Kultur og festivaler i Goa

Goa er hjemsted for et rigt og levende samfund, der hvert år fejrer et væld af forskellige festivaler. Denne artikel viser de festivaler, der er hjemmehørende i Goan -fester. Tjek dem ud for at komme tættere på Goas traditioner.

Smuk kultur og festivaler i Goa:

Shigmo:

Goa festivaler

Shigmo er Goan -ækvivalent til Holi, farvefestivalen. Denne festival involverer forestillinger af store danstrupper, der udfører folkedanse på vejen i paraden, der går rundt i hele stedet. Dette er en århundreder gammel tradition.

Dussehra:

Dussehra er en lovende dag forbundet med alt nyt. På denne dag køber folk nye køretøjer og starter nye projekter. De nye køretøjer er draperet med morgenfrueblomster og køres ned ad Goas veje. Denne dag er også kendt som “Vijayadashmi” og er præget af puja -ceremonier ved de vigtige templer i Goa.

Ganesh Chaturthi:

Ganesh Chaturthi, er utvivlsomt den mest populære festival fejret i Goa. Det fejres i månederne august eller september. Store dekorerede afguder af Lord Ganesha, lavet af ler, er pareret gennem gaderne. Der tilbydes ofre og bønner til afguderne. Pujas ende er markeret ved, at idolet er nedsænket i havet.

Diwali:

Diwali, er også kendt som lysets festival. Denne festival mindes drabet på dæmonen Ravana af kongen af ​​Ayodhya, Ram. Da han vendte tilbage efter sin sejr, blev slagsen budt velkommen med belysning af kiks og lys. Et billede af Ravana brændes på en messe med pilen på Ram. I Goa kaldes billederne Narkasur, og de brændes en dag tidligere end Diwali. Billederne er lavet af papir og halm og dekoreret farverigt. De er brændt før solopgang.

Holi:

Holi -kultur i Goa og festivaler

Holi er kendt som farvernes festival. Dette er den tid, hvor alle de indfødte leger med farve og gennembløder hinanden med maling og farvet vand. Brugen af ​​flere farver i denne festival står for modtagelsen af ​​en god og rigelig forårshøst.

Kristent karneval:

Det kristne karneval er den årlige kristne fire-dages festivalfest. Det begynder på lørdagen, der er før askeonsdag. Det starter med 40-dages fastelavnsperiode, det er botiden og afholdenhed. Dette er lige før påske, som er tiden for Jesu opstandelse. Dette fire-dages karneval stammer fra den verdensberømte festival i Rio, i Brasilien. Goa -karnevalet ledes af kongen, kong Momo, og består af en parade med sangere med guitarer, der synger folkesange, ledsagende flydere og farverige dansegrupper i hele Goa.

Sankt Francis Xaviers fest:

Dette er en stor kristen festival. Den store fest for St. Francis Xavier afholdes på Basilica of Bom Jesus, i Old Goa, den 3. december. Sankt Francis Xavier var en stor jesuitterpræst og missionær. Han er skytshelgen for Goa. Han tiltrækker tilbedere og hengivne fra alle verdenshjørner. Hans mumificerede krop er bevaret i sølvkiste med udsøgt ornamentik. Det har været bevaret i århundreder på basilikaen. Kroppen vises for offentligheden hvert tiende år under den årlige udstilling. Festen afholdes dog hvert år. Det tiltrækker tusindvis af hengivne fra alle dele af Indien. Helgenen formodes at have helbredende kræfter.

Sao Joao:

Denne festival markerer festen for en af ​​apostlene, Johannes Døberen. Det afholdes den 24. juni. Det fejres overalt i Goa af unge mænd, der hopper i brøndene for at hente de gaver, der er blevet kastet ind af landsbyboere. Festivalen fejres i begyndelsen af ​​monsun -sæsonen. Bagefter inkluderer festen Goan spiritus feni og et stort måltid.

Disse festivaler gør Goa til sæde for et rigt og levende samfund. Hvis du vil opleve det virkelige Goa, må du hellere ikke gå glip af disse!