Spirituális meditációs technikák

Ahogy elkezdi megszokni a meditációt, távolodik a világi anyagoktól és érzelmektől, és közelebb kerül önmagához. Elkezded felfedezni belső lelkedet, és csatlakozni akarsz Istenhez, és megtapasztalni magadban. Rájössz, hogy az örömöd, a jóléted, a békéd stb. Minden benned rejlik, és lehetőséget kapnak a létezésre, ha meditációval megadod nekik ezt a fontosságot.

Spirituális meditációs technikák

A spirituális meditáció legjobb technikái:

Lélegző:

Amint felhívjuk a figyelmet a légzésre, elkezdjük eltávolítani a figyelmet a világi dolgokról. Az elme nyugodtnak érzi magát, és nincs egónk. Elkezdünk mélyen gondolkodni, majd a szellemi elme támad bennünk. Ilyenkor kapcsolódunk Istenhez.

1. Üljön kényelmesen, és válasszon magányos helyet. Ha csak kezdő vagy, próbáld meg csökkenteni a zavaró tényezőket, ahogy kell.

2. Csukja be a szemét, és érezze magát elég kényelmesnek ahhoz, hogy elkezdje.

3. Lélegezzen, és kövesse a lélegzetét. Előfordulhat, hogy ingadozik, mivel néha gyors, néha lassú és néha mély. Ne aggódj, ez nagyon természetes.

4. Ha a gondolatok elkezdenek áramlani, csak hívja fel a figyelmet a légzésre. Ne próbálja meg húzni vagy tolni a be- és kilépő levegőt. Hagyja, hogy a teste a saját sebességével lélegezzen.

5. A levegő és a lélegzet a Lélek tükre. Belégzéskor és kilégzéskor nagyon jól érezzük magunkat és ellazulunk. Hálánk van érte, és a hála megnyitja az utat a gyógyulás, a fény és a szeretet felé.

6. Egyre több gyakorlás mélyebbre hatolna a meditáció spirituális oldalára. Nyugalmat fog érezni az elméjében, és nyugodtabb és összeszedettebb lesz.

Koncentráció:

A spirituális meditáció során nagyon fontos felismerni, hogy nincs múlt, amit visszatartasz, vagy jövő, ami miatt aggódsz. A fókuszod a jelen pillanatban van, és el kell engedned az időt, és csak a pillanat nyugalmára kell koncentrálnod. Ekkor a lelked tisztának érzi magát. Vonz a fény, a szeretet, a béke és a boldogság.

1. Üljön kényelmesen, és csukja be a szemét. Kezdje el a légzést és koncentráljon.

2. Tegye félre minden félelmét és aggodalmát. Felejts el mindent, amire gondolnod kell, és adózz az agyaddal.

3. Képzeljen el egy asztalt maga elé, és helyezze minden gondját és terhét a fentire.

4. Felejtsd el, ki vagy, felejtsd el, mit gondolnak rólad az emberek.

5. Most úgy érezné, hogy újonnan született, múltbeli emlékei vannak, és nincs jövője, amire gondolnia kellene.

6. Ha bármilyen aggály merül fel, csak az asztalra koncentráljon, és ne hagyja, hogy az eszébe jusson.

7. Legyen csendes idő, amikor csak biztonságban akarja érezni magát Istennel. Lehet, hogy van egyfajta feszültség, de el kell engedned.

Kántáló mondatok:

Ez a szellemi meditáció erőteljes ahhoz, hogy elérje Isten békéjét a nap bármely szakában és bármilyen helyzetben. Csak csendben kell ülnie, és el kell énekelnie néhány mantrát. Mindannyian találkozunk olyan élményekkel, amikor különböző okok miatt kiegyensúlyozatlanok vagyunk, idegesek, depressziósak, csalódottak stb. Egyszerűen elmondhatja ezeket, és megnyugtathatja az elmét:

  • „Az elmém Isten része. Szent vagyok. ‘
  • – Semmit sem tehet szentségem.
  • – Isten velem megy, bárhová is megyek.
  • “Isten az elme, amellyel gondolkozom.”
  • “Engem a szeretet Istene támogat.”
  • ‘Istenben nyugszom.