A 8 legjobb gyakorlat hátfájásra

A hátfájás általában a gerinchez rögzített izmokból, idegekből, szalagokból vagy ízületekből ered. Ez lehet krónikus fájdalom, amelyet szenved, vagy esés vagy sérülés okozta akut fájdalom. A hátfájás nagyon képes az alsó testre és a karokra sugározni, és rendkívül kényelmetlen.

Gyakorlatok hátfájásra

A testmozgás valójában segíthet a hátfájás kezelésében. Azok számára, akik gyenge maggal vagy gyenge háttal rendelkeznek (gyenge izmok), vagy túlsúlyosak, és hátfájásban szenvednek a hátukra nehezedő nyomás miatt, a testmozgás a legjobb megoldás. Vannak gyakorlatok a hátfájás kezelésére és a gerincizmok megerősítésére. Íme néhány,

A leghatékonyabb gyakorlatok hátfájásra:

1. Nyújtás:

Gyönyörű nő nyújtó gyakorlatokat végez beltéri

A könnyű nyújtások segíthetnek a kisebb fájdalmak kezelésében. A nyújtás összehúzódásokat hoz létre, amelyek erősítik az izmokat. De ennek a nyújtásnak fájdalommentesnek kell lennie, és tartsa körülbelül 20 másodpercig, hogy a terület valóban fellazuljon.

2. Jóga:

rp_yoga-for-der-back-pain1.jpg

A jóga rendkívül hasznos lehet, és pontosan azokat a területeket célozza meg, amelyek fájnak. Vannak különféle ászanák, amelyek hosszú távon segíthetnek megszüntetni a hátfájást.

3. Sukhasana:

Sukhasana

Üljön kényelmesen sík felületen a szukhasana testtartásban (üljön keresztbe tett lábbal). Tartsa lazán a vállait, és egyenes háttal. Csatlakoztassa ujjait, és lassan emelje fel a karját oldalra, majd fel. Nyújtsd felfelé, tágítsd a gerincet. Győződjön meg arról, hogy a könyök egyenes. Tartsa ezt a testtartást 20-30 másodpercig, és lélegezzen mélyen.

4. Marjariasana:

marjariasana

A macska nyújtás néven is ismert ászana rugalmassá és erősebbé teszi a gerincet. Hajoljon le a térdére és a tenyerére, ahol a keze, a térde és a lába párhuzamos egymással. Lélegezzen be, és tolja felfelé a gerincét, mint egy macska, és nézzen le, majd kilégzzen, miközben lefelé süllyesztette a gerincét, és felnéz. Ismételje meg ezt három-négy alkalommal.

5. Bhujangasana:

Bhujangsana

A közismert nevén a kobra testtartás bhujangasana pontosan azt hozza létre, ami a gerincéhez szükséges. Összehúzza a gerincet, majd kitágítja, így minden lágyszövet, ízület és ideg sokkal rugalmasabb és erősebb lesz. Növeli a mozgékonyságot.

Feküdj le a hasadra. Tartsa a tenyerét, könyökét összehajtva, párhuzamosan a vállával. Most lélegezzen be és emelje fel felsőtestét a kar erejével. Ne tartsd vissza a lélegzeted; lélegezzen normál ütemben. Maradjon ebben a testtartásban körülbelül 30 másodpercig, és jöjjön le. Ismételje meg háromszor.

6. Térd -mellkas húzás:

Feküdj a hátadra. Most hajlítsa meg a térdét (bármelyik lábát, amelyet először kíván), és vigye közelebb a mellkasához, miközben a másik lábát szilárdan és egyenesen a talajhoz tartja. Ezután tegye ugyanezt a másik lábával. Miután háromszor elvégezte ezt a testtartást, húzza mindkét lábát a mellkasa felé, és tartsa 40 másodpercig, majd engedje el lassan kilégzés közben.

7. Kismedencei emelés:

Feküdj a hátadra, hajlított térdekkel. Tartsa egyenesen a testét és az arcát, a lábát pedig párhuzamosan. Most lassan emelje fel a medence régióját, nyomást gyakorolva a lábára és a vállára. Tartsa párhuzamosan a karját, és tartsa a padlón. Próbáljon egyenes vonalat kialakítani a vállától a térdéig. Tartsa ezt a testtartást 20 másodpercig, és ismételje meg háromszor.

8. Lábnyúlás:

A láb eléréséhez hajoljon le a térdére és a tenyerére. Nézz le a padlóra. Tartsa szilárdan a testét, és emelje fel a lábát, vagy nyújtsa kifelé, és tartsa egyenesen. A fejnek és a lábnak azonos szinten kell lennie. Tartsa a felemelt lábat 10 másodpercig, majd térjen vissza a kezdeti testhelyzetbe, és emelje fel a másik lábát. Ismételje meg ezt háromszor normál légzéssel.