6 legnépszerűbb Karnataka fesztivál (2021 -es dátummal)

Karnataka az ország délnyugati részén található. A Karnataka fesztiválok jól ismertek az országban a hozzájuk kapcsolódó jelentőség miatt. Karnataka fővárosa Bangalore, amely az ország egyik legfejlettebb agglomerációja. A kannadigák nagy jelentőséget tulajdonítanak ezeknek a fesztiváloknak. Lássunk többet a Karnataka fő fesztiváljáról ebben a cikkben.

Az embereket inkább az kényszeríti, hogy mélyen átitatottak a hagyományos értékekben. A bennszülött kannadigákon kívül ez a hely különböző törzseknek ad otthont, mint például a tuluvák, kodavák stb., De leginkább azokat határozzák meg, amelyeket egész évben ünnepelnek. A hatalmas városiasodás, a globalizáció és a gazdasági források miatt a közös fesztiválokat, például a szilvesztert és a karácsonyt is nagy lelkesedéssel ünneplik.

Karnataka fesztiválok listája:

Az itt ünnepelt hagyományos fesztiválok kapcsolódnak az emberekhez jobban a kultúrájukhoz.

1. Pattadakal Táncfesztivál:

Az év januárban kezdődik a Pattadakal Táncfesztivállal. Parnadakal, Karnataka városa a Karnataka kormány által szervezett fesztivál kezdete. Ezt nagyszerűséggel ünneplik, hiedelmekkel és hagyományokkal. Mivel ez az egyik fontos fesztivál Karnatakában, ez a fesztivál ünnepli a templomok, a művészet és a kultúra örökségét.

fesztiválok karnataka

 • Jelentőség: Ez a fesztivál ünnepli a gazdag dél -indiai kultúrát ábrázoló, bonyolult faragású templomok régóta fennmaradt örökségét, csodálatos faragott templomait és örökségét. Ami megragadja a tekintetét, az a templomok építészeti csodája ezen a fesztiválon.
 • Főbb látnivalók: A fesztivál fő attrakciója a táncok, amelyeket híres templomok hátterében adnak elő.
 • Amikor: Általában januárban vagy februárban tartják
 • Ahol: Parnadakal, Karnatakában tartották
 • Dátumok: 2021. január 01

2. Dusshera:

Ez Karnataka egyik legfontosabb fesztiválja. A Dusshera-t Navratri vagy Durgotsav néven is ismerték, amely egy hat napos fesztivál, amely Ravana néven ünnepli a jó győzelmét a gonosz felett. Az egyik legkiemelkedőbb mitikus gazember, 10 fejjel, szénával és más gyúlékony anyagokkal. A kép néhány láb magas, és kekszet helyeznek bele. A kép felgyújtása állítólag a halálát jelzi, míg a hős, Ráma győzedelmeskedik. Ezt nagy pompával és nagyszerűséggel ünneplik. Az emberek a legjobb öltözékükbe öltöznek, és szájbarágós ételeket főznek.

fesztiválok karnataka

 • Jelentőség: A jó győzelmeként ünneplik a gonoszt, amely Ravana (gazember)
 • Főbb látnivalók: Ram és Ravana bálványai, valamint Ravana képének felgyújtása, Rama győzelmének ünneplése és sok finom étel készül..
 • Amikor: Általában minden év októberében
 • Ahol: Különösen szemtanúja kell lenni Mysore -ban
 • A fesztivál időpontjai: 2021. október 15

3. Ganesh Chaturthi:

Egy másik híres fesztivál Karnataka széles körben ünnepelt a Ganesh Chaturthi. Ahol imádják az elefánt Istent, és felajánlják neki a felajánlásokat, amelyeket később el kell vinni, hogy bemerítsék, majd tömeges körmenetben. Ezt úgy ünneplik, hogy imádják Ganesh urat, akit a kezdetek Istenének tartanak..

fesztiválok Karnatakában

 • Jelentőség: Lord Ganesh születésnapjaként ünneplik.
 • Főbb látnivalók: Ganesh felvonulása és merítése 10 napos ünneplés után
 • Amikor: Általában szeptember végén vagy augusztus végén
 • Ahol: Az állam összes helye
 • A fesztivál időpontjai: 2021. szeptember 10

4. Makar Sankranthi:

Egy másik ilyen fesztivál a Makar Sankranti, aratási fesztivál, ahol a napisten imádkozik a békéért és a jólétért. Különféle édességeket készítenek és osztanak szét szeretteik között. Karnataka állami fesztiválnak tekintik, és hatalmas pompával ünneplik. Az ünnepségeket az egész országban széles körben tartják.

Makar Sankranthi

 • Jelentőség: Szüreti fesztiválnak tekintik, amelyet Sankranti jegyez, és pompával és pompával ünneplik. Ez az éves betakarítás ünnepe, és abban az évszakban történik, amikor a termést betakarítják. Ennek célja a sikeres aratás és az ima megünneplése a közelgő termésekért.
 • Főbb látnivalók: Tehenek és tulok díszítése, valamint Pongal édesség
 • Amikor: minden év január közepén
 • Ahol: Az állam minden részén hatalmas ünnepségek láthatók, különösen a vidéki területeken.
 • A fesztivál időpontja: 2021. január 14

5. Hoysala Mahotsava:

Március a fesztivál hónapja, ahol olyan fesztiválokat ünnepelnek, mint a Hoysala Mahotsava és a Karaga. Előbbi az őslakosok kultúráját ünnepli azáltal, hogy táncfesztivált szervez a Belur és a Halebid templomokban. Az ország minden tájáról érkeznek táncosok fellépni.

Hoysala Mahotsava

 • Jelentőség: Ennek célja a környék gazdag történelmének és kultúrájának ünneplése.
 • Főbb látnivalók: A Hosayala templomok pompás díszítéssel. Ezt a kulturális lakomát nem szabad kihagyni.
 • Amikor: Általában március hónapban ünneplik
 • Ahol: Belurban és Karnatakában, Halebidben
 • Dátumok: Még nem jelentették be

6. Hampi Fesztivál:

Ez az egyik híres fesztivál, amelyet Karnatakában ünnepelnek. Hampi romvárosából származik ez a fesztivál, amikor a várost megvilágítják a Karnataka kormány által szervezett híres fesztiválra. Az egyetlen cél az, hogy ezt a csodálatos várost az emberek, a hagyományok és a gyönyörű faragványok fejébe véssék – minden emlék, amelyet ápolni kell.

Hampi Fesztivál

 • Jelentőség: A gazdag történelem és hagyományok ünneplése.
 • Főbb látnivalók: A nagyságban ünnepeltnek szemtanúja kell lennie a fényekkel díszített városnak és a díszített templomoknak.
 • Ahol: Hampiban, Karnatakában
 • Amikor: Minden novemberben
 • Dátumok: Még nem jelentették be

Aztán vannak más fesztiválok, mint például a földimogyoró -fesztivál Bangalore -ban, az Ayodhya puja, amely közvetve a Navratri -ünneplés részét képezi, vagy a Gowri -fesztivál közvetlenül a Ganesh Chaturthi előtt, ahol Gowri istennőt, Lord Shiva feleségét és Ganesha anyját imádkoznak..

Amint látjuk, Karnataka kulturális örökségében gazdag állam, és változatos nyelvekkel és vallásokkal rendelkezik. Elmondható, hogy ez az egyetlen állam, ahol a Carnatic és a Hindustani énekesek egyformán virágoztak. Karnataka különböző részein saját fesztiválok vannak, amelyeket nagyszerűséggel ünnepelnek. Az olyan fesztiválok, mint az Ugadi, a Vara Mahalakshmi és a Mahashivaratri, szintén néhány fontos fesztivál, amelyet Karnatakában ünnepelnek, a fent említetteken kívül. Minden fesztivált pompásan ünnepelnek mind a fiatalok, mind az idősek, és a Karnataka államban élő emberek meggyőződései és értékei megmutatják a nagyszerűséggel ünnepelt fesztiválok fontosságát és mögöttes jelentőségét.

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

1. Miért ünneplik a Gowri Ganesha fesztivált??

Ezt a fesztivált egy nappal Ganesh Chaturthi előtt ünneplik. Gowri vagy Gauri istennőt ünnepli, aki Parvathi néven is ismert. Gowri az Úr Ganesha anyja. Ezt a fesztivált általában a házas nők figyelik meg az egész államban, ahol azt hiszik, hogy Gowri meglátogatja otthonukat, hogy áldást adjon, és másnap Lord Ganesha visszaviszi Kailasa -ba Ganesh Chaturthi közben.

2. Mi a leghíresebb fesztivál Karnatakában?

A Dussehrát Karnataka leghíresebb fesztiváljának tekintik. A fesztivál idején tartott ünnepségek világszerte híresek. A fesztivál idején a Mysore palotát fényesen díszítik. A dísztárgyak, amelyekkel az elefántokat díszítik, élvezet a szem számára, és az elefántokat körmenetben veszik ki.

3. Ami Karnataka híres étele a fesztiválok alatt?

Az Obbatu vagy a Holige az egyik édes étel, amelyet a Karnatakában tartott fesztiválok során szeretnek és készítenek. Chana dal és jaggery keverékéből készülnek, maida tésztába töltve és kinyújtva. A Mysore Pak egy másik édes étel, amelyet a híres Mysore városról neveztek el. A Habbada Adige egy másik híres fesztivál étel, amelyet Karnatakában készítenek.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80