5 festivaler i Odisha, du bør vide om og opleve

Orissa er en stat, der grænser op til Vestbengalen og Andhra Pradesh i nord og syd; sammen med Bengalbugten i øst. Orissa -festivaler er kendt for deres højt humør af festlighed og fest med levende storhed og farve. Denne artikel giver en detaljeret liste over Odisha -festivaler, som gør det muligt for os at vide mere om Odishas hovedfestival sammen med de andre festivaler, der fejres i Orissa hele året. Et besøg i Orissa kan aldrig siges at være komplet uden at deltage i deres festlige festligheder eller besøge deres farverige messer. De hundredvis af templer, der findes i Orissa, giver en eksemplarisk udsigt til den rige kulturarv i Orissa.

Bedste kultur og festivaler i Odisha:

Lad os se listen over Odisha -festivaler her. De vigtige festivaler i Odisha er som følger.

1. Ratha Yatra eller Chariot Festival:

festivaler i orissa

Dette er en af ​​de vigtigste festivaler i Odisha. Kendt som Rath Yatra, kaldes det også som Chariot Festival. Denne festival afholdes generelt i månederne juni eller juli. Pilgrimme fra hele verden kommer for at besøge denne festival, der starter i Jyestha -måneden på en fuldmånedag. Denne dag bliver Snana Yatra, hvor idoler fra Lord Jagannath, Balabhadra og Subhadra tages sammen med Sudarshana chakra. De bliver derefter badet i Snana Mandap, en pandal, ifølge traditionelle religiøse ritualer. Så siges de at være blevet syge af feber. Derfor blev de karantæne og begrænset til isolation. Denne fest varer i to uger.

Ydermere deltager de også i særlig ayurvedisk medicin kaldet boli sammen med en unik og speciel medicinsk flydende kost kaldet ‘sarapana.’ Disse lægemidler plejer dem tilbage til sundhed. Efter indespærring i to uger på Ashadha Shukla Dwitiya, der er den anden dag i månemåneden, rejser de tre guder i kæmpe vogne for at se deres ventende hengivne udenfor.

Da Rath Yatra er en berømt Odisha -festival, følges der flere ritualer. Et berømt ritual er ‘fejning’ eller kostning af vognene. Dette gøres af Gajapati Maharaja i Puri. Handlingen udføres med en gylden kost. Denne handling forkynder, at han først er Herrens tjener. Gennem denne handling og værdigheden af ​​sit arbejde demonstrerer han socialisme. De gigantiske vogne trækkes af masserne, der tæller tusindvis af mennesker. Folket trækker vognene uanset køn, kaste, trosbekendelse og religion. De gør det for at forkynde gudernes universalitet for menneskeheden som helhed.

Når disse er fuldført, sendes alle guder eller idoler derefter tilbage til Gundicha Ghara eller Mausi Maa Mandir. Der bliver de på stedet i otte dage. Herefter finder Bahuda Yatra eller returvognens festival sted. Herrene vender derefter tilbage til deres oprindelige bolig ved Shree Mandir.

2. Sitalsasthi Carnival:

En anden på listen over Odisha -festivaler er Sitalsasthi -karneval. Denne festival fejres i form af et karneval. Dette er en indfødt festival, der fejrer Lord Shivas bryllup til Parvati. Det fejres i alle Shiva -templer på tværs af Orissa. Festivalen finder generelt sted i jyaistha. Ydermere forekommer denne festival generelt i shuddha Panchami. Processionen bringes derefter frem på Shashtis dag. Denne festival markerer afslutningen på sommersæsonen og begyndelsen af ​​monsuner. Dette er en af ​​de meget berømte festivaler i det vestlige Odisha.

3. Gamha Purnima:

En anden blandt de vigtige festivaler i Odisha er Gamba Purnima. Dette er en ritual og traditionel festival for Orissa. Festivalen for Gamha Purnima er også kendt som Raksha Bandhan. På denne indfødte festival binder søstrene rakhi til deres brødres håndled for beskyttelse og som et symbol på deres kærlighed. Denne dag markerer også, hvor man kan være vidne til bønderne i forskellige landsbyer, der tilbeder køer. Der laves forskellige typer af landskager, kaldet Pitha, og slik deles ud. På denne dag gør Utkala Brahmins pujaen i Upakarma. Denne dag markerer også en vigtig dag på grund af Lord Balarams fødselsdag.

4. Ganesh Puja & Nuakhai:

En anden stor vigtig festival for Odisha er Ganesh Chaturthi. Denne festival observeres af hele staten Orissa og fejres med meget religiøs inderlighed, især i dele af den vestlige kyst, Bhadrapada Shukla Chaturthi. Hundredvis af puja -pandaler er rejst til darshan. Dagen efter Chaturthi er kendt som Nuakhai. Dette er hovedsageligt en landbrugsfestival. Denne festival siges at byde velkommen til sæsonens nye ris, og på denne dag fejrer alle vestlige Odishas folk ved at spise de nye høst fra uafskallede marker. Disse 2 dage er helligdage erklæret af statsregeringen i hele staten.

5. Hingula Yatra:

festivaler i orissa

En anden berømt Odisha -festival er Hingula Yatra. Hingula Yatra er en festival, der fejrer tilbedelsen af ​​’Shakti’, der ses som en Shiva puja. Denne festival begynder generelt på dagen for Vishuba Sankranti. Tantricismens religiøse kultur er en underkultur af denne festival. Afsidesliggende landsbyer fejrer denne festival med en masse besparelser. Et af ritualerne under denne festival er, at tilbederen får sin mad lavet af en særlig ovn og spiser sit måltid en gang om dagen indtil festivalens afslutning. Der tilbydes særlige bønner til gudinden hver torsdag i måneden Chaitra.

I betragtning af Odisha -festivallisten kan man forstå, hvordan disse kulturer og traditioner betyder for de lokale Odisha -folk i staten. Disse festivaler fejres med storhed og enorm tro. Lokale retter og sorter tilberedes. Offer og bønner afgives til den respektive herre af lokalsamfundene. Håber at høre dine kommentarer til denne Odisha -festivalliste.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

1. Hvad er den berømte mad fra Orissa under festivaler?

De store madvarer i Orissa på festlighedsdagen inkluderer karryretter, dal, khattas, chutneys, ris, saagas og pithas.

2. Hvad er en berømt festival observeret i Puri -templet i Orissa?

Jagannath Puri Yatra er en berømt festival, der finder sted i nærheden af ​​Puri -templet i Orissa. Dette er en vognfestival, der er forbundet med Lord Jagannath. Det er den ældste yatra indtil dato og en af ​​de mest ventede festivaler.

3. Hvad er den berømte tempelfestival i Konark?

Konark dansefestival er en berømt festival fejret med klassiske danse sammen med musik og ekstravaganza. Under denne festival finder festlighederne sted med baggrund i Konark -soltemplet. Kathak, Mohiniattam og Odissi er nogle af de danse, der finder sted i løbet af denne tid, der har til formål at skabe en ånd af broderskab og enhed blandt mennesker.