Hogyan lehet elkerülni a székrekedést

A székrekedés az egyik leggyakoribb probléma, amelyre sokan panaszkodnak. Egyszerűen fogalmazva: a szervezet képtelen a bél kiválasztására, és ez fájdalmas görcsökhöz vezet a hasban, sok kellemetlenséggel együtt. Bár a székrekedés nem komoly probléma, ennek az állapotnak az elhúzódó problémái akadályozhatják a napi rutinot és az életmódot. A székrekedés kezelése helyett azonban mindig jobb megoldás elkerülni azt az egészséges élethez kapcsolódó tippekkel és javaslatokkal. Ez az útmutató tökéletesen ismeri a legjobb módszereket a székrekedés krízisének elkerülésére és távol tartására. Nézze meg őket, és rendszeresen kövesse az eredményeket.

Hogyan lehet elkerülni a székrekedést

Fogyassz rostban gazdag ételeket:

A rost az egyik legjobb módja annak, hogy megtisztítsa a gyomrot a hulladéktól, valamint szabályozza a bélmozgást, hogy elkerülje a székrekedést. Ha a csúcsminőségű rostos ételeket az étrendbe beveszi, ez a cél könnyen elérhető. Az aszalt szilva, a körte, a sárgarépa, a brokkoli, a bab, az őszibarack, a füge és a teljes kiőrlésű gabonák az ideális ételek. Az innen származó 2-3 étel kombinációja segít a megfelelő módon.

Tartalmazza a lenmagot az étrendben:

A lenmag az egyik legjobb módszer a székrekedés elkerülésére. Ezt a magot poríthatja és tárolhatja. Minden nap szórja őket az ételek és a saláták tetejére. Nem csak a bélrendszer szabályozásában segít, hanem biztosítja, hogy megfelelő mennyiségű omega -zsírsavat juttasson a szervezetbe.

Legyen sok víz és egészséges folyadék:

A székrekedés megelőzésének másik hatékony módja a megfelelő mennyiségű víz minden nap. Körülbelül 10 pohár sima és szűrt víz előnyös. Mindezek mellett mindig tartalmazhat egészséges folyadékokat, például friss gyümölcsleveket és gyógyteát. Ez biztosítja, hogy a test jól hidratált és megfelelő mozgások történjenek a bélben. Ömleszteni fogja a székletet, és lágyabbá teszi, hogy könnyen eltűnjön.

A testmozgás jelentős:

A testmozgás segít fenntartani a szervezet működését, és emésztőrendszerét is megfelelő formában tartja. Ha naponta körülbelül 30 perc gyakorlást végez, akkor valójában a székrekedést tarthatja távol, és sok más előnnyel együtt. Valami olyan egyszerű, mint a gyaloglás is csodákra képes. Próbálja ki maga is, hogy lássa az előnyét! Mi több? Ez is segít fenntartani a testsúlyt.

Legyen jó WC -szokása:

Az első dolog az, hogy jó időt töltsünk a WC -ben, és legyünk türelmesek a széklet átadására. Hagyja a testet valamikor kiválasztódni. Ezenkívül soha ne hagyja figyelmen kívül a természet hívását. Ha figyelmen kívül hagyja a székletürítés vágyait, csak székrekedést okozhat. A legjobb idők, amikor székletet adhat, körülbelül 30 perccel az étkezés után vagy kora reggel.

Kerülje a koffeint:

A koffeintartalmú italok csak megnehezítik a széklet átadását. Ez magában foglalja a teát és a kávét is. Ettől eltekintve tartózkodjon a szénsavas és szénsavas italoktól, amelyek súlyosbítják a székrekedés állapotát. Az alkohol egy másik ital, amelyet távol kell tartani, ha nem akarnak székrekedést érezni.

Kerülje a gyógyszereket:

Vannak bizonyos gyógyszerek, különösen az antibiotikumok, amelyek székrekedéshez vezetnek mellékhatásként. Abban az esetben, ha teljesen el akarja kerülni az érzéseket, a legjobb, ha abbahagyja az ilyen gyógyszereket, és helyettesítőket keres. Ez az egyik legjobb módszer a székrekedés elkerülésére. Mielőtt ezt megtenné, feltétlenül konzultáljon orvosával.