Hogyan kell gőzölni az arcot?

A gőz arckezelés az arcod terápiája, amely ellazítja az arcodat. Fokozza a vér áramlását az arc aljától a tetejéig. Egyszóval javítja az arc vérkeringését. Ez a fajta arckezelés segít eltávolítani az arc szennyeződéseit is, mivel megnyitja a szennyező anyagokat felszabadító pórusokat.

Hogyan kell csinálni a Steam arckezelést

Hogyan készítsünk gőz arckezelést otthon ?

A gőz arckezeléshez maszkkal kell kezdenie, amely eltávolítja a szennyeződéseket a bőréről. Az eljárás befejezéséhez hidratálóra is szüksége lesz. A következő lépések segítenek a hatékony gőzápolás elvégzésében.

1. lépés:

Az arckezeléshez vízre lesz szüksége. Tehát először vegyen néhány csésze vizet elegendő edénybe és forralja fel. Használhat mikrohullámú sütőt. Ebben az esetben a legjobb a tűzhely használata.

2. lépés:

Az arckezelés elvégzése előtt alaposan meg kell mosni az arcát. Meleg vízzel el kell távolítania a bőréhez tapadt bármilyen olajos anyagot. Ha sminkelt, akkor kötelező lemosni, különben a bőrébe kerül, ami később pattanásokhoz vezet. Most óvatosan dörzsölje az arcát egy törülközővel.

3. lépés:

Most fel kell öntenie a felmelegített vizet egy másik edénybe, például egy tálba. Az előző berendezés, amelyet a víz forralására használtak, szintén használható.

4. lépés:

A gőzápolás hatékonyabbá tétele érdekében néhány csepp olajat vagy gyógynövény oldatot adhat a vízhez.

5. lépés:

Most meg kell tartania az arcát a víz felett, és egy törülközőt kell tennie a nyakába, hogy az lefedje az egész területet az arcától a tálig. Ha kellemetlenül érzi magát, melegítse fel egy kicsit a vizet, mivel ebben a helyzetben kell maradnia körülbelül 10 percig. Vegyen egy mély lélegzetet, csukja be a szemét, és hagyja, hogy megtörténjen a varázslat.

6. lépés:

Ez a lépés megköveteli, hogy tegyen fel egy agyagmaszkot az arcára, amely eltávolítja a szennyeződéseket az arcáról. 15 perc múlva meleg vízzel mossa le.

7. lépés:

Ez a lépés a pórusok bezárásáról szól, hogy ne kerüljön más szennyező anyag a bőrbe. Az arckezelés után használjon tonikot az Ön igényei szerint.

8. lépés:

Most megfelelő hidratálót kell használnia. Ez hidratálja a bőrt és egészséges megjelenést kölcsönöz. Hidratáló használata szükséges, mivel a gőzölési folyamat kiszárítja a bőrt. Használhat arcpuhító olajat is.

Mik a gőz arckezelés előnyei??

Az arc gőzölése nagyon előnyös a szennyeződések eltávolítására. Ez az eljárás eltávolítja az összes elhalt hámsejtet, és fiatalítja a bőrt új sejtek képződésével.

Mindenféle baktérium és szennyeződés eltávolítható a gőz arckezelés segítségével. Javasoljuk azonban, hogy konzultáljon egy bőr szakértővel, mielőtt elvégezné ezt a folyamatot. Az alábbiakban felsorolhatjuk a gőz arckezelés előnyeit.

  • Felmelegíti a bőr felületét, és elfogadhatóvá teszi bármilyen kezelés elvégzésére.
  • Javítani fogja az arcod keringését.
  • A gőz arcápolás jobb izzadáshoz vezet, ami segít a méreganyagok eltávolításában.
  • Kiváló kezelés azok számára, akiknek problémái vannak a zsúfolt pórusokkal.
  • Végül, de nem utolsósorban ez az egyik legjobb módja annak, hogy ellazítsa arcát egy kemény munka után.

A kép forrása: Shutterstock