9 különböző színű topáz drágakő névvel és képekkel

A drágakövek mindig is vonzóak voltak az ékszerek tervezésében. Közülük a Topáz népszerű drágakő. A topáz november születési köve. Rendkívül kapható, tartós és több színben is megtalálható. Minél mélyebb a topázkő színe, annál nagyobb az értéke. Míg a kevésbé színezett topáz drágakövek alacsony értékűek és könnyen beszerezhetők.

drágakövek topáz

Novemberi születéskő -topáz előnyei és jelentései:

A topáz név szanszkrit tapas szóból származik, ami tüzet jelent, amely valójában illik a narancssárga színű topázkőhöz. Az alábbiakban bemutatjuk a piacon elérhető különböző típusú topáz születési követ és előnyeit.

1. A császári topáz drágakő:

A császári topáz drágakő

A számos topáz drágakő közül a császári Topáz a legértékesebb és legdrágább drágakő. Bár két árnyalatban látható, alapvetően aranysárga. Ha napközben ránéz a kőre, narancssárga rózsaszínű, arany színű, míg a lámpafényben rózsaszín vörös. Szimbolizálja a szeretetet, a védelmet, a gazdagságot és a gyógyító erőt.

2. Drága Topáz drágakő:

Drága Topáz drágakő

Ez a drágakő nagyon elérhető Brazíliában. Kristálysárga színben kapható, széles körben használják értékes ékszerek készítéséhez. Kemény drágakő, vonzó és értékes, mint más ember által készített értékes topáz drágakő. Nemességet, szellemiséget, nagylelkűséget és erőt szimbolizál.

3. Természetes kék Topaz drágakő:

Természetes kék Topáz drágakő

A kék topáz drágakövek nem igazi drágakövek. Ezeket egy kémiai folyamat után származtatják, amellyel csodálatos színt kapnak. Ezért olcsók is. A különféle kék színű árnyalatok égszínkék, Sierra kék, elektromos kék, világoskék, londoni kék stb. A fényes és széles körben elérhető kék kő a nyugalmat, a békét, a harmóniát és a pihenést szimbolizálja.

4. Fehér Topaz drágakő:

Fehér Topáz drágakő

Más néven gleccser topáz, összetéveszthet egy gyémánttal. Átlátszó és világos. Jekatyerinburgban nagyon kapható, és a rendelkezésre álló legtisztább kő. A gleccserkővel készült ékszerek egyedi és lenyűgöző megjelenést kölcsönöznek. Az ezüst drágakő a tisztaságot, az igazságot, a pozitív energiát és a spiritualitást szimbolizálja.

5. Füstös Topaz drágakő:

Füstös Topáz Drágakő

Füstös kvarcnak is nevezik, és széles körben elérhető különböző helyeken. A narancssárga és sárga színű füstös topáz drágakövek nem valódiak, de összezavarhatnak, ha a tényleges topázkövekkel tartják. Nagyon kopottak, hogy elkerüljék vagy eltávolítsák a negatív hatásokat vagy energiákat. A füstös kő szerencsét, jólétet és gazdagságot hoz szeretteinek ajándékozva.

6. Misztikus Topaz drágakő:

Misztikus Topáz Drágakő

Az összes topáz típus közül a misztikus topáz hasonló a tiszta topázhoz. Ez a Mérleg, a Rák és a Vízöntő állatövi köve. Úgy tartják, hogy a misztikus topázt a bőr közelében kell viselni, mivel ez biztosítja a gyógyító erőt. Jóságot, empátiát és együttérzést szimbolizál. Nagyon tehetséges azoknak, akik szenvedélyesen szeretnének valamit elérni.

7. Azotikus Topaz:

Azotikus Topáz

A színes szivárvány drágakő hosszú évek óta fontos. Többféle mintában és kivitelben kapható. Könnyen összetéveszthető a misztikus topázzal, mivel nagyon hasonló hozzá. Az igazi barátságot, tisztaságot, boldogságot és reményt szimbolizálja. Királyi pillantást ad, ha különböző ékszertervekkel tűzdelték.

8. Topáz lila drágakő:

Topáz lila drágakő

A lila topáz drágakő általánosan megtalálható drágakő, amely világszerte elérhető. Fontos kő a döntések meghozatalában. Tehetséggel szerencsét, gazdagságot és ima energiát hoz a befogadónak. A védelmet is szimbolizálja, mivel megállítja az embert vonzó negatív energiát.

9. Citrin Topaz vagy Barna Topáz lányoknak:

Citrin Topáz vagy Barna Topáz Lányoknak

A citrin topáz drágakövek három színben találhatók. Az egyik arany árnyalatú, halványsárga és mély narancssárga. Ez a kő értékesnek és szerencsésnek mondható a novemberi lányok számára. Széles körben használják a hölgyek ékszereinek tervezéséhez. A citrin a szerelmet, a barátságot, a tisztaságot és a nőiességet szimbolizálja.

A topáz drágakövek divatosak és meglehetősen divatosak. Különböző színárnyalataik vonzóbbá és vonzóbbá teszik őket. Az ékszerekhez leginkább használt topáz a kék topáz.