9 legjobb vesztibuláris gyakorlat

Tehát problémája van az egyensúlyozással kapcsolatban. De nem kell félni. Mert ez csak megállít a fejlődésben. Ebben a helyzetben a legjobb, ha felkeresi orvosát, és terápiát kap. Azt is tudnia kell, hogy milyen gyakorlatokat végezhet, hogy jobban ellenőrizhesse a tárgyakat és a napi tevékenységeket. A vestibularis gyakorlatok célja, hogy javítsa az agy kompenzációját a vestibularis rendszerben előforduló sérülésekért. Elég könnyen elvégezhetők és meglehetősen hatékonyak. Az itt található cikk minden szükséges részletet tartalmaz a vestibularis gyakorlatokról, és végigvezeti Önt.

A legjobb vesztibuláris gyakorlatok

1. A máz stabilizálása:

Nézz egyenesen magad elé. Most fordítsa a fejét jobbra. Ügyeljen arra, hogy ne fordítsa el teljesen a fejét; csak 45 fokos szögben. Ezután fordítsa a fejét balra ugyanabban a szögben. Végezze el ezt a gyakorlatot tízszer, és folytassa, amikor csak teheti a nap folyamán.

2. Súlyeltolódás:

Üljön le egy padra, lábát laposan a padlóra. Most vigye a jobb fejét, karját és vállát a bal oldal felé, miközben felemeli a kezét a felületről. Gyere vissza az első pozícióba. Váltogassa az oldalakat, és ismételje meg 10 -szer.

3. Függőleges és vízszintes mozgások:

Lassan mozgassa a fejét balról jobbra. Fokozatosan növelje a tempót, és amikor elérte a maximális frekvenciát, álljon le 10 másodpercre. Indítsa újra az eljárást. Most mozgassa a fejét fel és le, és ismételje meg az eljárást.

4. Okulomotor:

Tarts egy célpontot a kezedben, és tartsd rajta a szemed. Most lassan mozgassa egyik oldalról a másikra, majd fel és le, végül pedig átlósan. Fókuszálás közben tartsa mozdulatlanul a fejét. Az egyetlen dolog, aminek mozognia kell, az a szeme.

5. Pilates:

A pilates egy másik nagyszerű gyakorlat, amelyet az egyensúly javítása érdekében végezhet. Ezek szórakoztatóak, és számos egészségügyi előnyük van. De ezek nem olyan dolgok, amelyeket egyedül kellene megtenni. Forduljon orvosához, és gyakoroljon szakértővel.

6. Nyújtó gyakorlat:

A nyújtó gyakorlatok egy másik módja annak, hogy jobban kiegyensúlyozd magad. Több száz variáció áll rendelkezésre, és mindegyiknek jó előnyei vannak. Végezzen 5 ismétlést, ha kezdő, és növelje a számokat, ha jól érzi magát.

7. Séta:

Egy jó vestibularis gyakorlat a gyaloglás. Minden szakértő és orvos tanácsolta őket, és ismert, hogy minden korosztályt egészségesnek és fittnek tartanak. Kidolgozzák a test minden egyes területét, és segítenek az egyensúly javításában. Csak egy jó cipőre és egy edző nadrágra lesz szüksége. Ha naponta csak fél órát szánsz rá, és sétára fordítod, nagyszerű eredményeket fogsz látni.

8. Csípőbővítések:

Csípő -addukcióhoz először feküdjön le. Tartsa felfelé a törzsét, és nyújtsa ki a lábát. Helyezzen puha golyót vagy párnát a combok közé, és nyomja össze, amennyire csak lehetséges. Maradjon ebben a helyzetben 30 másodpercig, majd hagyja ellazulni. Ismételje meg néhányszor, mielőtt az utolsó gyakorlatra lép.

9. Jóga:

A jóga egy olyan gyakorlat, amely hasznos mindenféle betegség és egészségügyi probléma esetén. Nagyszerű vestibularis gyakorlatokat is végeznek. Több mint száz pózuk van, és több formában is megjelennek. Ha negyven percet szán jógára, az nemcsak az egyensúly javításában segít, hanem általános egészségi állapotában is.