A legjobb 9 házi narancsbőr arcpakolás

Narancsbőr arcpakolások

A narancs mint gyümölcs nagyon tápláló, de a héja nincs messze. A narancsbőr kiváló táplálékforrás a bőr számára. Táplálja bőrét ezekkel a házi készítésű narancsbőr arcpakolásokkal.

Narancsbőr arcpakolások:

Íme a 9 legjobb házi készítésű narancsbőr arcpakolásunk az alábbiak szerint.

1. Szantálfa és narancsbőr arcmaszk:

Szantálfa és narancsbőr arcmaszk

A narancsbőr és a szantálfa arcpakolás elkészítéséhez először narancshéjporra van szüksége. A kész termékeket megvásárolhatja a piacon, vagy 3-4 napig, vagy amíg teljesen megszárad, szárítja a narancs héját a napon. Ezután turmixgépbe tesszük, és addig turmixoljuk, amíg finom porrá nem válik. Az arcpakolás elkészítéséhez vegyen egy tálat, és keverjen össze egy evőkanál szantálfaport egy másik evőkanál narancshéjporral és 4 evőkanál rózsavízzel. Keverjük össze őket pasztává, és egyenletesen vigyük fel az arcra és a nyakra. Hagyja rajta, amíg megszárad, majd mossa le.

2. Narancsbőr és méz arcpakolás:

Narancsbőr és méz arcpakolás

Ez egy másik egyszerű házi recept az arcpakoláshoz, amelyet konyhai alapanyagokból készíthet. Egy tálba adjunk hozzá egy evőkanál narancshéjport. A természetesen szárított, majd otthon porított por jobb, mint a piacon kapható. Adjunk hozzá 1 ½ evőkanál organikus mézet, minél sötétebb színű, annál jobb. Ezután adjunk hozzá néhány csepp friss citromot egy csipet kurkumaporral. Ha száraz a bőre, hagyja ki a citromot. Vigye fel a csomagot az arcára, és hagyja rajta 15-20 percig, mielőtt lemossa. Ez a jó narancsbőr arcmaszk száraz bőrre.

3. Zöld lencse és narancsbőr arcmaszk:

Zöld lencse és narancsbőr arcmaszk

Ez a bozót csodákat tesz a bőrrel és természetesen hámlasztja. Néhány zöld lencsét őrölni kell egy keverőben, amíg finom por lesz. Egy tálba vegyen egy evőkanál zöld lencseport és egy evőkanál narancshéjport. Adjunk hozzá egy evőkanál mandulaolajat, és jól keverjük össze. Ujjaival masszírozza a keveréket az arcán egy percig, vagy mielőtt lemosná. Ez az egyik legjobb házi készítésű narancsbőr arcpakolás.

4. Narancsbőr és joghurt arcpakolás:

Narancsbőr és joghurt arcpakolás

Ez az arcpakolás kiválóan eltávolítja a cserzést és megelőzi a pattanásokat. Győződjön meg róla, hogy a joghurt vagy a túró hűtött. Egy tálban keverjünk össze egy evőkanál narancshéjport és a hűtött joghurtot, hogy paszta legyen. Azok számára, akik zsíros bőrűek, ajánlott néhány csepp citromlevet hozzáadni a keverékhez. Vigye fel a pasztát az arcára és a nyakára, és hagyja hatni 15-20 percig. Ezután mossa le hideg vízzel. Ez a tökéletes narancsbőr arcmaszk zsíros bőrre.

5. Narancsbőr és rózsa arcpakolás:

Narancsbőr és rózsa arcpakolás

Ez a házi arcpakolás receptje jó tisztítószer. Egy tálban keverjünk össze két evőkanál tejet, egy evőkanál narancshéjport és egy evőkanál rózsavizet. Készítsen pasztát, és vigye fel az arcára és a nyakára. Masszírozza a bőrt egy percig, majd öblítse le hideg vízzel.

6. Liszt és narancsbőr arcmaszk:

Liszt és narancsbőr arcmaszk

Ez a házi arcmaszk hasonló a narancsbőr és rózsa arcpakoláshoz, de lisztet tartalmaz. Keverjünk össze egy evőkanál narancshéjport, egy evőkanál lisztet és két evőkanál rózsavizet, amíg paszta nem lesz. Vigye fel az arcára és a nyakára, és hagyja hatni 20 percig. Friss és ragyogó bőrt kap.

7. Narancsbőr és zöld agyag arcpakolás:

Narancsbőr és zöld agyag arcpakolás

Az arcpakolás elkészítéséhez egy narancslé is szükséges. Egy tálban adjunk hozzá egy evőkanál narancshéjport, egy evőkanál zöld agyagport, egy teáskanál tejport és annyi friss narancslevet, hogy pasztát kapjunk. Vigye fel a pasztát a bőrére, és hagyja pihenni 20 percig. Öblítse le hideg vízzel.

8. Narancshéj és dió por arcpakolás:

Narancsbőr és dió por arcpakolás

Ez az arcpakolás nagyszerű bőrradír. Egy tálban adjunk hozzá egy evőkanál narancshéjport, egy evőkanál dióport, egy evőkanál szantálfaport, néhány csepp citromlevet és két evőkanál rózsavizet. Vigye fel a pasztát a bőrére, és hagyja hatni 5 percig. Öblítse le hideg vízzel.

9. Zabpehely és narancsbőr arcmaszk:

Zabpehely és narancsbőr arcmaszk

Ez az arcpakolás nagyszerű a pattanások megelőzésére. Keverjünk össze két evőkanál narancshéjport, egy evőkanál zabpelyhet, egy teáskanál szódabikarbónát és a szükséges mennyiségű vizet, hogy pasztát kapjunk. Az elegyet körkörös mozdulatokkal masszírozza az arcára az ujjaival, és hagyja hatni 20 percig, mielőtt lemossa.