25 forskellige typer ædelstene og deres betydning med betydning

Mens de gennemgik historien, har ædelsten også spillet en afgørende rolle for ritualer og myter. Forskellige sten har deres egen unikke farve og betydning. De har deres egen magt, fødested og betydning i ens liv. Flere ædelsten opdages i historien, mens nogle for nylig er blevet introduceret til verden af ​​arkæologer.

Typer af ædelstene

Typer af ædelstene liste på engelsk:

Lad os få et blik på de forskellige typer ædelstene, der er tilgængelige på markedet.

1. Alexandrite eller June Birth Edelsten:

Alexandrite eller June Birth Edelsten

Dette er også kendt som en magisk ædelsten, da den ændrer sine farver i takt med den ses. I dagtimerne er dens farve blå med en mosegrøn effekt. Mens det om natten bliver rødt i lygten med et hindbærfarvet touch. Det blev opdaget i Iraq Mountain i år 1930 og er også tilgængeligt i Brasilien, Sri Lanka og Østafrika.

 • Betydning: Det styrker intuition og fantasi. Hjælper også med at gøre dig kreativ.

2. Ametyst eller februar -ædelsten:

Ametyst eller februar ædelsten

En bredt tilgængelig og smuk farvet sten kan fås i flere former. Den vidunderlige farve på perlen os så attraktiv, at den passer både i guld og sølv. En virkelig fantastisk sten at have i din garderobe er februarstenen. Ædelsten Smykker med denne sten giver et fantastisk look til din personlighed.

 • Betydning: TTendens tro på det græske og romerske samfund reducerer Bacchus ‘magt og hjælper bæreren med at tænke n en bedre måde at finde løsninger på.

3. Akvamarin / marts fødesten:

Akvamarin / marts Fødselssten

Selve navnet oplyser, at stenens farve er havblå. Stenen er meget gavnlig for de mennesker, der er født i marts. Det er også en perle, der glatter forholdet mellem to, og derfor er det en perfekt gave til de nygifte par.

 • Betydning: Denne dejlige perle symboliserer håb, sundhed, rigdom og troskab. Farven på perlen symboliserer også livet efter døden, det vil sige det evige.

4. Citrin ædelsten:

Citrin ædelsten

En citrongul til orange-brun farve sten fås også i forskellige attraktive former. Det er også let tilgængeligt til en overkommelig pris. Stenens lysstyrke giver et blik på solen, og derfor menes det at være en gave af den. Farven gør den flot, når den er besat med guldsmykker.

 • Betydning: Det menes, at citrinstenen blev båret for at blive beskyttet mod slanger og ondskabs gift. Det symboliserer også succes og velstand.

5. Diamant eller April Birthstone:

Diamant eller April Birthstone

Blandt de flere typer ædelstene er diamanter de hårdeste. Beundret over hele verden er de meget attraktive for både mænd og kvinder besat i guld, sølv eller platin. De fås i mange størrelser og farver; de siges at blive dannet, da lynet ramte klipperne og vendte hårdt i jordens dybder.

 • Betydning: Det er den mest beundrede gave til par, da den symboliserer evig kærlighed og lyst.

6. Emerald eller May Birth Stone:

Smaragd eller maj fødselssten

Smaragd er en af ​​de sjældneste ædelsten. Ædelstenens grønne farve er mørkegrøn med en blålig nuance. De indeholder altid en intuition sammen med den, hvilket betyder fødselsmærke. Det menes også, at de gamle mumier blev lavet med en smaragd ved siden af ​​nakken, hvilket betyder evig ungdom.

 • Betydning: Smaragden er en kilde og Venus sten. Dette symboliserer kærlighed, genfødsel og frugtbarhed.

7. skinnende citron gul sten:

Skinnende citron gul sten

Inspireret af naturen er disse diamanter også kendt som den smarte farvediamant. De er sjældne og fås i kølige farver som lysegul, lyserød, himmelblå, orange, brun, cognac osv. De giver et smukt udseende over sølvsmykker med designertøj.

 • Betydning: Stenen symboliserer ild, glans, kraft og styrke.

8. Granat eller januar fødselssten:

Granat eller januar fødselssten

Denne unikke sten på listen over ædelstene fås i forskellige farver og kaldes derfor også en regnbue ædelsten. Den fås i Rusland, Afrika, Sri Lanka, Namibia og Rhododendrons med farver som rød, grøn, orange, pink og lilla. Af denne grund er det meget udbredt som en gavesten.

 • Betydning: Det symboliserer beskyttelse, da det hjælper med at holde mareridt og ulykker væk, mens du rejser.

9. Jade:

Jade

Jade -ædelsten siges at være en kongelig sten, da den var besat i de store kejsers kroner i oldtiden. Ædelstenen Smykker med en jade er også kendt i samfundet, såsom Darbar og Maharajas i den aktuelle tid. Det er en glat og skinnende sten også tilgængelig i pink, lavendel og hvid farve.

 • Betydning: Jaden siges at være et symbol på beskyttelse, frugtbarhed og velstand.

10. Lapis Lazuli Stone:

Lapis Lazuli sten

Selve ordet lapis lazuli beskriver stenfarven. Det betyder blå sten. Denne sten er også kendt som en kongelig sten, da den blev skattet i oldtiden af ​​konger og dronninger. Fås i to nuancer, himmelblå og havblå, de tiltrækker dig mod det i et blik.

 • Betydning: Perlen er vigtig for at holde dine lemmer sunde og beskytte sjælen mod frygt og misundelse.

11. Moon Stone Ædelsten:

Moon Stone Ædelsten

En krystalsten på ædelstenlisten menes at være dannet af den kolde brise fra månen. Blandt forskellige farver er månesten med blå glansfarve den perfekte sten med største klarhed. Det er let tilgængeligt i Indien og Madagaskar.

 • Betydning: Ifølge farven symboliserer den fred, rigdom og troskab.

12. Morganit ædelsten:

Morganit ædelsten

En sten, der er favoritten for næsten alle kvinderne på jorden, er den morganatiske. Den fås i farver som pink og fersken, hvilket giver dit look kølighed. Da den er velegnet til både sølv og guld, er den den dominerende sten i smykkeindustrien.

 • Betydning: På grund af sin beroligende virkning symboliserer stenen guddommelighed, kærlighed, velstand og charme.

13. Onyx ædelsten:

Onyx ædelsten

Nogensinde tænkt iført en sort sten! Her går du med en sort, men fashionabel ædelsten onyx. Det er aldrig ude af trenden og derfor høj efterspørgsel. Det giver et elegant look til brugeren. Fås også i farver som brun, rød og hvid, men foretrækkes stærkt i sort.

 • Betydning: Onyksen er beskyttelsesstenen fra ondskaben og dødshopper til bæreren.

14. Opal:

Opal

Opal er også kendt som ædelstenedronningen og er den smukkeste perle blandt forskellige ædelstene. Den fås i regnbue nuancer, der har farverne blå og grøn sammen, røde og gule blink osv. Med enhver nuance giver det et realistisk look. Den sorte opal, som er sjælden, er også en sart sten, der er mest foretrukket.

 • Betydning: En Birthstone til oktober er den bedste bryllupsgave og symboliserer håb, uskyld, renhed, trofasthed, loyalitet og tillid.

15. Paraiba Tourmaline:

Paraiba turmalin

Blandt de forskellige ædelstene er Paraiba Tourmaline den mest dyrebare og dyreste ædelsten. Oceanerne i Paraiba er det eneste sted, du kan finde disse sten på. Det giver en kombination af havblå og grønne farver.

 • Betydning: Stenen symboliserer skønhed, stabilitet, spiritualitet, kreativitet og guddommelig kærlighed.

16. Pearl eller June Birthstone:

Pearl eller June Birthstone

Det menes, at en perle er gudernes tåre. Det er den eneste ædelsten, der er tilgængelig i et levende væsen, havskallerne. Det er den mest yndige og dyre ædelsten. De originale perler er svære at få, og derfor fås kunstige perler i forskellige farver. De giver et klassisk look til ædelstenssmykker.

 • Betydning: Ligesom perlen er, symboliserer den renhed, spiritualitet, visdom, integritet, feminin osv.

17. Peridot eller August Birthstone:

Peridot eller August Birthstone

Peridot er en blandt få ædelstene, der fås i en enkelt farve, limegrøn. Den fås fra Pakistan, Kina, Myanmar og Arizona. Fås i forskellige former, det tager din smykkekollektion til et nyt niveau. Det er også overkommeligt og let tilgængeligt.

 • Betydning: Det menes, at bæreren af ​​denne perle får helbredende kraft og bliver beskyttet mod mareridt.

18. Rubellitsten:

Rubellit sten

Det andet navn givet til denne fantastiske sten er rød turmalin. Stenens farve er en kombination af pink og rød rubin. Stenen skinner på samme måde i både dagslys og lamper. Det menes, at det stimulerer hjertechakraet og rodchakraet for mennesket, da det er relateret til jorden og hjertet.

 • Betydning: Stenen symboliserer perfektion, passion, liv og energi. Det bringer også følelsesmæssigt ro og balance i brugerens liv.

19. Ruby/July Birthstone:

Ruby/July Birthstone

Kongen af ​​ædelstene, rubin har altid været favoritten for konger og dronninger i den antikke periode. Hovedattraktionen ved denne ædelsten er de mange forskellige farver, den bærer. Meget tilgængelig i dalene i Burma, Myanmar og Tanzania, og det er meget brugt til fremstilling af ædelstenssmykker med forskellige former.

 • Betydning: Selve rubinens farve viser, at den symboliserer lidenskab, kærlighed, guddommelighed, mod og følelser. Når det er begavet, bringer det held og lykke til modtageren.

20. Safir eller September Birthstone:

Safir eller September Birthstone

Ordet safir angiver stenens farve, violet-blå. De er tilgængelige mange steder rundt om i verden, men de dyre findes i Myanmar, Kashmir og Sri Lanka. De fås i forskellige farver og former og er en af ​​de få dyre perler. De giver et elegant look, når de er besat i smykkedesign.

 • Betydning: Safiren repræsenterer ærlighed, renhed, tillid og loyalitet. Således kan det være den bedste gave på engagement med din kærlighed.

21. Spinel/August Fødselssten:

Spinel/August Fødselssten

Spinellerne har en farve, der ligner rubinens, og er derfor også kendt som rubinens datter. Sjældent tilgængelige findes de også i forskellige farver og teksturer. Når Studded In Jewellery, giver de et kongeligt udseende til bæreren.

 • Betydning: Det er en stærk overbevisning om, at bæreren af ​​spinel er beskyttet mod skade, sorg og kan være forskellig i forhold.

22. Tanzanit eller december fødselssten:

Tanzanite eller December Birthston

Dette er den eneste sten på listen over ædelstene, der fås i blå fløjlsagtig farve med lilla nuancer. Det fås også kun på ét sted, der er Kilimanjaro -bjerget i Kenya. Stenen fås i forskellige former og farver, hvilket gør den gunstig til smykkedesign.

 • Betydning: Den magiske sten er meget effektiv til mental stabilitet. Det giver postenergi til at bekæmpe det negative. Det hjælper dig også med at opdage dig selv.

23. Topaz eller November Birthstone:

Topaz eller November Birthstone

En ædelsten, der fås i en række kølige farver, er topas. Imperial Topaz, der kommer i orange og pink farvekombination, er den højeste dyre topas ædelsten. Stenen ser fantastisk ud og giver smykkerne et perfekt udseende til guld og sølv.

 • Betydning: De gamle mennesker mente, at topas har evnen til at helbrede og beskytte. Det er en magisk sten, når man først ser det; du bliver fortryllet af det.

24. Turkis/ december Birthstone:

Turkis/ december Birthstone

Den turkis siges at være robinens æg. Det er krystalklart, gennemsigtigt og fås i kølige og rolige farver. De er også kendt som en matrix, da de giver et design, der ligner edderkoppespindet. Det er den ældste sten, som de fremmeste konger og dronninger bar på kroner og kjoler.

 • Betydning: Den blå turkis siges at have magt til at helbrede og bringe velstand, held og lykke til bæreren og beskytte ham mod onde øjne.

25. Zirkon/ december Birthstone:

Zirkon/ december fødselssten

Stenen fås i farver som havblå, grøn, gul, orange osv. Stenen er sjælden og også overkommelig, så den er meget populær inden for ædelstenssmykker. Det er den ældste juvel på jorden og findes mest i skorpen. Menneskekroppen bærer det blå zirkon i december.

 • Betydning: Det hjælper ejeren med at være adskilt for mareridt og sove stille. Det bringer også velstand, ære, selvrespekt, visdom og øger følelsen af ​​at elske dig.

Det menes, at når du bærer den rigtige ædelsten, som er tilrådelig for dig, får du fordel af dine flere livsproblemer. Der er også ædelstene som Larimer, variscite, jaspis, eolitter osv., Som også i nogen grad er nyttige i dit liv. Så find din perfekte ædelsten og glat dit liv.