9 legjobb köhögés elleni szirup márka Indiában természetes összetevőkkel!

A folyamatos köhögés frusztrációt okoz? Csiklandozást és irritációt érez a torkában, ami megfosztja az alvástól? Ne aggódj! Számos vény nélkül kapható köhögés elleni szirup létezik a piacon, amelyek átmenetileg enyhíthetnek a tartós köhögés és viszketés érzésén. Megnyugtatják a torkát, és ismét jobban érzik magukat!

A legjobb köhögés elleni szirupok Indiában

Persze felmerülhet benned kérdés! Annyi köhögés elleni szirup van a piacon, honnan tudhatom, hogy melyik nekem való? A válasz attól függ, hogy milyen típusú köhögésed van! Igaz, hogy nem minden köhögés elleni szirup illik mindenkinek. Most jobban megértsük a köhögés okait és típusait, hogy eldöntsük a megfelelő terméket.

Mi okozza a köhögést?

A köhögés a test természetes reakciója, amely erőteljesen eltávolítja a torkából az idegen részecskéket vagy irritáló anyagokat. Néha a köhögés átmeneti lehet, a felső légúti fertőzés miatt, és általában néhány naptól egy hétig tart. Ezt akut köhögésnek nevezik. Ha a köhögés súlyos, és több mint két -három hétig tart, az „krónikus köhögésre” utalhat, ami sokkal súlyosabb állapot (1)

Most nézzük meg a köhögést kiváltó fő tényezőket:

 • Allergiás reakciók irritáló szerekre, mint a por, pollen stb.
 • Influenza (influenza)
 • Asztma
 • Hörghurut
 • Gastroesophagealis reflux betegség (GERD)
 • Torokfertőzések
 • Sinusitis
 • COPD
 • Lenyelési nehézségek
 • Tuberkulózis
 • Tüdőrák
 • Új koronavírus (COVID 19) (2)

A köhögés típusai:

A köhögés megértésének legegyszerűbb módja a nedves vagy száraz besorolás.

 1. A nedves köhögés tele van nyálkával, és általában megfázás, influenza, tüdőgyulladás stb. Során jelentkezik. Ez egy módja annak, hogy megszabaduljon a nyálkahártyától a légzőrendszerből, és a személy tapadási érzést, nedvességet tapasztal a torok hátsó részén..
 2. A száraz köhögés nem hoz ki nyálkát, és száraz, csiklandozó érzést hagy a torkában. Általában allergiák, farok, asztma stb. Okozta gyulladás okozza a traktusban.

A köhögés típusától függően választhat egy megfelelő nedves köhögés elleni szirupot vagy egy száraz köhögés elleni szirupot, amelyet az adott probléma kezelésére készítettek..

9 legjobban értékelt köhögés elleni szirup felnőtteknek és gyermekeknek Indiában, 2021:

Nézzünk néhány népszerű ayurvédikus/gyógynövényes köhögésszirup márkát, amelyek általános használatra alkalmasak:

1. Dabur Honitus szirup:

Dabur Honitus köhögés elleni szirup

VÁSÁROLJ MOST

A Dabur Honitus gyógynövényes köhögés elleni gyógyszert a piacon az egyik leghatékonyabb köhögés elleni szirupnak tartják. Gyorsan enyhíti a bosszantó köhögést anélkül, hogy álmosságot okozna. Az ayurvédikus készítmény olyan összetevőket tartalmaz, mint Tulsi, Mulethi, Banaphsa, amelyek gyógyíthatják az akut köhögést és a torokirritációt. 100% -ban biztonságos és természetes gyógyszer.

 • Főbb összetevők: Méz, Mulethi, Sunthi, Banapsha, Tulsi stb.
 • Adagolás: Gyermekek: 1 teáskanál naponta 3-4 alkalommal, felnőttek: 2 teáskanál naponta 3-4 alkalommal.

2. Charak Pharma Kofol szirup:

Charak Pharma Kofol köhögés elleni szirup

VÁSÁROLJ MOST

A Charak Pharma Kofol egy ájurvédikus köhögésszirup nedves és száraz köhögésre egyaránt. Ez az egyedülálló gyógynövénykeverék gyulladáscsökkentő, köptető, allergiaellenes és mukolitikus szerként működik, hogy gyökerektől kezelje a problémát. A köhögés csillapítása mellett a szirup enyhíti a légzési problémákat és az allergiákat is. Ez egy nem álmos formula, amelyet felnőttek és gyermekek is használhatnak.

 • Főbb összetevők: Akkalkara, Kababchini, Mari, Sonth, Banafsha, Hapusha stb.
 • Adagolás: Felnőtt: 2-3 teáskanál, gyermekek: 1 teáskanál, csecsemők: 1/2 teáskanál

3. Dr. Vaidya Huff ‘N’ Kuff szirupja:

Dr. Vaidya Huff 'n' Kuff köhögés elleni szirupja

VÁSÁROLJ MOST

Dr. Vaidya Huff n Puff Ayurvédikus köhögésszirupja gyógynövényekből álló keverék a köhögés és a fertőzött torok kezelésére. Az Ayurveda Vata, Pittha elvei alapján van megfogalmazva. Az 5 fő összetevőt, például Brahmi Ghan, Ardusha Panchag Ghan, Tulsi, Kapur, Jyeshthimadhu Ghan felhasználásával a szirup segít kiegyensúlyozni ezeket a dósákat és javítja a tüdő állapotát. A köhögés kezelése mellett a termék az orr -allergiát, a hideget és az asztmát is megszünteti.

Főbb összetevők: Jyeshthimadhu Ghan, Ardusha Panchag Ghan, Brahmi Ghan, Tulsi Ghan, Kapur

Adagolás:

 • Felnőtteknek: 2 teáskanál – naponta háromszor
 • Gyermekek: 1 teáskanál – naponta háromszor
 • Csecsemőknek: ½ teáskanál – naponta háromszor

Óvintézkedések: Ez a szirup nem ajánlott cukorbetegeknek.

4. Hamdard Joshina gyógynövényes köhögés:

Hamdard Joshina gyógynövényes köhögés elleni szirup

VÁSÁROLJ MOST

A Hamdard Joshina egy Unani gyógyszer köhögés és megfázás ellen. Ez egy alkoholmentes formula, amely nem okoz mellékhatásokat, például álmosságot, letargiát stb. A 12 erős gyógynövényből készült szirup gyors enyhülést biztosít a torlódásoktól, az orrdugulástól és a tartós köhögéstől. Még a karcos, irritált torkot is megnyugtathatja, és véget vethet az állandó tüsszentésnek.

Főbb összetevők: Tulsi, Mulethi, Amaltas, Unnab, Saplstan stb.

Adagolás:

 • Felnőtteknek: 10 ml szirupot 100 ml meleg vízzel keverve reggeli előtt és lefekvés előtt.
 • Gyermekek: A felnőttek adagjának felét vagy az orvos által előírtak szerint.

Óvintézkedések: Jobb, ha orvoshoz fordul, mielőtt ezt a szirupot gyermekeknek használja. Nem alkalmas 6 év alatti gyermekek számára.

5. Vaddmaan Zecof – Tiszta gyógynövény & Természetes Ayurvédikus köhögés:

Vaddmaan Zecof - Pure Herbal & amp; Nautral Ayurvédikus Köhögés Szirup

VÁSÁROLJ MOST

A Vaddman Zecof egy innovatív gyógynövényes köhögés elleni szirup felnőttek számára, amely biztonságos és természetes összetevőkből készül. 12 ayurvédikus gyógynövényt tartalmaz, amelyek segíthetnek a száraz és nedves köhögés kezelésében. Akár nappal is beveheti, mivel a készítmény mentes nyugtatóktól, például az alkoholtól, ami álmosságot okoz. Ezenkívül megelőzi a környezeti tényezők, például a szennyezés által okozott légzési problémákat, és javítja az általános jólétet.

 • Főbb összetevők: Neelgiri olaj, borsmentaolaj, Tulsi, Saunth, Yashthimadhu, Karkasingi, Somlata, Kaantakari
 • Adagolás: 2-3 kanál fél csésze meleg vízben.

Óvintézkedések: 10 év alatti gyermekeknek nem ajánlott

6. Baidyanath Bhringrajasava:

Baidyanath Bhringrajasava

VÁSÁROLJ MOST

Tartsa távol a szezonális áradást a Baidyanath Bhringrajasava -val! Ez a hatékony köhögés elleni szirup tisztítja a nyálkahártyákat a légutakban, és azonnal enyhíti az irritált torkot. Természetes összetevőket tartalmaz, mint a Bhringraj, Jaiphal, szegfűszeg, Jaggery stb., Amelyek az általános gyengeséget és a májbetegségeket, valamint a köhögést is képesek kezelni. A termék rendszeres használata javíthatja az általános egészségi állapotot.

 • Főbb összetevők: Bhringaraj, Haritaki, Pipal, Jaiphal, szegfűszeg, Chaturjat, Dhaataki, Jaggery
 • Adagolás: 12 ml naponta kétszer

7. Himalája Koflet szirup:

Himalaya Koflet köhögés elleni szirup

VÁSÁROLJ MOST

A Himalaya Koflet kiváló köhögés elleni szirup száraz és allergiás köhögésre. A méz jóságával, természetes hidratálóval van ellátva, amely csillapíthatja a viszkető torkot. Más összetevők, mint a Szent Bazilika, az édesgyökér, csökkentik a gyulladást a légutakban, és köhögéscsillapítóként működnek. Ez a szirup immunerősítő tulajdonságokkal is rendelkezik, hogy csökkentse az allergiák és fertőzések kockázatát. A gyors enyhülés érdekében ezt a szirupot is beveheti pasztillák formájában.

 • Főbb összetevők: Tulsi, édes, édesgyökér.
 • Adagolás: Súlyossága és állapota alapján orvoshoz kell fordulni.

8. Adulsa köhögés elleni szirup:

Adulsa köhögés elleni szirup

VÁSÁROLJ MOST

A Sapat Adulsa gyors enyhítő köhögésszirup nedves és száraz köhögésre egyaránt. Ez egy ájurvédikus recept, amely képes kezelni a gyakori légzőszervi megbetegedéseket, például a hörghurutot, a gyulladást stb. A szirup kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, mint például az Adulsa, Tulsi, Méz stb., Amelyek véget vethetnek a tartós köhögésnek és erősíthetik az immunrendszert. A nem álmos formula lehetővé teszi az aktív életmódú emberek számára.

 • Főbb összetevők: Adulsa, Tulsi, Kantakari, Haldi, Yashtimadhu
 • Adagolás: Felnőttek: 1-2 teáskanál (5 ml) napi 2-4 alkalommal; 1 teáskanál (5 ml) naponta 2-4 alkalommal

JEGYZET: A jobb eredmény érdekében meleg vízzel vegye be. Használja orvosi felügyelet mellett, hogy elkerülje a túladagolást.

9. Kofton ájurvédikus/gyógynövényes köhögés elleni szirup:

Kofton Ayurvédikus gyógynövényes köhögés elleni szirup

VÁSÁROLJ MOST

Ha olyan köhögéstől szenved, amely eltörheti a bordáit, próbálja ki a KOFTON Köhögésszirupot az azonnali megkönnyebbülés érdekében. Ez a gyógynövénykészítmény Adulsa, Tulsi és Pippali készítményekből készült, amelyek gyógyíthatják a köhögést, a megfázást, a torokfájást, a hang rekedtségét és a hörghurutot. Úgy működik, hogy a kiváltó okot kezeli, mint a probléma rövid időre történő elnyomását. Használja az utasítások szerint, hogy elbúcsúzzon az álmatlan éjszakáktól.

 • Főbb összetevők: Adulsa, Tulsi, Pippali
 • Adagolás: Felnőttek: felnőtt- (10 ml) két teáskanál, naponta háromszor, étkezés után; Gyermekek: (5 ml) egy teáskanál naponta háromszor.

JEGYZET: Nem 1 év alatti gyermekek számára. Ha allergiás reakciót észlel, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását.

Hogyan lehet természetes módon megelőzni a köhögést?

Nehéz megelőzni a köhögést, mint a legtöbb esetben. Mikrorészecskék, például por vagy belső egészségügyi komplikációk váltják ki őket. Az alábbi tippek követésével azonban csökkentheti a köhögés intenzitását:

 • Maradjon távol az olyan anyagoktól, mint a pollen, a por vagy az élelmiszerek, amelyek allergiát okozhatnak.
 • Használjon párásítót száraz időben, hogy megelőzze a torokirritációt és az azt követő száraz köhögést.
 • Igyon sok meleg folyadékot, például vizet, gyógyteákat, hogy nedvesítse meg a torkát.
 • Használjon sós vizes öblögetőt a torokfertőzések gyógyítására és a traktus tisztítására.
 • Aludjon ferde helyzetben, hogy az irritáló szerek ne lépjenek be a torkába

Bár sok OTC gyógyszeres gyógyszer létezik a köhögés elnyomására, ezek az ayurvédikus vagy gyógynövényes köhögés elleni szirupok mellékhatások nélkül kezelik a problémát. Emellett támogatják általános egészségi állapotát, mivel csökkentik a fertőzések kockázatát és belülről erősítik a rendszert. Ha más természet alapú termékeket használt a köhögés kezelésére, kérjük, tudassa velünk!

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

Q1. Biztonságosnak tekintik-e a vény nélkül kapható köhögés elleni szirupokat, mint a Benedryl?

Válasz: A legtöbb OTC gyógyszert vény nélkül kapható gyógyszerként értékesítik a betegeknek. Köhögéscsillapító gyógyszereket tartalmaznak, például difenhidramint, brómhexint stb., Amelyek eltávolíthatják a nyálkahártyákat, tisztíthatják a légutakat és csökkenthetik a köhögés súlyosságát. De ezekről a gyógyszerekről ismert, hogy veszélyes mellékhatásokat okoznak, például máj- és veseproblémákat, fokozzák a pulzusszámot, remegést stb. Hacsak orvos nem írja elő korlátozott ideig, jobb elkerülni ezeknek a gyógyszereknek a szedését.

Q2. Miért nem ajánlott köhögés elleni szirup gyermekeknek??

Válasz: A köhögés elleni szirupok specifikus mukolitikus vagy köhögéscsillapító gyógyszereket tartalmaznak, amelyek veszélyesek lehetnek a kisgyermekekre. Ezek a szirupok nyugtatókat is tartalmaznak, például alkoholt. A gyermekek túladagolásának kockázata miatt az orvosok figyelmeztetnek a szirupok használatára, kivéve, ha a gyermekorvos előírja (csökkentett adagokban).

Q3. Az otthoni jogorvoslatok jól működnek a köhögés kezelésére?

Válasz: Az otthoni jogorvoslatok, mint a gyömbéres tea, a melegvizes gargalizálás, ideiglenesen enyhítik a köhögést. Ha súlyos köhögési oka van, akkor jobb, ha orvoshoz fordul, és nem kizárólag ezen módszerektől függ. Továbbá, ha kéznél tartja a gyógynövényes köhögés elleni szirupot, rövid időre megnyugtathatja magát, amíg át nem áll a megfelelő gyógyszerre.

Jogi nyilatkozat: Ez az oldal nem célja diagnózis, kezelés vagy orvosi tanácsadás. Az ezen az oldalon közvetlenül vagy harmadik felek webhelyeire mutató linkekkel biztosított termékekre vonatkozó információk csak tájékoztató jellegűek. Minden termék a rendelkezésre állás függvénye, és az eredmények személyenként változhatnak.

A legjobb köhögés elleni szirupok