónapig naponta kétszer megihatja ezt a nagyszerű eredményt.

19. Lema Minor:

Fehér foltok és foltok a bőrön a Lema Minor számára

Ezt vadkacsafűnek is nevezik, d és ezt a gyomot általában olyan víztestekben találja, mint a helyi tavak és tavak. Sokat segítene, ha megfelelően használná őket, hogy varázslatos eredményeket érjen el a Vitiligo esetében. Ehhez fel kell szednie ezeket a gyomokat, majd vízzel el kell keverni és meg kell inni, vagy forrásban lévő vízbe kell beitatni és teaként inni..

20. Cinkből készült élelmiszerek:

Fehér foltok és foltok a bőrön cinkből készült élelmiszerekhez

A cinktartalom itt nagyon jót tesz a szervezetnek, különösen a bőrnek és a bőrrel kapcsolatos problémáknak. Ez az egyik módja annak, hogy jó eredményeket érjünk el a bőrön lévő foltokon. Jó mennyiségű cink -összetevőt kell beépítenie a napi étkezési ciklusba, majd figyelnie kell, hogy az eredmények milyen jóak lesznek az Ön számára.

21. C -vitamin:

Fehér foltok és foltok a bőrön a C -vitamin miatt

A szakértők és az orvosok széles körben vélekednek a C-vitaminban gazdag gyümölcsökről. Azt javasolják, hogy a vitiligo-problémákkal küzdő emberek minél többet fogyasszanak C-vitaminban gazdag gyümölcsöket. Ide tartoznak az általánosan elérhető gyümölcsök, például lime, citrom, narancs, amla és hasonlók. Ezekből a gyümölcsökből gyümölcsleveket is kivonhat, és felviheti a fehér foltokra.

22. Fokhagyma kezelés fehér foltokra és foltokra:

Fehér foltok és foltok a bőrön a fokhagyma számára

Mivel a gomba kialakulása nagy oka a vitiligónak, a fokhagyma fantasztikus orvosságnak tűnik. Ezenkívül a fokhagyma antibakteriális szer, és bizonyos tartalommal rendelkezik, amely segít a bőrproblémák kezelésében. A szokásos étrendben kicsit több fokhagymát fogyaszthat, és ennél többet.

23. Bogyók:

Fehér foltok és foltok a bőrön a bogyók számára

A gyümölcscsalád mindenféle bogyója tökéletes a fehér foltos problémákra, és megszabadul tőlük. Fogyasszon bogyókat, amennyit csak tud, és fogyasszon ezekből friss gyümölcsleveket. Az áfonyából, eperből, málnából, áfonyából és a többiből friss gyümölcsleveket is kivonhat, és közvetlenül a tapaszokra viheti fel.

24. Zabkezelés fehér foltok és foltok esetén:

Fehér foltok és foltok a bőrön a zab számára

Ezek is csodálatos összetevők, hogy megszabaduljon a vitiligo problémáitól, amelyek miatt néha rosszul és zavarban van. A zab bármilyen formában fogyasztható, és köztudott, hogy jóságukat semmi esetre sem veszítik el. Finom zabporokat is készíthet, majd keverje össze vízzel és vigye fel a bőrre.

fehér foltok a bőrön

A bőrön lévő fehér foltok, más néven vitiligo, nagyon makacsok és nem távolodnak el nagyon könnyen. Szakértők és orvosok remélik, hogy az említett jogorvoslatok használatával megkapja a szükséges segítséget.