Hogyan tartsuk szemünket egészséges és szép?

Látási problémája van? Szeretnéd megőrizni a szemed egészségét? Ne aggódj! Azért vagyunk itt, hogy segítsünk. A szem nem más, mint a lelked tükre. A szemek fontos szerepet játszanak életünkben, mint ablakok a világ felé. A legtöbb ember nem fordít nagy figyelmet a látás értékes ajándékára. Nagyon fontos, hogy minden ember megőrizze szeme egészségét. Így ma ebben a cikkben néhány tippet mondunk a szeme egészségének megőrzése érdekében.

hogyan lehet megőrizni a szem egészséges állapotát

A legjobb tippek a szemek egészségének megőrzéséhez:

Most az alábbiakban említettünk néhány tippet, amelyek nagyon hasznosak a szemed számára, mivel megőrzik egészségüket. Ezek a következők;

1. Használjon védőszemüveget:

Sok szemsérülés elkerülhető csak védőszemüveg, szemvédő vagy sporttechnika használatával. A bizonytalanság az érdeklődési körében vagy a munkaállomáson növeli a szemkárosodás valószínűségét. Egyes sportágak, például a jégkorong, a lacrosse, a racquetball, szintén károsítják a szemet.

2. Nyugtassa meg a szemét:

Bizonytalanság, amint sok időt szán a számítógépre, vagy egyetlen dologra összpontosít, ekkor figyelmen kívül hagyja a pislogást, és a szeme kimerülhet. Próbálja ki a 20-20-20 törvényt, és ehhez 20 percenként el kell tekintenie 20 láb távolságra, szemben a céljával, 20 másodpercre. Ily módon a szemek ellazulnak és előnyöket kapnak, hogy fenntartsák a megfelelő nedvességet, és csökkentsék a szemnyomást.

3. Hagyja el a dohányzást:

A dohányzás miatt számos betegség fordul elő, mint például a látóideg károsodása, a makula degeneráció és a szürkehályog. Ezért, ha egészségesen akarja tartani a szemét, akkor nagyon fontos, hogy kerülje a dohányzást.

4. A szemvizsgálat kötelező:

Erősen ajánlott évente egyszer szemvizsgálatot végezni, mert a vizualizáció olyan fokozatosan romolhat, hogy ezt nem tudja azonosítani. Számos szembetegség, például a cukorbetegség, a korral járó makuladegeneráció és a glaukóma, nem biztos, hogy biztosítja a tüneteket. A kitágult szemvizsgálat fontos szerepet játszik a szem nehézségeinek elkapásában.

5. Egyél a szem egészségéért:

Rendszeres étrendje olyan tápanyagokat tartalmaz, mint a lutein, az omega-3 zsírsavak, a cink, az E- és a C-vitamin, amelyek nagyon segítenek megelőzni a szemét az életkorral összefüggő látási nehézségektől. Ezért fogyasszon zöld zöldségeket, például spenótot, gallért, kelkáposztát és olajos halakat, például tonhalat, lazacot, tojást, babot, diót, valamint extra nem húsfehérje alapokat, valamint narancsot, citrusféléket vagy folyadékot, sárgarépát, őszibarackot, paradicsomot, papaya, fokhagyma, pulyka, mangó, csirke, joghurt és napraforgómag.

6. Tartsa egészséges súlyát:

A megfelelő arányú élelmiszerek fogyasztása elősegíti az erős súly megtartását, ami kevésbé valószínű, hogy elkapja az elhízással kapcsolatos betegségeket, például a 2-es típusú cukorbetegséget. A súlyosság növeli a cukorbetegség kockázatát, valamint olyan további körülményeket, amelyek zavarhatják a szemét.

7. Ne nézzen tovább a számítógép képernyőjén:

Az egész napos számítógépes nézés homályos látásért, szemszárazságért, szemfáradtságért, vállfájdalomért, fejfájásért, a hát és a nyakért felelős. Helyezze a számítógépet olyan modellbe, amelynek célja, hogy a szeme egyenlő legyen a monitor legfelső részével. Ha szükséges, használjon tükröződésmentes monitort.

8. Védelem a napsugarak ellen:

Az UV- vagy ultraibolya sugarak károsíthatják a szemet, valamint makuladegenerációhoz, asztigmatizmushoz és szürkehályoghoz vezethetnek. Ezért nagyon fontos, hogy pontosan olyan napszemüveget viseljen, amely elősegíti a szem védelmét az UV -sugarak ellen. Válasszon olyan napszemüveget, amely 99–100 % -ban blokkolja az UVB és UVA sugarakat. A körbefogható lencsék védik a szemedet oldalról. A polarizált lencsék vezetés közben csökkentik a tükröződést.