Hogyan végezzünk Kegel gyakorlatokat?

A gyakorlatok manapság sok csomagban és sok újabb stílusban érkeznek. Most mindenre és mindenre van gyakorlat. Minden betegsége ellen van egy -két trükk a hüvelyében. A mai világ sokkal inkább elkötelezett az edzés iránt, mint a helyzet néhány évvel ezelőtt.

Ez a világ nem csak az elhízás elleni küzdelemben, hanem a testüket érintő kisebb problémák megoldásában is feláll. Az egyik ilyen gyakorlat, amely nemcsak a nők, hanem a férfiak számára is hasznos, a kegel gyakorlat.

Mi a?

Kegel gyakorlat 1

A kegelgyakorlat kifejezés ismeri a nemi szervek szót, ahol a kegel gyakorlatok a személy nemi területeinek gyakorlását jelentik a jobb és simább működési képesség érdekében. A Kegel gyakorlatok általában a medence izmaival foglalkoznak, és ezek a gyakorlatok segítenek a medenceizmaink megerősítésében. Ez szigorúan izom alapú gyakorlat, amely rugalmasságot és erőt kölcsönöz az izmoknak. Ennek semmi köze a fogyáshoz.

Előnyök:

kegel gyakorlat 2

Gyakran, amikor túlságosan nevetünk, köhögünk vagy tüsszentünk, néhány csepp vizelet távozhat, pontosan ezt próbáljuk kezelni. Ugyanez vonatkozik a húgyúti inkonzisztenciára is, amikor még akkor is nyomást gyakorol a vizelésre, ha a vizelés mennyisége meglehetősen kicsi. A Kegel -gyakorlatokat fontosnak tartják, mivel előnyösek, mind a férfiak, mind a nők számára. Egy nőnél a kegel gyakorlatok alkalmasak lennének terhesség alatt, mivel ez a gyakorlat hatalmas szerepet játszik a szülés során.

Ezért a terhességi órákon gyakran tanítják az anyákat kegel gyakorlatokra. Ez lehetővé teszi a nemi izmok feletti ellenőrzés megszerzését. Még a nem terhes nők számára is segíthet a bél- és medenceizmok megerősítésében. A férfiaknak is különleges célja van a kegelnek, ezért manapság még a férfiakat is felkérik a részvételre. Most a férfiak vizelet -inkonzisztenciája meglehetősen káros lehet. Ez lehet a prosztatarák egyik vezető oka, ezért óvintézkedésekre van szükség.

Hogyan kell:

A Kegel -gyakorlatok lényege, hogy megtartsuk és elengedjük. A kismedencei régió izmait össze kell húzni és ki kell engedni, így az eljárás megkezdődik.

Keresse meg helyét:

Kegel gyakorlat 3

Mindenkinek van egy bizonyos izma, amelyen dolgozhat a kegel gyakorlat során. Vizeletürítés közben megtalálhatja a magáét. A vizelés közben félidőben tartsa vissza a vizeletet, de csak rövid ideig, hogy megtudja, képes -e visszatartani vagy sem. Miután sikeres volt, megtalálta a helyét. Megpróbálhatja lassítani a vizelet erejét. Ha irányítani tudja az áramlást vagy az áthaladást, megtalálta az izmait.

Indítsa el a gyakorlatot:

kegel gyakorlat 4

A gyakorlat megkezdéséhez keressen egy sima talajt, és feküdjön egyenesen a hátára, a gerincére és a lábára. Most kezdje az izomösszehúzódással. Már tudja, mely izmokon kell dolgoznia, ezért lassan, de folyamatosan összehúzza az izmokat. Tartsa öt másodpercig, mielőtt lassan elengedné az összehúzódást. Vegyen ki három másodpercet, és kezdje újra az öt másodperces összehúzódással. Ötig számolhat, miközben szorosan tartja az izmait.

Óvintézkedések:

Kegel gyakorlat 5

  • Gyakran a kegel gyakorlatok, ha rossz módon végzik, ronthatják vagy lazíthatják az izmokat. A medencefenék -edzés néven is ismert kegel gyakorlatokat biztosan nem szabad vizelés közben végezni. A vizelés során végzett gyakori gyakorlatok izomlazulást eredményezhetnek.
  • A gyakorlat során soha ne feszítse meg alsó vagy felső régióját. Az izomösszehúzódásnak csak a kismedencei régióra kell összpontosítania, és nem a combra vagy a has területére.
  • Lélegezzen jól a gyakorlat során. A gyakorlat során soha ne korlátozza a légzését. Lélegezzen normálisan.