Gåsebumser – hvordan behandles det?

Har du bemærket din gåsebums? Dette ses meget almindeligt, når det er koldt eller som svar på en hård følelse. Gåsbumsresultatet får sit fornavn fra gæs. De identificerer sig også som gåsekød, kyllingeskind, kuldegysninger, funky pletter osv. Gåsehud er en bevidstløs refleks af pattedyr ved navn piloerection, der ofte udløses af et hormon, der er fri for en sikker situation, som får deres kropshår til at stå. Med tiden har mennesker udviklet sig til at have mindre kropshår, derfor er det, vi ser i visse situationer, f.eks. Et temperaturfald eller stærke følelser, gåsehud på huden frem for stående hår.

Gåsehud

Dannelse af gåsehud:

Refleksen fremkalder ved ansporing, for eksempel skræk, kulde, stærke følelser som frygt, respekt, kønsstimulering, terror osv. Forårsager en automatisk udflåd fra det sympatiske nervesystem, som reagerer på stimulus, som vi måske ikke bevidst var bevidste om, plus i drej udløser reduktion af den lille arrectores pilorum muskel (arrector pili er faktisk små muskelfibre, der er fastgjort til hver hårsæk på din krop) .Denne frigivelse forårsager stramning af hårresektorens muskler (arrector pili). Hver kontraherende muskel skaber en lav nedstemthed på hudens ydre, derfor stikker det tilstødende område frem.

Svaret fra gåsehud anerkendes som piloerection eller ellers horripilation og forekommer hos masser af ekstra pattedyr. Hovedårsagen til gåsehud er den intuitive udledning af et stresshormon adrenalin. Mens dyret er fri for dette hormon som et kamp-eller-flugt svar på en kølig eller krævende situation, kan adrenalin også være fri for mennesker under stærke følelsesmæssige reaktioner, f.eks. Spænding.

Hos mange hårede eller lodne dyr, for eksempel rotter, chimpanser, og dette svar på kulde forekommer til et reelt formål – at skabe deres pels tykkere plus mere beskyttende. Men af ​​vores hovedsageligt nøgne kød har vores hævehår en lille indvirkning på varmen.

Årsager og behandling af gåsebumser:

1. Stærk følelse:

Se hele tiden en skræmmende film og få kuldegysninger af forventningen eller af et pludseligt ondt syn? Dette er kroppens svar på stærke følelser – i dette tilfælde rædsel. Folk siger ofte, mens de er bange, at de fornemmer deres “hårposition i slutningen”. En mere intens følelsesmæssig situation, der kan forårsage gåsehud, er det “kæmp eller flugt” -svar, kroppen kan bruge i en enormt stressende situation. Da kroppen forbereder sig på at bekæmpe ellers løb, oversvømmer den systemet med adrenalin, et kemikalie, der fremskynder puls plus stofskifte i forbindelse med enorm stress. Hvis du stadig har set en hund, der kommer til at kæmpe mod en sejler eller en anden hund, der invaderer dens “græstørv”, vil du observere håret på bagsiden af ​​nakken stå op. Dette er et nyt eksempel på kampen ellers flysvar. Denne proces kan også forårsage gåsehud som en indkomst til at bevare kropsvarme.

2. Resultat af varme:

Paradoksalt nok har mange mennesker svært ved at forstå, hvorfor folk får gåsehud, når de er varme eller i nærvær af ekstrem varme. Hovedårsagen til dette er sved. Efterhånden som sveden ophobes på huden, fordamper den naturligt. Når sveden fordamper, afkøler det hudoverfladen. Efterhånden som denne metode sker, opstår der en dramatisk varmeforskel plus kroppen reagerer på “kulden” ved svedens forsvinden og “gåsehudsresponsen” starter.

3. Ekstreme temperaturer:

Mange eksemplarer af gåsebumser er dygtige i nærvær af kolde temperaturer. Incitamentet til koldt miljø får den lille styrke tæt på hver hårsæk til at blive enige. Denne formindskelse får hårstrengen til bogstaveligt talt at “stå på ende.” På samme tid skyldes de små muskler, der trækker sig sammen, fordi en “bundtning” af huden lukker hårene, disse konsekvenser i “bumpene” i gåsehud.

I vintervejr, når folk får kulde udenfor, kan de opleve gåsebumser. Dette er kroppens måde at bevare sin individuelle varme ved at få hårene på huden til at rejse sig og dermed tabe varmetabet. De ses ofte i forbindelse med skælven i dette tilfælde.