A legjobb 9 egészséges szokás, hogy tovább élj

Otthoni gyógymódok az ősz haj egészséges életmódjához

Az egészséges szokások listája:

1. Szánjon időt a gyakorlásra:

Lehet, hogy te vagy a legforgalmasabb ember a Földön, de mégis szánj időt a napi testmozgásra, legalább 30-40 percre. Sétáljon egyet a blokk körül vagy kocogjon. Ha nem tud időt szakítani egy strukturált gyakorlatra, próbálja meg valamilyen formában növelni fizikai aktivitását. Menjen lépcsőn, amikor csak tud mozgólépcső és lift helyett. Munka közben tartson szünetet 1 óránként, és sétáljon egyet a munkahelyén.

2. Soha ne hagyja ki az étkezést:

Még akkor is, ha diétázik, nem egészséges gyakorlat, ha kihagy egy étkezést, ehelyett három kisebb étkezés helyett kisebb adagokra osztva könnyebb ételeket fogyaszthat. Ezáltal egész nap aktív marad az anyagcseréd, és hajlamos vagy feltöltődni napközben mentálisan és fizikailag is. Az emberek reggeliznek, arányosan adagolva szénhidrátot, fehérjét és kevés zsírt, kevésbé valószínű, hogy elhíznak és cukorbetegek lesznek a későbbi életükben.

3. Aludj eleget:

Ahelyett, hogy minden este késő esti tévéműsorokat nézne, kapaszkodjon aludni, mivel szervezetének minden este 6-8 óra zavartalan alvásra van szüksége ahhoz, hogy helyrehozza az egész nap okozott károkat. Határozzon meg időt az ágyba vonulásra, hogy megszokja a testét. Tartson legalább két órás szünetet a vacsora és az alvás között. Ha meleg tejet fogyaszt lefekvés előtt, mivel tejben van egy triptofán nevű anyag, amely alvást indukál.

4. Brush And Floss Daily:

A világ minden táján végzett vizsgálatok azon a véleményen vannak, hogy az ínygyulladásban és a fogágygyulladásban szenvedők nagyobb valószínűséggel szenvednek szívbetegségektől az artériák szűkülete miatt. Így legyen szokásuk, hogy naponta kétszer fogmosunk, és naponta egyszer fogselymet használunk. Szintén menjen professzionális fogtisztításra 6 havonta 1 évente.

5. Maradj pozitív:

Maradjon együtt azokkal az emberekkel, akik pozitívan gondolkodnak, mert az Ön által megtartott társaság sokat tükröz gondolataiban és tetteiben. Azok, akik természetükből adódóan pozitívak és elfogadóak, egészségesebbek, mint azok, akik negatív érzéseket hordoznak, és társaságot tartanak olyan emberekkel, akik mindig panaszkodnak és morognak egy -egy dolog miatt. Gyakorolja a meditációt lefekvés előtt, hogy megnyugtassa az elmét, és hálás legyen minden jóért, ami a nap folyamán történt.

6. Maradjon hidratált:

Igyon naponta 8-10 pohár vizet. Ezenkívül kortyoljon zöld teát fél óra étkezés után. Ezáltal frissnek és hidratáltnak érzi magát, és gondoskodik arról is, hogy ne rágcsáljon felesleges harapnivalókat, mivel a víz teltebbnek érzi magát.

7. Gyümölcsök és zöldségek:

Egyél sok friss, szezonális gyümölcsöt és zöldséget, mivel ezek jó rost-, vitamin-, esszenciális ásványi anyagforrások, és sok antioxidánst tartalmaznak. Mindezek együtt dolgoznak, hogy segítsenek fenntartani az egészséges testet. Az egészséges testben egészséges elme lakozik, ne feledje.

8. Munch néhány dió minden nap:

Egyél egy marék mogyorót, beleértve a mandulát és a diót is, mivel ezek gazdagok omega -3 zsírsavakban, amelyek kardióvédő jellegűek, és segítenek növelni a rossz koleszterin szintjét a szervezetben és csökkentik az LDL szintjét & VLDL, amelyek károsak a szívedre.

9. Hagyja abba a rossz szokásokat:

Köztudott, hogy a dohányzás, az ivás és a kábítószerek káros hatással lehetnek az egészségre, mert veszélyeztetik a tüdőt, a májat és az agyat..

Kép forrása: 1