9 legjobb történelmi smaragd drágakő és jelentősége

Amint azt a hindu mitológia is jelzi, a smaragd szó a szanszkrit marakata szóból származik, ami a növekvő dolgok zöldjét jelenti. Panna néven is ismert. Ezeket a drágaköveket a harmadik legszebb és leggyakoribb drágakőnek tekintik. A smaragdokat, mint minden árnyalatú drágakövet, négy alapvető paraméterrel értékelik: a négy Cs szín, tisztaság, vágás és karát súly.

A higany bolygó nagyon áldott köve, és a remény szimbólumának tekintették. Ennek a kőnek az ereje hatékonyabb a tavaszi szezonban, és jó egészséget, gazdagságot és boldogságot biztosít. A sárga-zöldtől a kék-zöldig terjedő színekben fordul elő, és az alapszín szükségszerűen zöld. Hagyományos drágakőnek számít a májusban született emberek, valamint a Bika, Ikrek és néha rákos csillagjegyekkel rendelkező emberek számára.

A smaragdkő típusai és jelentése:

Íme egy lista a 9 legjobban ragyogó smaragd drágakőről, különböző színekben a gyűrűk használatához Indiában.

1. Kréta smaragd kő:

Kréta smaragd kő

Ez a világ legjobb kolumbiai smaragdja, amelynek súlya 37,82 karát. Minőségéről és színéről ismert. Ezeket a zöld ékszereket őslakos népcsoportok használták legalább 1000 évig, mielőtt a spanyol hódítók beléptek a XVI..

2. Devon herceg, Shire smaragd:

Devon hercege, Shire smaragd

A Duke of Duke Shire smaragd drágakő egy kiemelkedő, vágatlan drágakő, amelyet a Muzo Santa Fe de Bogota, Columbia bányában találtak, súlya 1383,95 karát. Hatszögletű kristályból készült, és nagy átlátszósággal rendelkezik, ami kivételes más smaragd drágakövekhez képest.

3. Gachala smaragd:

Gachala Smaragd

Ez a legszebb smaragd drágakő, amelyet annak a helynek a tiszteletére neveztek el, ahol megtalálható, azaz Gachala. Ez a világ leghíresebb és legértékesebb smaragdja, amely a kolumbiai Vega De San Juan bányájában található. A kristály színe tiszta mélyzöld, és átlátszatlannak tűnik, súlya 838 karát. A legtöbb ilyen kövek átlátszóságáról és ragyogásáról ismertek.

4. Mogul Mughal Smaragd:

Mogul mogul smaragd

Ez a legnagyobb gravírozott téglalap alakú smaragd a világon, súlya 217,80 karát. Ez a kulturális, irodalmi és művészeti eredmények szimbóluma, amelyet India a mogul időszakban ért el. Ez egy sötétzöld színű smaragd, amelyet eredetileg Kolumbiában találtak.

5. Patricia Emerald:

Patricia Smaragd

A Patricia smaragd nevét a bányatulajdonos lányáról kapta. Ez az egyik legnagyobb drágakő minőségű drágakő, amelynek súlya 632 karát. Ez egy kiváló színű drágakő, mély zöld és kék árnyalatokkal. Alakja miatt egyedülálló, azaz kéthatszögletű és kissé megnyúlt, mint más kristályok.

6. Bahia Smaragd:

Bahia Smaragd

A Bahia smaragd a bolygó egyik legnagyobb kellemetlen smaragd köve, amelyet egy braziliai Bahia -i bányából fedeztek fel. Ez egy nagy szikladarab, amely körülbelül kilenc drágakőből áll. Azt mondják, hogy ez a legnagyobb smaragd a kilenc drágakő között.

7. Szintetikus smaragd:

Szintetikus smaragd

Különböző összetételük és szerkezetük miatt gyakran laboratóriumban létrehozott smaragdként ismerik őket, de csak akkor jön létre, ha Chatham az 1930 -as években elkezdte gyártani. Ha összehasonlítjuk ezt a smaragdot a természetes smaragdokkal, akkor tisztaságuk és szerkezetük miatt a legjobbnak bizonyulnak. Az emberek szívesebben vásárolják ezt a követ a megjelenése és az alacsonyabb költségek miatt.

8. Vörös smaragd:

Vörös smaragd

Ezek a smaragd drágakövek, más néven Red Beryl vagy Bixbite. Ez a legritkább drágakő az összes berill drágakő között. Becslések szerint körülbelül 9000 rubel van. Jelenleg csak egy helyen található a világon, az USA -ban, a Wah Wah -hegységben.

9. Afrikai smaragd drágakő:

Afrikai smaragd drágakő

Mivel a kolumbiai smaragd termelési üteme csökkent a ritka megjelenés és a hatalmas árak miatt, az afrikai smaragd a napfénybe került. Világos zöld színe finomabbá és barátságosabbá teszi a nők körében. Az afrikai smaragd kékes-zöld színárnyalattal rendelkezik, amely a mélységtől és az intenzitástól függően változik. Az olajozás célja a drágakő megjelenésének javítása. Az olaj színtelen olaj vagy gyanta.

A smaragd drágaköveket szent kőnek tekintik, mivel az enyém helyétől függően különböző fényben és színben kaphatók. A smaragd drágaköveknek számos előnye van, amelyek megfelelnek a beszédnek, a memóriának, a bölcsességnek, a rövid utazásnak és az erőnek. Ezek a drágakövek a szeretet és a nagylelkűség szimbólumai.

Szerezd meg ezt a Pannát vagy zöld drágakövet! Viseljen és oldja meg az élet problémáit! Légy zöld és szerezd meg a zöld boldogságot.