4 legnépszerűbb ünnepség a Lakshadweep -szigeteken

Lakshadweep, a Kerala partjainál található egzotikus szigeti desztináció, anyanyelven malajálamul „százezer szigetet” jelent. 36 kis sziget kezet fog össze, hogy az isteni szépségéről ismert Lakshadweep -sziget paneljét képezze. Hatalmas hektáron terül el, sokféle növény- és állatvilággal, napsütötte strandokkal és egzotikus kék tengerrel, nyílt csillagos ég alatt. Bár ez a turisztikai célpont maga is elképesztő hely, az itt ünnepelt exkluzív fesztiválok egy másik oldala a hely csodálatos történetének. Összeállítottuk a Lakshadweep fő fesztiváljainak listáját, hogy tudja, mikor számíthat extravagáns ünneplésre ebben az egzotikus desztinációban

Lakshadweep -szigetek

Igen, a Lakshadweep úgy hangzik, mint egy olyan mesebeli késő esti társalgás, amelyről mindannyian álmodunk, de ez a sziget több meleget rejt magában, mint a festői szépség. A Lakshadweep sok turistát vonz, de az ilyen bennszülöttek nyomása ellenére az itteni bennszülöttek szigorúan kötődnek hagyományos gyökereikhez. A muszlim lakosság többségét támogató szigetek pompásan és nagyszerűen ünneplik fesztiváljaikat.

A szigetországi fesztiválok:

Eid-Ul-Fitr:

Az egyik legfontosabb ünnep itt az Eid-ul-fitr. Az újhold beköszöntével és a ramadán végével az Eid-ul-fitr elsősorban a muszlim vallás által támogatott bennszülötteknek szól, bár ingyenes fesztivál mindenki számára. A ramadán idején a kemény böjt hónapja után az id-ul-fitr a helyi konyha megjelenését jelzi a piacon, minden éhes szemmel várva a finom tányér átadását. A nap egy nagy imádsággal kezdődik a mecsetben, majd köszöntések, különféle ételek és ajándékok cseréje, mint a szerettek szimbóluma..

Eid-Ul-Zuha / Bakri-Id:

A sorban az Eid-ul-zuha, vagy a bakri-Eid következik. Hálát és imádatot mutatva Ibrahim iszlám prófétának az önzetlen áldozatért isteni uráért. Ahogy a neve is sugallja, e vallási rutin részeként bakri vagy kecske lemészárlását igényli. Később a bhakták vagy követők között elosztott hús azonosítót jámbornak és tisztának tartották. Minden azzal kezdődik, hogy imádkozunk a mecsetben, majd a mészárlás következik. Ez a fesztivál véget vet a mekkai utazásnak is, amely az iszlám hagyományban szent zarándoklat.

MiladUlNabi:

Egy másik fontos ünnep, amelyet itt széles körben ünnepelnek, a MiladulNabi. 571 -ben született Muhammad próféta, és ez a fesztivál éppen ezen az ügyön forog. Születésének tisztelegéseként ez a fesztivál Mohamedet, a nagy prófétát örökíti meg, és ennek megfelelően bőséges, bőséges élettel ünneplik. Az ünneplés körvonalazza az ajkát csípő ujjnyalogató jó ételeket, és miközben az asszonyok a főzéssel és a díszítéssel vannak elfoglalva, különféle találkozók és egyesületek jönnek létre különböző helyeken, ahol a jeles személyek prédikációkat, prédikációkat és filozófiákat tartanak. nagy próféta, és terjessze őket a sokaság között, miközben tiszteletét fejezi ki neki, és monumentalizálja drága szavait.

Muharram:

Aztán ott van Muharram. Mivel jelentős mennyiségű iszlám lakosság támogatja, Muharramot nagyszabású módon ünneplik. A mese szerint az unokát a nagy prófétának, Házrat Imám Husszeinnek és családjának kíméletlenül lemészárolták az iraki Karbalában. Az ünneplés fő oka e tragédia körül van, de bár kezdetben szomorú fesztiválról van szó, a bhakták és követői jó példát mutatnak rá, és magasan állva az ilyen kínok és tragédiák előtt, Muharramot teljes testtel ünneplik buzgalom és izgalommal teli elme, ahogy az emberek egy -egy mela környékén tolongnak egy szórakoztató zenei esttel és néhány fair trade vásárlással. Másrészről az emberek feketébe öltöztek, és kezet fogtak egy körmenetben, hogy zokogással és kiáltással tisztelegve tiszteljék ezt a szomorú történetet a menet során, kifejezve bánatukat egy ilyen szörnyű ügyben.

Ez a paradicsom. A buja strandoktól a nyugodt naplementével, a csodálatos kultúrával, tele finom ételekkel és nyugodt életmóddal. A kiterjedt, buja, zöld, vastag erdőgazdálkodástól a tiszta, szellős homokos strandokig, a virágcsodák kitűnő választékáig, az erős őshonos hagyományos gyökerekig, ne felejtsük el meglátogatni Lakshadweepet valamikor ezen a fesztiválon belül, és egy új, régi őshonos hagyományt, az egyébként turisztikai attrakció újabb oldala látható.

Mivel a hely muszlim lakosságának többsége, az itt ünnepelt fesztiválok is az iszlám kultúra szerint zajlanak. Ahogyan az emberek itt ünneplik fesztiváljaikat a természet és Isten kegyelme közepette, olyan elképesztő, mint maga a hely exkluzív szépsége! Amikor legközelebb meglátogatja ezt a helyet, ellenőrizze a naptárat, hogy ellenőrizze a fesztiválokat. És ha a fesztivál ideje alatt megy, részt vehet a varázslatos ünnepi mulatságban!