Hvordan praktiseres Jnana Yoga?

Yoga er en del af gammel hinduistisk filosofi. Det har flere forskellige veje, der fører til oplysning eller forbedring af din krop eller reparation af din sjæl. Yoga giver os ro i sindet og hjælper endda vores sjæl med at transcendere til et højere niveau. Men forskellige mennesker reagerer forskelligt på de forskellige yogiske stier, der er tilgængelige.

Sådan praktiseres Jnana Yoga

Hvad er Jnana Yoga?

Jnana Yoga kaldes også Gyaana yoga. Det er en af ​​de fire yogiske stier, der tales om i de hinduistiske skrifter. Geeta taler om dens anvendelse til at udvide sin viden om sin egen krop og dens kræfter. ‘Jnana’ på sanskrit betyder viden. Denne yogiske vej er baseret på den hinduistiske hovedperson i ikke -dualisme. Dets hovedprincip er ‘Advaita Vedanta’. ‘Advaita’ betyder ikke -dobbelt og ‘Vedanta’ refererer til den vediske viden. Vashishtha, Adi Shankara, Ramana Maharshi og Nisargadatta Maharaj er de fremmeste lærere i Jnana yoga.

Hvad er definitionen på Jnana Yoga?

Jnana Yoga er en af ​​de tre klassiske yogaformer og betegnes som “Yoga Of Meditation”. Ifølge Advaita Vedanta. Jnana Yoga defineres som den “absolutte bevidsthedsbevidsthed”, der kan opnås gennem undersøgelse og meditation.

Jnana Yoga metoder og stadier:

Jnana yoga er en af ​​de direkte ruter til oplysning eller selvrealisering. Det hjælper dig med at identificere, hvad der virkelig sker med nogen. Det hjælper dig med at adskille sandheden fra løgnene. Der er tre hovedfaser på denne vej.

  • Den første fase kaldes Sravanam, hvilket bogstaveligt betyder at lytte. I denne fase guider guruen sine elever til den korrekte vej. Han/hun lærer sine disciple alle de lærdomme, der er blevet nævnt i Vedaerne, mens eleverne lytter og assimilerer alle deres gurus lære. Historierne og analogierne brugt af store guruer på denne vej er blevet registreret og genfortalt flere gange!

  • Den anden fase kaldes Mananam, hvilket bogstaveligt betyder at overveje eller aflønne fakta i dit hoved. I denne fase forsøger den studerende, der nu har lært alt, hvad han kunne fra sin guru, at reflektere over disse lærdomme. Han observerer, overvejer og drager derefter sine egne konklusioner.
  • Den tredje fase kaldes Nididhyasana, hvilket bogstaveligt betyder meditere. I denne fase mediterer eleven, og dette fører til ekspansion ind i sandheden. Eleven mediterer over Brahman -læren fra sin guru og refleksioner i sit sind.

Sådan praktiseres Jnana Yoga Meditation?

  • Jnana yoga er ikke baseret på et bestemt dogme, som guruerne lærer, og som du skal lære. Det er en måde at opdage sandheden og forstå den for dig selv. Jnana yoga siger, at sandhed kræver konsistens. For noget, der dukker op, så forsvinder, kan ikke betragtes som absolut. Konsistens er det, der hjælper os med at skelne mellem sandheden og Mayas illusioner ‘.
  • Det er rigtigt, at de evigt skiftende fremtoninger også har en vis sandhed gemt i sig! Men Jnana yoga sigter mod kun at opdage den absolutte sandhed. For at opfylde dette mål får det dig konstant til at stille spørgsmålstegn ved dig selv. Det beder dig om ikke at se på dine oplevelser, der nogensinde ændrer sig, men at notere din adfærd, der forbliver konstant.
  • Du skal observere, hvad der er vigtigt for alle dine oplevelser. Hvad er den eneste forbindelse mellem dem alle? Vigtigst af alt får det dig til at spørge dig selv: ‘Hvem er jeg?’
  • For at forberede sig på at modtage brahmanens lære skal jnana -yoga -disciplen først tilegne sig de fire redningsmidler eller ‘Sadhana Chatushtaya’. Disse omfatter ‘Viveka’ eller evnen til at skelne mellem rigtigt og forkert, ‘Vairagya’ eller ligegyldighed og løsrivelse fra alt det verdslige, ‘Shad sampat’ eller livets seks dyder og ‘Mumukshutva’ eller et brændende ønske om frigørelse eller moksha.
  • ‘Shad Sampat’ eller de seks livsdyder inkluderer ro i sindet, kontrol over sanserne, afkald på alle aktiviteter af hensyn til underholdning, udholdenhed, tro og fuldstændig koncentration eller fokus.

Når en elev har tilegnet sig disse fire midler, er han/hun klar til at gå i gang med Jnana -yogas rejse. I modsætning til den traditionelle yoga, som involverer fysiske øvelser, kræver Jnana Yoga, at du er fysisk og psykologisk frigjort fra de hverdagslige aspekter af verden. Den tidsperiode, der kræves for at opnå denne oplysning, er ikke fastlagt. Mens nogle dygtige sind kun kræver et par dage, tager andre år at gennemføre denne vej til viden. Det endelige mål med Jnana Yoga er at nå et punkt i livet, hvor du kan frigøres fra illusionen om dig selv og er åben for opfattelsen af ​​sandhed.