Patriji meditációs technikák

Brahmarshi Patriji korai élete óta terjesztette az emberekre a meditáció erejét. Célja a szellemiség és a meditáció népszerűsítése volt mindenkinek, és ezért sok kutatást és kemény munkát végzett. Szemlélete tudományos és világi volt, és több mint 70 könyvet írt, és bejárta a világ minden táját, felfedezéssel és tanítással. Patriji világszerte több mint 15 000 piramis meditációs központot hoz létre 100 nagy piramissal, amelyek közül a legnagyobb Bangalore -ban található, és egyszerre 5000 embert tud elhelyezni benne.

Patriji meditációs technikák

Íme a legjobb Patriji meditációs technikák:

1. Anapanasati meditáció:

patriji meditáció

Patriji alaptevékenysége az Anapanasati piramis meditáció volt. ’Ana’ ’belélegzést’, ‘Apana’ ’kilégzést’ és ‘Sati’ azt jelenti, hogy eggyé kell válni. Így az Anapanasati szó azt jelenti, hogy koncentráljunk a légzésünkre, és legyünk tudatában. Nincs szüksége mantrára az énekléshez, istenséghez, aki imádja, vagy bármilyen jógagyakorlatra.

2. Hogyan gyakoroljuk az Anapanasati meditációt?

  1. Bármikor alkalmas meditációra. Csak rendszeresnek kell lenned
  2. A testtartásnak kényelmesnek kell lennie, a gerincnek lazának, de egyenesnek kell lennie. A kezeket össze kell szorítani, a lábakat keresztbe kell tenni és a szemet be kell csukni.
  3. Összpontosítanod kell, és nem szabad hagyni, hogy a gondolatok uralkodjanak rajtad
  4. Lélegezzen be és lágyan ki. Ehhez folyamatosan figyelnie kell a légzését; ez segít koncentrálni.
  5. Az elmédnek követnie kell a lélegzetedet.
  6. Naponta meditálnia kell, és a korának megfelelően. Ha 30 éves vagy, akkor 30 percig kell gyakorolnod, a 40 éveseknek 40 percig.

Előnyök:

3. A betegségek gyógyulnak:

A meditáció friss oxigént juttat a vérkeringésünkbe, és szívünket friss vért pumpálja. Az Anapanasati meditáció rendszeres gyakorlásával sok betegségből meggyógyulhat, mint például a cukorbetegség, a magas vérnyomás, az elhízás, a magas vérnyomás stb. stb..

4. Boldogság:

Miközben ezt a meditációt gyakorolja, az oxigén belélegzésével szerotonint szabadít fel, ami boldogságérzetet és jó közérzetet ad nekünk. Ahogy rendszeresen elkezd meditálni, látni fogja, hogy boldogabb ember, és képes jobb dolgokat megoldani.

5. Az érzelmi kötelékek javítása:

A meditáció segít javítani a személyközi kapcsolatokat azokkal az emberekkel, akikhez kötődsz, és folyamatosan kapcsolatba lépsz velük. Legyen a szüleid, gyermekeid, házastársad, kollégáid, barátaid, látni fogod, hogy pozitív hangulatot kapnak tőled, ami segít megerősíteni a kötelékedet és javítani a dolgokon.

6. A rossz szokások elhagyása:

Van néhány rossz szokás és függőség, amelyekbe az emberek belekeverednek. Az olyan szokások, mint a dohányzás, a túlzott evés, ivás és a túlzott alvás, sok kárt okozhatnak az egészségben. Ezek a szokások megszűnnek, ha rendszeresen meditálni kezd. A meditáció segít leküzdeni gyengeségeit, és lehetővé teszi számunkra, hogy eredményesebbek legyünk.

7. Gyors döntéshozatal:

Ahogy meditálsz, a gondolataid sokkal tisztábbak és sokkal jobban összpontosítasz. Képes vagy jobb és gyorsabb döntéseket hozni. Az elméd sokkal tudatosabb, és különböző nézőpontokat kapsz a különböző körülmények kezelésére. Ez ismét egy újabb ok arra, hogy hogyan meneküljön meg a komplikációktól és építsen ki jobb kapcsolatokat.

8. Hatékonyabb és gyorsabb munkavégzés:

A rendszeres meditáció segít abban, hogy hatékonyabbá váljon mindennapi életében. Több felelősséget vállalhat és teljesítheti kötelezettségeit. Energikusnak érzed magad, nem pedig letargikusnak, és szereted, ha a munkával foglalkozol, nem csak az időpazarlással. Fókuszt és koncentrációt kapsz az életben. Jobban tudja kezelni a körülményeket, mivel az agya a szokásosnál hatékonyabban működik.