8 láz típus Indiában – tudnia kell a nevüket és okait

A láz olyan betegség, amelynek következtében a testhőmérséklet a normál testhőmérséklet 97,6 deh Fahrenheit-fok fölé emelkedik, és 99,6 fokra emelkedik. A láz egyéb terminológiái a láz vagy a hipertermia (erőteljes testmozgás miatt a ht éghajlat alatt). Az ayurvédikus terminológia szerint a lázat Jwara -nak hívják. A láz alatt a testhőmérséklet funkciója van, és az agyközpontban a hipotalamuszos termosz szabályozás változása látható.

Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia szerint azt mondják, hogy a 4 hónaposnál fiatalabb csecsemőknél a végbél hőmérséklete 100,4 Fahrenheit -re emelkedik, majd azonnali konzultáció szükséges az orvossal.

A láz típusai Indiában ismernie kell a nevét és okait

Etiológia:

A láz az interleukin első és második felszabadulását okozza, és egy másik tényezőt, mint a fehérvérsejtekből származó tumor nekrózis faktor.

A lázmérés helye:

 • Axilláris rész.
 • Szájüreg.
 • Fülük dobhártyája.
 • Rektális módszer.

A láz okai:

 • Gyulladásos reakció vírusos vagy bakteriális fertőzések miatt.
 • Egy gyógyszer mellékhatása.
 • Védőoltások.
 • Tüdőfertőzés.
 • Rák.
 • Hyperthyreosis.
 • Gyógyszerek.
 • Rheumatoid arthritis és olyan autoimmun betegség, amely nem reagál a forgein antigén-antitest reakcióra.

Ezek az okok sokféle lázhoz vezetnek, amelyek vérvizsgálattal, vizeletvizsgálattal vagy szkenneléssel kimutathatók. Ismeretlen okok lázhoz is vezethetnek.

Különböző láz típusok Indiában:

Íme néhány a láz típusából, amelyekről tudomást szereztek:

1. Időszakos láz:

Amikor a testhőmérséklet 37 Celsius -fokra emelkedik, és éjszaka a testhőmérséklet emelkedik, amelyet szakaszos láznak neveznek. Ezt a láztípust klasszikusan parazita vagy bakteriális fertőzés során észlelik. Malária, szeptikémia és néhány más típus klasszikus példa. az időszakos láz típusai

 • Quotidian -láz: 24 órás időszak a plazmodium falciparum miatt
 • Terciánus láz: A láz 48 órában jelentkezik a Plasmodium vivax parazita miatt
 • Negyed láz: Láz fordul elő 72 óra alatt a Plasmodium malária miatt

2. Folyamatos láz:

Ha a testhőmérséklet a nap folyamán megemelkedik, a hőmérséklet csak egy fokkal magasabb, mint a normál testhőmérséklet, amelyet a baktérium által okozott tífuszos láz során észleltek. Salmonella -tífusz, Lobar -tüdőgyulladás, meningitis, skarlát.

a láz típusai

3. Remit sátor láz:

Napközben a testhőmérséklet megmarad, éjszaka pedig a hőmérséklet több mint egy Fahrenheit -fokban különbözik a normálistól. A hatástalan endocarditis és kevés bakteriális fertőzés, mint például a Brucellos, csak néhány példa.

4. Pel Ebstein láz:

Ez egyfajta láz, amelyet a Hodgkin -limfóma okoz, ez az az állapot, amikor az Ebstein Barr -vírus a fehérvérsejteket érinti, ami limfóma kialakulásához és a nyirokcsomók megnagyobbodásához vezet..

5. Neutropeniás láz (lázas neutropenia):

Általában immunhiányos emberek körében érinti, például kemoterápiás kezelésen, dialízisen vagy szervi transzplantáción átesett betegek körében. A nekrofíliás betegek száma lényegesen kevesebb, hogy harcoljanak a hamisítás ellen olyan testekben, amelyek bakteriális vagy vírusos fertőzéshez vezethetnek, ami lázat okozhat.

típusú láz

6. Reumás láz:

Ezt a streptococcus baktériumok okozzák, amelyek torokfertőzést okoznak, és ha nem kezelik, fájdalmas lázhoz vezet. A streptococcus torokfertőzés fehér foltot képez a mandulákon, a nyelven és a fejfájás gyulladásában. Ha ezt a fertőzést diagnosztizálják, feltétlenül antibiotikumokkal kell kezdeni.

7. Hirtelen magas láz:

Ha valaki azt hiszi, hogy normális, de hirtelen hőmérséklet -emelkedés következik be, és fáradtságot, fáradtságot, testfájdalmat okoz, amelyek a láz klasszikus tünetei. A hirtelen lázat okozó betegség a Dengue -láz.

8. Magas láz:

Ezt a fajta betegséget nagyon fertőző vírus vagy immunhiányos beteg okozza, aki könnyen fertőződhet a vírussal. A magas láz egyik legjobb példája a kanyaró.

Sokféle kanapé láz létezik, amelyek súlyosságára oszthatók, és enyhe láz, amely egy vagy két napig fennáll a hideg miatt, kezelhető vény nélkül kapható gyógyszerekkel, valamint otthoni gyógymódokkal, például mézzel forró vízzel. De a tartós és magas láznak azonnal orvoshoz kell vinni és kezelni kell.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80