Gudzsaráti fesztiválok: 16 híres fesztivál, amelyeknek 2021 -ben részt kell vennie.

A gudzsaráti fesztiválok vidám hangulatáról ismertek, az emberek énekelnek, táncolnak, és élvezik az államra jellemző különleges ételeket. Gujaratis a legteljesebb életét éli, mivel Gujaratot az ünnepek országának nevezik. Sok fesztivált ünnepelnek egész évben, és hibátlanul bemutatják az állam gazdag kultúrájának és hagyományainak szépségét. A legtöbb fülbemászó ütést játsszák, amelyekhez a nők flitteres lehengájukban és a vibráló turbánba öltözött férfiak gyönyörűen hornyolnak.

Kultúra és fesztiválok Gujarat

Ez a cikk bemutatja Gujarat népszerű fesztiváljainak listáját, amelyek bemutatják az állam egyedi kultúráját.

Híres fesztiválok és vásárok Gujaratban:

Az ünnepi szezon Gujaratban az, amikor megnézheti a ghagra öltözött nőket és férfiakat a dhol táncra Garba dallamaira. Ezek a gudzsaráti fesztiválok gyönyörű módon betekintést nyújtanak az élénk kultúrába és az állam régi hagyományaiba..

1. Navaratri:

Navaratri Gujaratban

A Gujaratban található Navratri nagyon népszerű az összes többi fesztivál közül, és nagy lelkesedéssel ünneplik. A gudzsaráti Navratri népszerű oldala Dandiya és Garba előadása, és ezeknek a táncoknak a népszerűsége elterjedt Indiában, és nem csak Gujaratban. A Navaratri egy tíznapos ünnepség, amely során az emberek élvezik a zenét, Garba, Dandiya és a helyiek Durga pooja-t adnak elő.

Fő attrakció: Gujarat, Garba és Dandiya kultúráját bemutató akusztikus zene és tánc.

Amikor: október.

Ahol: Az egész államban.

A fesztivál időtartama: 10 nap.

2. Rann Ustav:

Rann kutch fesztivál

A Rann kutch fesztivál Gujarat egyik fő fesztiválja. Amikor az ősz a csúcson van, Rann of Kuch (Salt Marsh) a Thar sivatagban ünnepi avatárt készít Ravanahatha, gudzsaráti, bajuszos, pagris ritmikus ütéseivel a csillogó fehér homokon. A gudzsaráti Kutch fesztivál homlokzata az állam lenyűgöző öröksége. Függetlenül attól, hogy hol élnek, az emberek megtapasztalják ezt a fesztivált, mivel ez az év annyira várt időszaka.

Fő attrakció: Gudzsaráti kézműves és kézi szövésű kiállítás, kulturális előadások, Kutch vadvédelmi szafari, madármegfigyelés és helyi városnézés.

Amikor: November és február között.

Ahol: Kutch Rann.

A fesztivál időtartama: Novembertől februárig (négy hónap).

3. Uttarayan:

Uttarayan gujaratban

Uttarayan vagy sárkányfesztivál Gujarat egyik legnagyobb fesztiválja. Ezt a fesztivált nagy lelkesedéssel és buzgalommal ünneplik, és a betakarítási szezon kezdetét jelzi. Indiából és olyan távoli régiókból, mint Kanada és az USA, emberek érkeznek Gujaratba, hogy részt vegyenek ezen a fesztiválon. A színes és különböző formájú sárkányok kitöltik az eget, szebbé téve a helyszínt, és az ünnepségek ebben az időszakban minden korban nagyok.

Fő attrakció: Sárkányrepülő versenyek, Ízletes ételek, Nemzetközi sárkányfesztivál.

Amikor: január.

Ahol: Gujarat egész területén.

A fesztivál időtartama: Egy nap.

4. Shamlaji Melo:

A Shamlaji Melo a makulátlanul kialakított, három hétig tartó Shamlaji templom helyiségeiben játszódik, és Kartik Purnima vásárnak is hívják. A bhakták nagy csoportokban érkeznek teves kocsikkal vagy gyalog, megfürödnek a Meshwo folyóban a templom mellett, és énekelnek dalokat a jámbornak. Ez egy tisztelt hely ezüstáruk, ruhák és dísztárgyak kereskedelmére és szórakozásra.

Fő attrakció: A helyi standokon szép díszgyűjtemény, kulturális és hagyományos élmények találhatók.

Amikor: november.

Ahol: Shamalji templom.

A fesztivál időtartama: Három hét.

5. Vautha Mela:

Gujarat állatkereskedelmi fesztiválját Vautha Mela -nak is nevezik. Sok teve és szamár díszekkel és festékekkel van felrakva, ez a mela kiemelkedő jellemzője. Ennek a melanak az a helye, ahol hét szent folyó közeledik, és ezért az emberek ezt még jámborabbnak tartják, mint Diwali. Az emberek sátorban élnek a vásár helyszíne közelében, néhány napra elhagyják házukat. Bár a Kichu különösen népszerű, minden nap más étel készül.

Fő attrakció: Bódék, ahol gépeket árulnak a kézműveseknek, az állatok gyönyörűen díszítettek, sátrakban finom ételeket szolgálnak fel.

Amikor: november.

Ahol: Vautha, Gujarat.

A fesztivál időtartama: Öt nap.

6. Rath Yatra:

A Rath yatra négy területen zajlik, köztük az Ahmedabadban található Jagannath templomban, és ez az egyik legjobban várt fesztivál Gujaratban. A díszes szekér vezette körmenet e szent éves ünneplés fő fénypontja. Először a szekér útvonalát tisztítják meg, amely folyamatot Pahind vidhi néven hívják fel a menet elindítása előtt. Ezután a város különböző zugait lefedi a szekérmenet.

Fő attrakció: Hagyományos és kulturális felvonulás és imák.

Amikor: Június vagy július.

Ahol: Jagannath templom, Ahmedabad.

A fesztivál időtartama: Egy nap.

7. Modhera Dance Festival:

Modhera Dance Festival Gujarat

Ha Gujaratban szeretné megtapasztalni a klasszikus indiai tánc és zene lényegét, a Modhera táncfesztivál, más néven Uttarardh Mahotsavis, ideális választás egy háromnapos ünneplésre. Ez a fesztivál a Solanki -birodalom idejébe visz el, gyönyörű hátterével a modherai naptemplomban. Ez Gujarat egyik leghíresebb fesztiválja, és felemeli a Nap templom ragyogó építészetét és nagyszerűségét.

Fő attrakció: Professzionális zenei és táncelőadások, betekintés a helytörténetbe és színes fények díszítése.

Amikor: január.

Ahol: Modhera naptemplom.

A fesztivál időtartama: Három nap.

8. Bhadra Purnima:

A Bhadra Purnima vásár Gujarat egyik legjelentősebb és leghíresebb fesztiválja, amelyet Ambaji istennőnek szentelnek az Ambaji templomban, három napon át. A Vishwa yantra, egy háromszög alakú objektum egy istenséget képvisel, mivel ebben a templomban nincs bálvány. Ehelyett az emberek saptshati -t (hétszáz imaverséget) olvasnak, miközben a vásár alatt imádják az istennőt. Mindenkinek van egy ünnepi ideje Garba és Bhavani előadása közben, amikor este kopog az ajtón.

Fő attrakció: Bicikli árusító bódék, zenei és néptánc előadások, imák és felajánlások.

Amikor: Augusztus vagy szeptember telihold napja.

Ahol: Ambaji templom, Banaskantha, Gujarat.

A fesztivál időtartama: Három nap.

9. Bhavnath Mahadev vásár:

Bhavanath Mahadev Fair Gujarat

A Bhavbath Mahadev vásár egy gudzsaráti fesztivál, amelyet Lord Shivának szenteltek. Sokan úgy vélik, hogy maga Shiva úr is felkeresi ezt a helyet, és ez a vásár ötnapos ügy. A bölcsek a vásár kezdetét az elefántokon való lovaglással, kagylófújással és felvonulásokkal jelzik. Ezen az élénkítő fesztiválon az emberek táncot, zenét, imákat és felajánlásokat adnak elő. Az emberek parikrámáznak a Girnar -hegy körül, mielőtt a szentélyhez érkeznek.

Fő attrakció: Bálványokat, rózsafüzért és édességeket árusító bódék, felvonulások, harcművészetek. Tánc és zene.

Amikor: Február vagy március.

Ahol: Bhavnath templom, Junagadh.

A fesztivál időtartama: Öt nap.

10. Janmashtami:

Bár Lord Krishna születésnapját az egész országban ünneplik, a Gujaratban, Dwaraka-ban mutatott páratlan buzgalom és odaadás Janmashtamit az állam egyik legjobban várt fesztiváljává teszi. Éjfélkor az emberek egy Krisna babát helyeznek a bölcsőbe, és imádják őt, ünnepelve az Úr Krisna születését. Ennek az ünneplésnek a vonzó és izgalmas része a Dahi handi törés. Mishri, vaj – néhány kedvenc dolog, amit az Úr Krisnának kínálnak.

Fő attrakció: Dahi handi törése, Krisna mantra éneklése és imák, zene és tánc ünnepségek.

Amikor: augusztus.

Ahol: Dwaraka és az egész állam.

A fesztivál időtartama: Egy -két nap.

11. Kwant vásár:

A főként a törzsi régiókban ünnepelt Kwant -vásár Gujarat egyik szüreti ünnepe. Beleértve a zenét és a táncot, bemutatja Gujarat különböző hagyományos művészeti formáit. A fesztivál egyedülálló fénypontja az, hogy az előadók egész ünneplés alatt rizsből és hamuból készült színekkel színezik testüket..

Fő attrakció: Emberi piramisjátékok.

Amikor: Március, a Holi előestéje után.

Ahol: Gujarat törzsi régiói.

A fesztivál időtartama: Egy nap.

12. Chitra Vichitra vásár:

Ha olyan vásárt keres, amely bemutatja Gujarat szépségét és törzsi hagyományait, a Chitra vichitra vásár tökéletes választás. Ez a mela az újhold előestéjén kerül megrendezésre, ahol a helyi nők egész éjszaka gyászolják halott rokonaikat a folyó mellett. Az emberek hagyományos öltözetet viselnek sáfrányos turbánnal, és az ünnepek alatt az emberek csoportosan éneklik a népdalokat.

Fő attrakció: Dobütések, Színes vásárok.

Amikor: Március vagy április.

Ahol: Sabarkantha kerület, Gujarat.

A fesztivál időtartama: 2 nap.

13. Strandfesztivál:

A híres Tithal strandon tartott strandfesztivál Gujarat egyik fő fesztiválja. A fesztivál alatt számos bemutatót tartanak, és a strandot fényes fények díszítik, ami növeli szépségét. Tehát akár zenét, táncot vagy bármilyen sporttevékenységet szeretne élvezni, ez a strandfesztivál ideális választás. Strandkrikett, vízilabda, röplabda – egyéb tevékenységek, amelyeket kipróbálhat.

Fő attrakció: Táncelőadások, zene, ételek, tevékenységek és események.

Amikor: Október november.

Ahol: Tithal és Mandvi strand.

A fesztivál időtartama: Öt nap.

14. Siklóernyő Fesztivál:

Ha adrenalinra vágyik, a siklóernyős fesztivál Gujaratban ideális választás lehet. Ez Gujarat egyik legjobb fesztiválja, amelyet magánszervezetek és gudzsaráti turizmus rendeznek, és decemberben és januárban, 26 napon keresztül kerül megrendezésre. A fesztivál különlegessége, hogy mindenki számára képzést biztosít. Ezért akár amatőr, akár tapasztalt siklóernyős vagy, jól fog szórakozni!

Fő attrakció: Zorbing, kerékpározás, ejtőernyőzés, siklóernyőzés.

Amikor: December-január.

Ahol: Satpura.

A fesztivál időtartama: 26 nap.

15. Raksha Bandhan:

Raksha Bandan gujaratban

Balevet vagy hindu ünnepet évente Gujarat államban ünneplik. Testvériség ünnepeként ismerik. Ezen a napon a nővérek rachist vagy védőszalagot kötnek a testvérek csuklójára.

16. Holi:

Holi Gujaratban

A Holi -t évente Gujarat államban ünneplik. A színek fesztiváljaként ismerik. Ez az az idő, amikor az összes bennszülött színnel játszik, és egymással leitatja festékkel és színes vízzel. A több szín használata ezen a fesztiválon a jó és bőséges tavaszi termés elérését jelenti.

Megtalálhatja az áztató gujju hangulatokat, amelyek gyönyörűen kezelik az ősrégi hagyományokat a modern világ infúziójával, és egyedi fúziót hoznak létre az ebben a cikkben említett fesztiválokon. Ezenkívül megkóstolhatja a helyi ételeket, kézműves termékeket és még sok más, az államra jellemző dolgot, így emlékezetessé téve látogatását. Ne felejtse el tudatni velünk, ha hasznosnak találta ezt a cikket!

GYIK:

1. Melyek azok a híres ételek, amelyeket meg kell enni Gujarat látogatása során?

Válasz: A színes gudzsaráti fesztiválokkal együtt mindenképpen meg kell enni a következő ételeket.

 • Khaman dhokla.
 • Khakra.
 • Thhepla.
 • Fafda-jalebi.
 • Khandvi.
 • Gathiya.
 • Gudzsaráti kadhi.
 • Surati undhiyu.

2. Melyek a vásárlási különlegességek Gujaratban?

Válasz: Íme néhány dolog, amit megvásárolhat, amikor Gujaratba látogat:

 • Hagyományos ghagra-cholis.
 • Bandhnis.
 • Patola selyem szári.
 • Hímzett paplanok.
 • Kézműves foglalkozások és kézimunkák.
 • Khadi ruházat.

3. Melyek Gujarat hagyományos táncai?

Válasz: Gujarat népszerű hagyományos néptánc formái: Garba, dandiya raas, tippani, padhar, dangi és sidi.