Az alvás szabályozása

Csalódott vagy az alvásod miatt? Természetesen a túl kicsi alvás nem jó neked, de a túl sok alvás sok problémát is okozhat! Az alvás az eszméletvesztés normális állapota, amelyet a legtöbb állat és az ember is elszenved, amikor figyelmes önkéntes testmenetük valóban lecsapódik. Lehetőség van arra, hogy a fizikai test felújítsa önmagát az idegrendszer és az izomrendszer miatt.

Az alvás vezérlése

Sok lakosság számára az extrém álmosság valóban a napi munka, a szabadidős tevékenységek és a gyermekgondozás módszere. Ezt hipersomniának, ismételt álmosságnak ismerik el, ami miatt az emberek gyakran, még mindig munka közben szundikálni akarnak.

Tippek az alvás szabályozásához:

1. Változtasd meg az életmódodat:

a) hagyja abba a dohányzást:

A nikotin tonizáló hatású, így megakadályozza, hogy lelassuljon az alvás.

b) Csatlakozás alvási ütemtervhez:

Az alvási ütemterv betartása akklimatizálódik a testedhez egy alvás-ébrenléti ciklushoz, és segít az egészségesebb alvásban.

c) Cserélje ki a régi matracot:

Ha a matrac régi (több mint 6-7 év), akkor ideje cserélni egy újabbra.

d) Hő:

A hálószobában az ideális hőmérséklet körülbelül 21 ° C vagy 70 ° F.

e) Az elektronika kikapcsolása:

A hálószobában nem lehet hamis fény. Ennek ellenére a kis LED -es lámpák zavarhatják az alvást. Ezenkívül kerülje el az erős fényt 1-2 órával lefekvés előtt (mint a TV).

f) Vacsora:

Várjon legalább 3 órával később, mint a vacsora elfogyasztása, mielőtt lefeküdne.

2. Kapjon elegendő éjszakai alvást:

Ez tisztán hangozhat; azonban sokan adunk módot egy óra borotválkozásra, különben kettőt az alvásunkból a napfelkeltében, különben éjszaka, hogy más dolgokat tegyünk. Szinte minden felnőttnek 7-9 órára van szüksége éjszaka, ráadásul a tinédzsereknek gyakran teljes 9 órára van szükségük. Minden este zárjon ki 8 vagy 9 órát az alváshoz.

3. Gyakorlat:

Folyamatos véráramlással tarthatja a testét, és egészségesebbé teheti alvási szokásait. Ha a munkája nem engedi meg, hogy valamilyen fizikai tevékenységet végezzen, próbáljon kocogni, különben jógázni vacsora előtt. Ennek ellenére ne edzjen lefekvés előtt, különben megnehezíti az alvást.

4. Készítsen alvó felvételt:

Az alvási szokások rögzítése, valamint azok a viselkedések, amelyeket az alvás megkezdése előtt folytatott, segít meghatározni a jó vagy rossz éjszakai alvás kiváltó okát. Ezenkívül megfigyelheti az éberségi szintje közötti kapcsolatot egész nap, valamint az éjszakai alvás mennyiségét.

5. Légy egészséges:

A szervezetben található vitaminok és tápanyagok pótlásával fizikailag is jó úton haladhat. Nyeljen le nagy mennyiségű vizet, mivel a kiszáradás túlfáradtá teheti Önt, és nehezebben ébredhet fel a napfelkeltében.

6. Tartsa távol a figyelemelterelést az ágyból:

Használja az ágyat alváshoz. Nem szabad tanulni, TV -t nézni, videojátékokat játszani, vagy laptopot használni az ágyban. ” Kerülje az intenzív vitákat az ágyban is. Lehet, hogy álmatlanul távoznak.

7. Ébredj fel és végezz valamit:

Ha egyszer befejezte a rutinját, mozogjon. Sétáljon dolgozni, különben, ha vezet, parkoljon egy kicsit, és lépjen fel a lépcsőn. Hétvégén sétálhat vagy porszívózhat. Bármit is tapasztalsz, a vér mozog. Lehetővé teszi az alvás által hagyott mentális pókháló tisztítását, valamint az éberségbe való beilleszkedést.

9. Ellenőrizze orvosával, hogy elengedhetetlen -e:

Alvási problémáinak fiziológiai alapja lehet, amelyet az orvos diagnosztizálhat és kezelhet. (Ne feledje azonban, hogy bizonyos mennyiségű alvásgátló gyógyszer kontraproduktív mellékhatásokat okozhat.