Sådan undgår du bumser Årsager og tips til forebyggelse

Hvem ønsker ikke at have et smukt og uplettet ansigt? Vi ville alle elske at have en fejlfri hud uden pletter. Bumser har en tendens til at ødelægge vores ansigts skønhed. De fleste af os spekulerer ofte på, hvad der forårsager bumser, og hvordan man undgår bumser. Der er flere årsager til bumser og acne efter hudtype, gener, hormoner og eksterne faktorer. Årsagen og forebyggelsen varierer ofte fra person til person. For at undgå og forhindre bumser skal man først forstå, hvad der forårsager det i første omgang.

Sådan undgår du bumser Årsager og tips til forebyggelse

Denne vejledning besvarer al din tvivl og forespørgsler om, hvordan du effektivt forebygger og undgår acne med mere håndterbare trin og tips. Kend alt til årsager, forebyggelse og forslag her.

Hvad forårsager acne?

De fleste af os spekulerer ofte på, hvordan man undgår og forebygger bumser naturligt. Vi ønsker ikke at begynde med at bruge hårde kemikalier og kunstige produkter på vores ansigter. For at vide, hvordan man behandler eller forebygger bumser, er det ganske vigtigt at forstå, hvad acne er og for at finde ud af, hvad der forårsager acne og bumspletter.

Acne og bumser opstår, når hudens oliekirtler bliver tilstoppet og ender med at forårsage forskellige typer bumser. Disse porer er ofte hævede, ømme og betændte. Disse udbrud kan være eller ikke være smertefulde, afhængigt af hvilken type bums det er. Inden vi forstår, hvordan man undgår disse typer acne, må man ikke undlade at finde ud af årsagerne til at forhindre det samme.

Hormonel ubalance:

Ofte er det almindeligt at bebrejde hormoner for bumser og acne. Bortset fra den normale menstruationscyklus for kvinder kan der være tidspunkter, hvor hormonerne muligvis ikke er i balance, eller der kan være overdreven adskillelse af androgener. Dette kan være en væsentlig årsag til acne i dit tilfælde!

Stress og pres:

Har du et stressende liv og en karriere med for mange deadlines til at overholde? Nå, disse udløsere er tilstrækkelige til din acne! En hektisk livsstil uden ordentlig pleje og sund søvn kan også føre til acne og bumser.

Allergisk eller brug af ikke-egnede produkter:

Man ved måske aldrig eller indser, at din daglige brug af produkter som sæber, shampoo eller ansigtsvask også kan forårsage allergi og være synderen for din dårlige hud. Man kan begynde at bemærke, at disse nye produkter kan være udløseren. Der kan være tidspunkter, hvor en ren mild sæbe måske ikke er egnet til netop din hudtype og giver dig bivirkninger!

Kemikaliebaserede produkter:

En anden årsag kan være tilstedeværelsen af ​​hårde kemikalier i anvendte hudplejeprodukter, som kan forårsage acne eller bumser. Hold øje med disse kemikalier, der gemmer sig i din fugtgivende lotion, cremer eller ansigtsvask.

Miljø og andre eksterne faktorer:

Klimaændringer er ikke lette at håndtere! Miljøændringer og skadelig forurening kan tage sin vej af din hud ved at forårsage bumser og acne. Snavs og urenheder kan tilstoppe dine porer, hvilket kan være årsagen til udbrud som bumser og acne.

For stort forbrug af chokolade eller sukker:

Har du en sød tand? Så kan dette være årsagen til din acne. En øget stigning i dit sukkerforbrug kan forårsage acne og dårlige bumser.

Sådan forebygges bumser?

Nu kommer det virkelige spørgsmål – hvordan stopper man med at få bumser? Bumser ender altid med at ødelægge dit ansigt og din skønhed. Mange af os undrer os over måder at behandle bumser naturligt og forhindre at få bumser. Her er nogle forslag og tips, og inden det, lad os alle være enige; at nøglefaktoren handler om at opretholde en ren livsstil. Med ren livsstil mener vi hud, sind og mad. Her fortæller vi dig, hvordan du kan forhindre acneudbrud og undgå bumser naturligt.

1. God rensning og eksfoliering regelmæssigt:

Den første ting om, hvordan jeg kan forhindre acne, har et rent og godt skrubbet ansigt. Med eksfoliering mener vi ikke at overdrive det, men at ens ansigt altid skal være rent. Derfor er det nødvendigt at vaske ansigtet 2-3 gange om dagen uden brug af hårde sæber. Ydermere skal man også regelmæssigt eksfoliere ansigtet mindst to gange om ugen. Sørg for, at ansigtet er renset godt, skrubbet forsigtigt hver uge for at undgå acne og hudproblemer. Dette kan effektivt forebygge acne og bumser. Bumser kan reduceres gradvist med regelmæssig eksfoliering.

2. Kend din hudtype og handle i overensstemmelse hermed:

En anden bedste måde at undgå bumser er at finde ud af, hvad din hudtype er. For eksempel er fedtet hud mere tilbøjelig til acne problemer; derfor bør man kun bruge egnede hudplejeprodukter i henhold til ens hudtype. Hvis du har tør hud, skal du sørge for, at din hud får de nødvendige naturlige olier til næring og glathed. For dem med fedtet hud bør talgproduktionen kontrolleres for at undgå bumser. Derfor skal du først kende din hudtype og handle derefter. Dette trin ignoreres ofte af mange blandt os, der ikke kender den rigtige vej til, hvordan man gør!

3. Fugt regelmæssigt:

Du har måske ikke gættet dette svar! Nå, et fugtet ansigt kan i høj grad undgå bumser. Hvis du undrer dig over, hvordan du undgår bumser, selv på et fedtet ansigt, er godt fugtighed svaret på dette. Mange antager, at det at have et fedtet ansigt betyder, at man kan springe over fugtgivende midler. På trods af ansigt og hudtype skal man have et velnæret og hydreret ansigt. Afhængigt af hudtypen kan du gå videre og vælge den mest passende fugtighedscreme til dig selv og din hudtype. Gå aldrig glip af at fugte dit ansigt to gange om dagen uden fejl!

4. Brug ikke hårde kemikaliebaserede produkter:

Små bumser kan også tage hårdt på huden. Forebyggelse og undgåelse af dem er ikke så let, som du måske tror. Man skal opretholde god hudpleje og mindre brug af kemisk baserede produkter til at reducere mindre og bittesmå bumser. Hvis du overdriver din hudpleje og bruger for mange produkter, lider du muligvis af at have små bumser eller acne regelmæssigt. Selvom primær og nødvendig hudpleje til fugt og rensning anbefales, skal du aldrig overdrive noget.

5. Foder til din hud:

Et af de mest naturlige svar for at undgå at få acne er at spise godt. En sund kost kan behandle bumser og hud. At have klar hud er resultatet af at have sund mad. Overfladen af ​​frugt og grøntsager i din kost vil sikre, at din krop og hud modtager de tiltrængte mineraler, nødvendige vitaminer og antioxidanter, som kan hjælpe med at holde huden og ansigtet klart. Dette vil reducere og mindske dine chancer for at få hudpletter, bumser og acne. Derfor kan den samlede krop og hud vedligeholdes godt ved at have en god og sund kost.

6. Træn og få en aktiv livsstil:

Et af de bedste råd til forebyggelse af bumser i ansigtet er regelmæssig motion og en aktiv livsstil. At have regelmæssig træning og en aktiv livsstil med mindst 40 minutters aktivitet anbefales fem dage om ugen af ​​alle sundhedseksperter. Dette har en positiv effekt ikke kun på det generelle helbred og krop, men resulterer også i at have en klar og god hud med en sund glød.

7. Hav et fredeligt sind:

Livet har været ret belastende i disse dage for alle årtusinder i denne generation. Hvis du undrer dig over den bedste måde at undgå bumser i ansigtet, på trods af at du holder dig ren og sund, er det ved at have god ro i sindet. Det er vigtigt at opretholde en afbalanceret livsstil. Det stressede sind resulterer i bivirkninger på huden i form af bumsudbrud. Et fredeligt sind anbefales derfor altid af alle sundhedseksperter.

8. Bliv altid hydreret:

Drikkevand er et andet plus. Der er ingen maksimalgrænse, man nogensinde kan tænke på for at blive hydreret. Hvis du kæmper for at kæmpe og undgå acne, så er drikkevand den bedste løsning. Disse små bittesmå udbrud i ansigt og krop skyldes hovedsageligt dehydrering. Korrekt hydrering hjælper derfor altid med at holde udseendet rent, fair og glødende. Alt hvad du skal gøre for at få strålende hud uden bumser eller acne er at indtage en tilstrækkelig mængde vand dagligt.

9. Begræns makeup:

Hvem elsker ikke at få en makeover og se stilfuld ud? Men det betyder ikke, at du kan gå videre og bruge masser af kemisk baseret makeup på dit ansigt. Begræns altid brug af makeup, undtagen ved særlige lejligheder. Huden kræver tid til at trække vejret. Derfor, hvis du lider af acne i panden og har regelmæssige udbrud af bumser i panden, bør du sandsynligvis begrænse din anvendelse af makeup. Det andet trin, som er afgørende for dem, der bruger makeup regelmæssigt, er ikke at glemme at fjerne makeup. Sørg altid for at fjerne makeup inden du går i seng og holde ansigtet rent. Dette vil gå langt for at undgå acne og også give tid til, at huden kan trække vejret.

10. Begræns forurening og soleksponering:

En anden årsag til bumser i panden kan skyldes ekstrem sollys og forurenende stoffer som snavs, urenheder og støv. Man er nødt til at træde ud hver dag for at komme på arbejde osv. Derfor tager forureningen en negativ vejafgift på vores ansigter. Sørg for, at du altid anvender solcreme efter at have fugtet dit ansigt godt og begræns din sol- og forureningseksponering. Dette hjælper dig med at have klar hud uden bumser eller acne.

11. Hold dit hår rent og friskt:

Det er svært at tro, at snavset hår også kan forårsage bumser. Hvis dit spørgsmål handler om bumser på panden og næsen, har du sandsynligvis en dårlig hårdag eller fedtet hovedbund. At have skæl eller uren hovedbund kan forårsage blærer og acneudbrud, især nær næsen og panden. Derfor skal du altid holde håret rent. Vask dit hår to gange om ugen, eller mindst en gang om tre dage.

12. Tjek dit helbred og medicin:

Hvis du lider af helbredstilstande som PCOD eller skjoldbruskkirtlen eller endda har anæmi eller andre lidelser, kan du lide af bumser. Midlet er at tage den nødvendige medicin uden fejl. Tag derfor altid din medicin til tiden og gå til din regelmæssige sundhedstjek hvert halve år, især hvis du er over 25 år. Dette er obligatorisk for at holde kroppen og ansigtet sundt.

13. Undgå uønsket mad og forarbejdet mad:

Ligesom at have sund mad, er den anden side af mønten at undgå usund og forarbejdet mad. Vi kan alle lide at behandle os selv en gang på en måde, men det betyder ikke, at vi spiser junk eller usund forarbejdet mad nu og da. For det meste i tilfælde af at du leder efter måder at undgå hageskinner, så er årsagen bag dette en usund og uren kost. Sørg derfor altid for at have sund mad.

14. Oprethold et rent miljø omkring dig:

Hvis du har urene omgivelser, hvor du bor, kan bumser igen være årsag til bekymring. Dette er især hvis du har fedtet hud og kæmper for at forhindre bumser, ved at holde sig ren og hygiejnisk er den eneste måde. Støvet på sengetæppet eller dit arbejdsbord kan forårsage bumser gennem bakterier, der kommer på dit ansigt. Sørg derfor for at have rene omgivelser.

15. Pop aldrig en bums:

Det mest almindelige og sidste tip, vi alle er skyld i, er, at man aldrig må poppe en bums. Der kan ikke være noget værre end at poppe en bums, da det kan efterlade en sort plet eller plet. En bums vil i de fleste tilfælde falme af sig selv. Derfor pop ikke en bums, men lad den falme væk.

Yderligere tips:

Efter at have forstået de dybtgående tips og grunde til at undgå og forebygge bumser, er her nogle ekstra forslag fra vores side.

  • Hvis du har tør hud, kan din acne sandsynligvis skyldes mangel på fugtgivende eller ikke have ordentlig hydrering. Pas på og gør dem begge på en afbalanceret måde
  • Fedtet hud kan i de fleste tilfælde være tilbøjelig til bumser og udbrud. Pas derfor godt på din hud, hold dit ansigt rent og eksfolier regelmæssigt.
  • Følsom hud kan kræve behandling, hvis acne ikke forsvinder længe. Forebyggelse er dog bedre end helbredelse.
  • Der er intet som en sundere livsstil til at helbrede acne og sørge for, at den ikke kommer tilbage.
  • Hvis bumserne forekommer i panden, skal du sørge for at opretholde et rent miljø omkring dig og have mental ro uden stress.
  • Hvis du lider af hudorme eller hudorme nær næsen, så lider du af tilstoppede porer. Sørg derfor for, at din hud er sund og hydreret. Eksfoliering er påkrævet i dette tilfælde.
  • Hvis du har bumser i nærheden af ​​læberne og spekulerer på, hvordan du kan forhindre læbebumser, har du sandsynligvis en hormonel ubalance. Det kan også skyldes den kosmetik, der påføres læberne.

I betragtning af den omfattende guide til, hvordan man undgår bumser, håber vi, at du har et klarere billede af, hvilke trin der skal tages, og hvordan du opretholder et sundt og klart ansigt. Behandling af bumser og forebyggelse af bumser kan ikke udføres natten over. Derfor skal de trin og tips, der er nævnt ovenfor, overholdes vedrørende hudpleje uden fejl. Vi håber, at du nød at læse denne vejledning. Giv os besked, hvis du har brug for yderligere oplysninger fra os. Vi vil meget gerne høre fra dig med din feedback.