9 legjobb házi arcpakolás kombinált bőrre

A kombinált bőr gyakori jelenség sok olyan embernél, akiknek két különböző típusú bőre van az arcukon, általában egyszerre. Ez azt jelenti, hogy az arc egyes részei szárazak, míg a többi rész, az áll, a homlok és az orr középső részei, amelyek a T-zónát alkotják, olajosak. Ez az előfordulás általában genetikai jellegű; számos más tényező is van. A kombinált bőrű emberek többsége mindig keresi a kombinált bőr kezelésére alkalmas termékeket, például arcpakolásokat, mivel az ilyen típusú bőrre nem lehet általános termékeket használni. A vegyes bőrre szánt arcpakolások könnyen elérhetők az általános üzletekben. Az emberek azonban inkább az otthon elkészíthető arcpakolásokat részesítik előnyben, mivel az arcpakolás elkészítéséhez szükséges összes alapvető összetevő elérhető otthon. Vessünk egy pillantást a különböző arcpakolásokra, amelyek rendkívül hatékonyak a kombinált bőrre.

Házi arcpakolások kombinált bőrre

Egyszerű házi arcpakolások kombinált bőrre:

Zabpehely és méz csomag:

Zabpehely és méz csomag

Mindkét fent említett termék háztartási termék. A zabpelyhet porrá őröljük és mézzel összekeverjük. Vigye fel ezt a pasztát, és hagyja az arcán legalább 5 percig. Vízzel lemosva azonnal ragyogóvá varázsolja a bőrt.

arcpakolások kombinált bőrre

Uborka csomag:

Uborka csomag bőrre

Ez a csomag az egyik legkedveltebb csomag nyáron, mivel kiegyenlíti az olajosodást és megszabadul a szárazságtól is. Keverje össze az uborka levét és a tejfölt egyenlő arányban négy csepp mézzel, és alkalmazza. Később hideg vízzel lemosható.

 Arckészlet csicseriborsóval:

Arckészlet csicseriborsóval a bőr számára

Őröljük a csicseriborsót porrá, és keverjük össze vízzel, hogy pasztát kapjunk. Vigye fel az arcra, és hagyja rajta. Ne hagyja teljesen kiszáradni ezt a csomagolást, ügyeljen arra, hogy három perc múlva vízzel távolítsa el. Ez a csomag az azonnali táplálás jó forrása a bőrnek.

Arccsomag Fuller Földjével:

Fuller földje száraz természetű, ezért 1 teáskanál rózsavízzel kell összekeverni, és csak a kombinált bőr zsíros zónájára kell alkalmazni. Kb. 10 percig rajta kell hagyni, majd vízzel le kell mosni.

Méz és alma arcpakolás:

Méz és alma arcpakolás bőrre

Egy másik hatékony arcpakolás kombinált bőrre a méz és alma arcpakolás. Vegyünk 5 evőkanál mézet, és keverjük össze egy nagy adag reszelt almával. Ennek a pasztának az arcra való felhordása körülbelül 15 percig hatékonyan kezelheti a kombinált bőrt.

Méz túrós arcpakolás:

Honey with Curds Face Pack bőrre

Ez az arcpakolás nagyon gyakori, és sokan használják kombinált bőr kezelésére. A túrók aránya több, mint a méz. Ideális esetben 2 csepp méz egy evőkanál túróval keverve elegendő az arcon történő alkalmazáshoz.

Méz túróval arcpakolás

Eper és avokádó csomag:

Eper és avokádó csomag

Vegye ki az eper és az avokádó pépét, alaposan keverje össze és vigye fel az arcra és a nyakra, hagyja hatni 20 percig, majd mossa le hideg vízzel. Egészséges és ragyogóvá teszi a bőrt.

Csomag szantálfa és kurkuma:

Csomag szantálfa és kurkuma

A kurkuma szeptikus tulajdonságokkal rendelkezik, és szantálfával kombinálva kiválóan alkalmas kombinált bőr kezelésére, mivel segít eltüntetni az arc minden nyomát és egyenetlenségét.

Az arcpakolások előnyei kombinált bőrre:

A fent említett arcpakolásoknak számos előnye van. Sok fényt visznek az arcra; a legfontosabb, hogy ezek a csomagok óriási segítséget nyújtanak a bőr textúrájának simításában és helyreállításában. A szantálfa tartalmú csomagok és a teltebb föld fontos szerepet játszanak a mitesszerek és a nagy pórusok megszabadításában.

Az arcpakolások előkészítése kombinált bőrre egyszerű, de a bőr kombinációjának azonosítása nagyon bonyolult lehet. Az optimális eredmény érdekében először meg kell erősíteni a bőrtípust, mielőtt folytatná az arcpakolásokat.