A hideg idő 9 legjobb hatása

Havas esés, hóval borított fák, szelek! Hát nem néz ki gyönyörűen? Mindez gyönyörű téli képet alkot. Ha szereted a hideg időjárást, akkor nagyon fontos, hogy tudd a hideg időjárás egészségre gyakorolt ​​káros hatásait. A hideg időjárás ráadásul nem túl kellemes fenyegetést is hordozhat magában. A hideg hőmérséklet egy és minden ember számára veszélyt jelenthet a betegségekre és a sérülésekre, azonban elsősorban a fogékony populációk fiatalok, a krónikus betegek és az idősebb felnőttek. Így ebben a cikkben megvizsgáltam a hideg időjárás legmagasabb kockázatainak listáját, hogy figyelmeztessük családját.

a hideg időjárás hatásai

A hideg idő 9 legjobb hatása:

1. Frostnip:

A fagyos hideg sérülésének legenyhébb típusa. Ez akkor fordul elő, amikor a füllebenyek, az orcák, az orr, az ujjak, különben a lábujjak meztelenek a hidegre, valamint a bőr hideg rétege. A túlzott terület membránja fehéredik, és zsibbadhat. A bőr felső rétege szilárdnak tűnik, de a mélyebb szövetek még mindig normálisnak (lágynak) tűnnek.

2. Szívrohamok:

Tudnia kell, hogy a szívrohamok gyakoribbak télen. Ennek az az oka lehet, hogy a hideg pattanások növelik a vérnyomást, és több kárt okoznak a szívben. Ezenkívül a szívednek keményebben kell dolgoznia, hogy megőrizze a test melegét, amíg hideg van. A hideg időjárás csökkenti a szív vérellátását, míg az alkalmazás növeli a keresletet. Ez a különbség a kínálat és a kereslet között szintén mellkasi fájdalmakat okozhat.

3. Trenchfoot:

Ezt úgy határozzák meg, mint „nedves hideg betegség”, amely a nedves, egyébként nedves környezetben a fagyáspont felett körülbelül 10 ° C -ra (50 ° F) terjedő hosszabb tapasztalatból származik. A hőmérséklettől függően a tünetek kezdete néhány órától több napig terjedhet, de az átlag 3 nap. A Trenchfoot különösen alacsony hőmérsékleten fordulhat elő, míg a merülő láb különösen magas hőmérsékleten és hosszabb expozíciós idő esetén fordul elő.

4. Asztma:

Ez egy további feltétel, amely télen súlyosbodhat. Lélegezzen hidegen; a száraz téli levegő hörgőgörcsöket válthat ki – a légutak összehúzódását a tüdőben.

5. Hypotermia:

A hipotermia akkor fordul elő, amikor a testhőmérséklet 35 ° C -ra csökken, különben a kevesebb plusz halálos lehet, ha nem észlelik gyorsan és nem megfelelően kezelik. Abban az állapotban, ha fedezi a hipotermiát; először hidegtől, borzongástól szenved, és nyilvánosan visszahúzódónak tűnik.

6. Borzongás:

Ez egy reflex izommozgás, amelynek célja a hő előállítása. Erős akaraton keresztül abbahagyhatja az akciót, de nem sokáig. Az intenzív borzongás akár ötszörösére növelheti a hőtermelést.

7. Fagyás:

Ez gyakori sérülés, amelyet a túlzott hideggel való érintkezés okoz, különben a rendkívül hideg tárgyak (különösen a fémből készült tárgyak). Fagyás akkor fordul elő, ha a szövet hőmérséklete a fagypont alá esik (0 ° C/32 ° F), ellenkező esetben, ha a véráramlás akadályozott. Képes tartósan megsebesíteni a testszöveteket, valamint súlyos esetek vezethetnek az amputációhoz. A fagyás érzésvesztést és színt okozhat az érintett területeken, például az orr, az arc, a fül, az áll, az ujjak vagy a lábujjak.

8. Megfázás influenzával:

Ne feledje, hogy a hideg hőmérséklet valóban megfázáshoz vezethet, ha korlátozza a fertőzés elleni fehérvérsejtek felszabadulását az orrjáraton belül, bárhol a megfázásos vírusok többsége gyakran behatol a szervezetbe. Továbbá a tanulmány azt mutatja, hogy az influenza vírus extra stabil, és tovább marad a levegőben, míg a levegő hideg és száraz.

9. Chilblains:

Ezek azok a kíméletes hidegsérülések, amelyeket a fagyás (0 ° C vagy 32 ° F) túllépéstől a magas hőmérsékletig (16 ° C) (vagy 60 ° F) terjedő, több órás, ismételt expozíció okoz. A túlzott bőrterületen vörösség, duzzanat, bizsergés és fájdalom jelentkezik.

Kép forrása: 1